Futaba T18SZ
Re: Futaba T18SZ
Osobně tedy pokládám češtinu u vysílačů všeobecně za pěkný nesmysl, nejde o žádnou světovost, ale spíš o to že si tím strašně komplikuješ hledání rad v různých fórech.
Nicméně pár lidí kolem mne 18SZ v CZ má a nepřišlo mi to až tak strašné. Brutus byla čeština u 14SG, třeba pojem "týtý mix" fakt neměl chybu, ale u 18SZ to zas tak depresivní nebylo, když jsem jim v tom něco nastavoval, tak jsem trpěl jen mírně. Neumím teď ale z hlavy říct, jak měli nový firmware a zda to bylo tedy lepší než to, co pamatuješ dříve anebo jsem jen flegmatičtější.
Ale jak píšu výše - opravdu bych radil spíš tu angličtinu, za tu trochu námahy s učením podle mne stojí...
Nicméně pár lidí kolem mne 18SZ v CZ má a nepřišlo mi to až tak strašné. Brutus byla čeština u 14SG, třeba pojem "týtý mix" fakt neměl chybu, ale u 18SZ to zas tak depresivní nebylo, když jsem jim v tom něco nastavoval, tak jsem trpěl jen mírně. Neumím teď ale z hlavy říct, jak měli nový firmware a zda to bylo tedy lepší než to, co pamatuješ dříve anebo jsem jen flegmatičtější.
Ale jak píšu výše - opravdu bych radil spíš tu angličtinu, za tu trochu námahy s učením podle mne stojí...
tomashr píše:Osobně tedy pokládám češtinu u vysílačů všeobecně za pěkný nesmysl, nejde o žádnou světovost, ale spíš o to že si tím strašně komplikuješ hledání rad v různých fórech.
Ahoj, určitě fóra a znalost angličtiny je vhodná, o tom žádná, souhlasím. Učit se ale jazyk v pokročilejším věku každému už prostě nejde, to je daný fakt. Jsou sice překladače, ale není to extra sláva. U 18SZ mě štvala nedopsaná česká slova, mix češtiny a angličtiny. Jinak to je bezesporu super stroj.
Tak jedna věc je učit se cizí jazyk jako celek a druhá věc je naučit se pár pojmů v menu... Mně právě tady přijde čeština děsně matoucí. Klasický problém je to, že butterfly znamená v překladu motýl, jenže ty pojmy se totálně rozcházejí, ocasní plochy "motýl" jsou anglicky V-TAIL a slovo BUTTERFLY, což je v předkladu doslova motýl se užívá pro mix brždění klapkami a křidélky, mimo ČR (a asi SK) prostě nikdo pojem ocasky do motýla nezná, zato se bohužel toto slovo vžilo pro něco úplně jiného. Tohle prostě dobře nepřeložíš, problém je jakákoli varianta. A je toho víc, třeba FLAP-SNAPFLAP-CAMBER - česky to vlastně žádný jednoslovný ekvivalent nemá, furt něco kolem klapek, ale prostě to nemá rozumný ekvivalent.
Právě u 14SG to zprasili děsně, u té 18SZ mi přijde, že ta kombinace CZ a EN je místy spíš rozumné vyhnutí se výše zmíněným problémům, kde rozumný překlad moc není.
Tohle je vůbec české specifikum, u nás se strašně moc věcí popisuje více slovy, které je fakticky nutné brát jako slovo jediné, tohle taky cizinci moc nechápou a třeba ty populární spory s EU kolem pomazánkového másla a tuzemského rumu jsou z velké míry právě o tomto. Nojo, jenže jedna věc je problém s euronormou, ale bez ohledu na ní zkus si ten víceslovný pojem narvat v menu na jediné tlačítko omezené velikosti
Právě u 14SG to zprasili děsně, u té 18SZ mi přijde, že ta kombinace CZ a EN je místy spíš rozumné vyhnutí se výše zmíněným problémům, kde rozumný překlad moc není.
Tohle je vůbec české specifikum, u nás se strašně moc věcí popisuje více slovy, které je fakticky nutné brát jako slovo jediné, tohle taky cizinci moc nechápou a třeba ty populární spory s EU kolem pomazánkového másla a tuzemského rumu jsou z velké míry právě o tomto. Nojo, jenže jedna věc je problém s euronormou, ale bez ohledu na ní zkus si ten víceslovný pojem narvat v menu na jediné tlačítko omezené velikosti
- LV
- Kontaktovat uživatele:
V 18SZ je zrovna Butterfly preložené ako "Motýlek", a tiež som si na prvý krát musel dať angličtinu, aby som si pozrel na ktorej pozícii je. Nenapadlo ma hľadať Motýlek. V-Tail je nepreložený. Snapflap je preložený ako VOP-Vztlaky....
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Díky moc za upřesnění, já tu zrovna 18SZ nemám (a kdybych měl, tak by byla v EN), tak píšu jen popaměti, co mě tlouklo při ladění u někoho jiného...
Jak říkám - zázrak to není, ale proti 14SG je pokrok obrovský, tam byla CZ lokalizace podle mne fakt naprosto nepoužitelná, u 16/18SZ už se s tím existovat dá, byť asi bez nadšení.
Jak říkám - zázrak to není, ale proti 14SG je pokrok obrovský, tam byla CZ lokalizace podle mne fakt naprosto nepoužitelná, u 16/18SZ už se s tím existovat dá, byť asi bez nadšení.
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Futaba T18SZ
Po roku ďalšia aktualizácia prichádza - V.3.8. Snáď aspoň majitelia turbín sa potešia. Telemetrický senzor - senzor tretej strany JetCat V10 je teraz možné priradiť od slotu 1. (doteraz to bol slot 8 myslím) To umožňuje súčasné použitie JetCat V10 a PowerBox. To je všetko.
Luboš - www.aviatika.sk
Hmm, no nevím proč, ale skepse je opravdu na velmi vysoké úrovni. Se obávám, že ani symbolická verze v.4.0 neopraví problémy, které jsou ve firmwaru od začátku (servo monitor a throtle cut), o nějakých funkcích navíc ani nemluvím, ty může očekávat jen blázen, viď Laco.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
MomoBrut píše:Hmm, no nevím proč, ale skepse je opravdu na velmi vysoké úrovni. Se obávám, že ani symbolická verze v.4.0 neopraví problémy, které jsou ve firmwaru od začátku (servo monitor a throtle cut), o nějakých funkcích navíc ani nemluvím, ty může očekávat jen blázen, viď Laco.
Ja by som na tvojom mieste prešiel na Jeti, alebo ak chceš upgrade každý deň tak na OTX. Kúpiš si Džamper 16, ten vyzerá ako Futaba a je oveľa lepší.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Mam inu radu. Zbav sa iluzie, ze Futaba je najlepsia, a lietaj ako doteraz. 
Ani jeden z vašich příspěvků nebyl k věci ... ani žadný vtip, nic ... létam každopádně dál, a jsem spokojený ...
Pre ostatnych to vyznam mozno nemalo, ale tvoja skepsa bola na velmi vysokej urovni a po precitani prispevkov pises, ze si spokojny.
Inak teda, (astra asi uz nie)
dříve: https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... -fasstest/
nyní(bulk): https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... imac-bulk/ to je slusny cenovy posun..
a kto si pamata? https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... kg-019s60/
dříve: https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... -fasstest/
nyní(bulk): https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... imac-bulk/ to je slusny cenovy posun..
a kto si pamata? https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... kg-019s60/
- LV
- Kontaktovat uživatele:
mac píše:...(astra asi uz nie)
Astra previezla sklad k Pelikánovi.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Hezký den,
chtěl bych se zeptat, jestli jdou u T18SZ měnit libovolně přepínače. Např. dva, tři třípolohové za dvoupolohové, výměna za další momentový přepínač apod. Pokud ano, najde si potom TX přepínače automaticky nebo se to musí v menu dodatečně přiřadit? Přidávat další do kniplů nejdou, to jenom, pokud se vyřadí některé stávající. Možná, že jde upravit třípolohové za dvoupolohové nastavením v menu bez výměny, ale to se mě moc nelíbí. Děkuji.
chtěl bych se zeptat, jestli jdou u T18SZ měnit libovolně přepínače. Např. dva, tři třípolohové za dvoupolohové, výměna za další momentový přepínač apod. Pokud ano, najde si potom TX přepínače automaticky nebo se to musí v menu dodatečně přiřadit? Přidávat další do kniplů nejdou, to jenom, pokud se vyřadí některé stávající. Možná, že jde upravit třípolohové za dvoupolohové nastavením v menu bez výměny, ale to se mě moc nelíbí. Děkuji.