Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#376 Příspěvek od graup15 »

Staifus píše:No hlavně díky tobě Dalibore a s požehnáním týhle Megy - Kontronik byl o cca 30% slabší a přitom dostával slušně naprdel, horkej jak kráva...
Tahle Mega je 16/35/1 je ta s kv 3600 ot/V (ty máš asi tu s E)
No kolik to baští, copa já vim :lol: měřák co mam ukazuje do 100A
Na trubce to má někdo naprosto stejný v tom PACE DSE a píše tam, že studený baterky 110A ale normál až 160A , ale má tam jen 4S 1800mAh, možná ty 2650mAh tam pustí víc A a maj snad i víc V.

Ty 2650ky pokud máš verzi 40/50C tam pustí 200A. Zapomeň na 160A!!! Jenže jak vidíš, tohle je výhoda impulzního kravského výkonu. Pokud motorizace trvá opravdu jen pár sekund dá se pohon vyšťavit na neskutečné hodnoty.
Máš to ideálně sladěné!! lehký model,díky tomu excelentní poměr g/w. K tomu model co je dostatečně rychlý a nebrzdí motor. Prostě super.
Pokud chceš zjistit potenciál modelu..tzn jestli už nebrzdí pohon. Pusť ho kolmo..Oprvadu kolmo z 500m a vyber zak v 50 až 80metrech. Podle logu poznáš na kolik se sám rozjede..a to je tam rychlost,kdy je odpor modelu roven max rychlosti jen s pomocí gravitace.

Dalibor
ST
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od ST »

Ten regl co to stíhá je YEP 100A ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od Doktor »

Já si těch 60m/s dokážu vysvětlit jen takhle:
Matyáš tu Megu 16/35/1 asi fakt umí namotat! :)
V továrně na LiPol namíchal kuchař moc libovou směs! :)
Rudiho slimka je fakt hodně rychlá! :)
Kontronik gear má asi výtečnou eff! :)
No a nakonec při příkonovém poměru > 2kW/kg dokáže vrtule asi tahat model i kolmo nahoru blíž k její hranici Vpitch než Vopt.
Pokud se tohle všechno sejde dohromady, tak to holt dá 60m/s! :)

EDIT:
Zapoměl sem ještě na jednu důležitou věc!
A to model kterej to musí umožnit! Je vidět že babička Ariane V6 náramě předběhla dobu a i dnes je to pořád moc libovej liner! :wink:
graup15

#379 Příspěvek od graup15 »

Doktor píše:Já si těch 60m/s dokážu vysvětlit jen takhle:
Matyáš tu Megu 16/35/1 asi fakt umí namotat! :)
V továrně na LiPol namíchal kuchař moc libovou směs! :)
Rudiho slimka je fakt hodně rychlá! :)
Kontronik gear má asi výtečnou eff! :)
No a nakonec při příkonovém poměru > 2kW/kg dokáže vrtule asi tahat model i kolmo nahoru blíž k její hranici Vpitch než Vopt.
Pokud se tohle všechno sejde dohromady, tak to holt dá 60m/s! :)

Doktore...je ti známá jedna zajímavá věc..a to,že ty vrtule při určitých, teprve dost vysokých otáčkách mají teprve nadkritické obtékání? Pak začnou teprve mít tu správnou účinnost. Jak jsem psal...Stajfíkovi se povedlo ideálně skloubit výkon/hmotnost a odpor modelu.
To je krásné na mašinkách co mají min 1.5kW/1kg, k tomu čtvercovku či nadčtvercovou vrtuli,že na první dojem porušují fyzikální zákony, ale ono tomu tak samo není. Jen to není tak běžná věc (tyhle mašinky:-)..Jo a Motocalc a pod zhovadilosti jsou z toho samozřejmě paf..:-)
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od Staifus »

No zatim to dle grafu vychází tak, že dolů to jede míň než nahoru. V reálu mi to připadalo stejné a hvízdnout to pak kolem xichtu je boží - neumim si představit v reálu toho Vikinga :lol:

YEP zatim neřiká nic a funguje bože, to jsi nejsem jistej, jestli ho mam taky dobře nastavenej...

Když na něj šáhnu po přistání, je jen vlažnej. Uvidíme pak jak v létě. Boží je, jak ta Ariana v téhle kombinaci chodí v plouživym letu, takový plochý otáčky jak papírák na pár metrech a na přistání jak do peřiny. Žádnej létající šutr. Sice strácí po první zatáčce na rychlosti, ale takhle nějak mě to vyhovuje...
graup15

#381 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Ten regl co to stíhá je YEP 100A ?

Stíhá..už jsem to taky testnul. Jen to fakt chce dobrý přívod vzduchu aby se rychle ochlazoval.
graup15

#382 Příspěvek od graup15 »

Staifus píše:No zatim to dle grafu vychází tak, že dolů to jede míň než nahoru. V reálu mi to připadalo stejné a hvízdnout to pak kolem xichtu je boží - neumim si představit v reálu toho Vikinga :lol:

YEP zatim neřiká nic a funguje bože, to jsi nejsem jistej, jestli ho mam taky dobře nastavenej...

Když na něj šáhnu po přistání, je jen vlažnej. Uvidíme pak jak v létě. Boží je, jak ta Ariana v téhle kombinaci chodí v plouživym letu, takový plochý otáčky jak papírák na pár metrech a na přistání jak do peřiny. Žádnej létající šutr. Sice strácí po první zatáčce na rychlosti, ale takhle nějak mě to vyhovuje...

Na podzim se dočkáš 8kW Vikinga..už na tom dělám:-)
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od Doktor »

Dalibore jasný! Já vycházel jen z předpokládaných otáček motoru a stoupání vrtule. Tady je jasně dané maximum rychlosti (tedy pokud má vrtule skutečně stoupání s jakým se prodává). Mně z toho vychází prostě to, že ta Mega bude asi lepší než sem si myslel! Je to jasně její zásluha.

Staife zkoušel si to měření v grafu s fitrem na 0 a na 100?
graup15

#384 Příspěvek od graup15 »

Pokud by YEP uměl logovat (jako že neumí) tak by byl zajímavý log otáček za letu.
Na zemi je měření čtvercovek a nadčtvercovek naprosto k ničemu.
Jediné co je dobrý udaj, je pouze zjištění stat tahu ,který je potřebný pro start modelu.
Vem si např speed modely...tam je extremně nadčtvecová vrtulka a taky podle toho ty starty vypadají, ale pak to mastí přez 400km/h.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od Staifus »

Jo, ale nevim jestli to dělam dobře. Našel jsem úsek 58m/s, do toho se zakreslilo to vario, ale počítá to furt za celou dobu letu - myslim, ne za ten úsek.
Při 0% je tam tich 125 a při 100% je tam max 24
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od Staifus »

To bude tvuj ten 8kW - jako že jeden light a druhej brutál?

Ještě mam na cestě vrtuli RF16x17slim (širokou zkoušet nějak radši nechci)
Naposledy upravil(a) Staifus dne ned 13.01.2013 19:49, celkem upraveno 1 x.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od Doktor »

Každopádně mi Staif pěkně nasral! Ještě dnes píšu do Aeronauta kdy konečně hodlají na trh uvést novinky v listech pro rok 2012!
Když může Staifus lítat 60m/s s Megou, tak já naložim mýmu TGYčku nadčtvercovku a to by bylo aby z toho těch 40m/s nebylo! :D
graup15

#388 Příspěvek od graup15 »

Staifus píše:To bude tvuj ten 8kW - jako že jeden light a druhej brutál?

Novej trup(jinej) stejný křídla.
graup15

#389 Příspěvek od graup15 »

Doktor píše:Každopádně mi Staif pěkně nasral! Ještě dnes píšu do Aeronauta kdy konečně hodlají na trh uvést novinky v listech pro rok 2012!
Když může Staifus lítat 60m/s s Megou, tak já naložim mýmu TGYčku nadčtvercovku a to by bylo aby z toho těch 40m/s nebylo! :D

Pouhou změnou vrtule, beze změny kv motoru,jeho účinnosti (aby to vůbec dal) a baterky co to dá...si moc nepomůžeš.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od Staifus »

Doktor: :lol: :lol: :lol: aha ... :roll: nebo to nebylo na mě s tou vrtulí?

v tom 8kW Vikoušovi bude to hovado NEU, jak se tu před časem mihlo?
Naposledy upravil(a) Staifus dne ned 13.01.2013 20:11, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“