DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
nečteš - nevíš - neřeš - nevztekej se - hlavně nepodsouvej - užívej sobotního večera
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec píše:nečteš - nevíš - neřeš - nevztekej se - hlavně nepodsouvej - užívej sobotního večera
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Jéééé... to je hezký jak se tu krásně předvánočně bavíte ...
Ale zkusím tohle. Máte někdo zkušenost s "DJI - F308 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D" ?
Pokud ano, díky dopředu za informace...
Ale zkusím tohle. Máte někdo zkušenost s "DJI - F308 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D" ?
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
už jsem to nahlásil adminovi aby to tu promazal
P.S.: pro nechápavé, má celkem 4 aku 2x kulatý konektor a 2x hranatý a jen jedna s kulatým je starší fw který nejde updatovat
P.S.: pro nechápavé, má celkem 4 aku 2x kulatý konektor a 2x hranatý a jen jedna s kulatým je starší fw který nejde updatovat
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
hravec píše:už jsem to nahlásil adminovi aby to tu promazal
Teď si nejsem jistý. To byla odpověď na můj dotaz?
Stapaka píše:Teď si nejsem jistý. To byla odpověď na můj dotaz?
částečně...
mám obavu že F308 tu ještě nikdo nemá
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
hravec píše:...mám obavu že F308 tu ještě nikdo nemá
Tak zkusme počkat do 25.11.2014.
Přidám konkrétnější informace.
a u koho jej kupuješ?
- Honza Kucera
Jasný, to jsem potřeboval vědět. Díky za odpověď.hravec píše:rozdíl co vím by měl být jen v gimbalu tedy F305 má 2D a F306 má 3D, samo s tím související elektronika bude asi jiná, tedy spíš verzí a trup má ďíru v dolní části pro horní motor gimbalu, jinak motory jsou určitě i vrtule stejné. Rozdíl je pak ješte v Tx, kde je páčka pro naklápění kamery a ještě vlastně jedna věc, F306 má dvě antény na Phantomovi a na podvozku vyvedenou zásuvku CAN Bus.
Já jsem dneska jinak půl dne zkoušel a nastavoval nového Phantoma a snad mám vše jak má být. Upgradoval jsem firmware v copteře, ve vysílačce a nakonec i v baterii. Přenastavil si Mod 2 na Mod 1. Jen doma v místnosti bohužel nevyzkouším, zda funguje GPS. Mám již sice přepnuto přes Assistenta do režimu Naza-M, ale ať copteru umístím kamkoliv (u okna), pořád blikne 3x červeně + 1x zeleně. Tudíž signál prozatím nenajde. Bydlím v bytovce, tak mě to ani tak nepřekvapuje, bude tu kolem hromada rušení, takže to zjistím samozřejmě až v terénu. Ale vrtá mi hlavou jiná věc. Týka se to vypínání motorů, třeba ihned po přistání. Odarmování a spuštění motorů je mi jasné, pokud se nepletu, jde to čtyřmi způsoby (kombinací páček), ale pokud až půjdu létat přistanu, a obě páčky dám zároveň dolů a do boku (nebo použiji zbylé 3 kombinace), abych motory vypnul, motory mi přidají na výkonu a hrozí, že se už dosedlá coptera na zemi převrátí...
Protože když budu tahat páčky směrem dolů, vždy to neudělám úplně přesně v ose a trochu to vychylím i do boku, kde už je na jedné páčce ovládání coptery ve svislé ose, a na druhé směr doleva doprava. Snad víš, jak to myslím. Je samozřejmě ještě jeden způsob, že podržím pravou páčku plynu úplně dole a motory se také vypnou. Jen mě zajímá, jestli nejde nějak nastavit to, že když už přistanu a všechny páčky jsou v neutrálu (i motory), půjde "zaarmování" motorů provést páčkami dolů a do boku, aniž by to mělo vliv na náklon coptery a její následné převrácení. Zkoušel jsem to několikrát doma nanečisto, i s vrtulemi...
Snad jsem to napsal trochu srozumitelně.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
hravec píše:a u koho jej kupuješ?
A je to až tak důležité??
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Možná bude lepší popsat dohodnutou konfiguraci:
DJI - F308 Phantom 2 RC set
WKM iOSD mini
7" HDMI monitor
...přenosový systém 5,8 G...
...tak uvidíme...
DJI - F308 Phantom 2 RC set
WKM iOSD mini
7" HDMI monitor
...přenosový systém 5,8 G...
...tak uvidíme...
- gardenroute
Vítej mezi námi, stejně jsem věděl, že to je jen otázka času a skoncis tady...Stapaka píše:Jéééé... to je hezký jak se tu krásně předvánočně bavíte ...
S F308 si nedělej starosti, je to jen drobne vylepšena P2ka, nové silnější motory i ESC, to byla jen otázka času. Dost vylepšena Tx, kde asi nejdůležitější inovace je nově reseny ovladač náklonu gimbalu. Podrobnější info k tomu najdeš par stran zpět, dost jsme to zde už diskutovali, obecne na to nahlizej jako na P2ku, není to žádný nový model, jen drobná evoluce...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:Vítej mezi námi, stejně jsem věděl, že to je jen otázka času a skoncis tady......
No jo, já tušil že Tvému oku neuniknu ...
Ale stejně, za každou dobrou radu už dopředu děkuju...
Naposledy upravil(a) Stapaka dne sob 22.11.2014 22:30, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Honzo, na DJI Wiki si najdi popis funkce CSC (Command Stick Combination), což je právě kombinace páček pro odarmovani a vypnuti motoru, jez právě v Inteligentním režimu řízení motorů je zavisla na více faktorech. Nebo to bude i tady někde ve vlákně NAZA, kde jsem to uváděl. ..HonzaKucera píše:...Týka se to vypínání motorů, třeba ihned po přistání. Odarmování a spuštění motorů je mi jasné, pokud se nepletu, jde to čtyřmi způsoby (kombinací páček), ale pokud až půjdu létat přistanu....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- Honza Kucera
Jo Petře, mrknu na to. Jen je mi tohle divné, pokud totiž coptera není ve vzduchu, ale na zemi v klidovém stavu (neutrálu), neměli by směrové páčky (do boku), reagovat při vypínání těch motorů...gardenroute píše:Honzo, na DJI Wiki si najdi popis funkce CSC (Command Stick Combination), což je právě kombinace páček pro odarmovani a vypnuti motoru, jez právě v Inteligentním režimu řízení motorů je zavisla na více faktorech. Nebo to bude i tady někde ve vlákně NAZA, kde jsem to uváděl. ..
Ať už použiji jakoukoli kombinaci z těch 4, při každé z nich se hýbe páčkami do strany. A pokud je to třeba "směr doleva", coptera přidá plyn na příslušných motorech a převrátí se...
U Phantoma 1 tohle nedělalo. Tam jsem mohl s klidem dát obě páčky zároveň dolů a pak do boku a motory se vyply, vše O.K. Je možné, že je ještě někde něco špatně nastavené, ale musím tohle nějak vyřešit...