Pájení měkké -vše okolo (pájky, páječky, tavidla atd..)

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Pájení -vše okolo(pájky,páječky,tavidla atd..)

#391 Příspěvek od arda1 »

Já měl trafačku-od dětství snad. Pak jsem sehnal 50W Wellemanku. Pak jsem sháněl nový pero- po pár hodinách provozu odešlo ale je fakt že jsem ji neměl novou ale dle vyjádření prodejce s ní moc nedělal. . Oproti trafopájce to byl docela luxus. Poté jsem někdy asi před třemi roky Wellerku - 50W WECP-20 s 80W perem.Nevím co by na tuhle kombinaci řekl výrobce ale je fakt že i když běží delší dobu není na omak ani teplá- takže jí to evidentně nevadí- jsou tam dle mě těžce předimenzovaný komponenty. Od té doby leží čína někde ve skříni a už jsem na ni ani nesáhnul. Prostě na lepší si člověk zvykne rychle a návrat k horšímu je obtížný. Radek
ICQ 638556901
Hunger

#392 Příspěvek od Hunger »

Pánové dneska letěla komunistická trafo pájka z okna a za ní levná 30w hrotová pájka. Chci si koupit pořádnou pájku s lupou a nějakým držákem pro mikro i nomální pájení, aby za něco stála, ale zase ne za x tisíc. Taková zlatá střední prověřená cesta. Teď po 5 hodinách pájení jednoho debilního jacku s tím, že mi sluchátka 15 fungovala ale po pokusu zadělat ten izolační prevít se mi to rozsypalo nemám sílu hledat..
"Šmirgl to jistí!"
FlyBear

#393 Příspěvek od FlyBear »

Kup si tohle:

http://www.pselectronic.cz/k5201-616-pajeci-stanice-2901-pb-free.html

Je to výborná a prověřená pájecí stanice od dobré značky.
I když to není digitál a ani to není pověstná Welerka, tak udělá velmi dobrou službu.

Já jsem ji koupil i s dalšími třemi výměnnými hroty různých velikostí a tvarů a jsem spokojený.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od arda1 »

Hunger píše: Chci si koupit pořádnou pájku s lupou a nějakým držákem pro mikro i nomální pájení, aby za něco stála, ale zase ne za x tisíc. Taková zlatá střední prověřená cesta.

Cenová relace? Novou nebo třeba bazarovku? Radek
ICQ 638556901
Hunger

#395 Příspěvek od Hunger »

arda1 píše:Cenová relace? Novou nebo třeba bazarovku? Radek

Neco pod 6 tisic radeji nove bazar je dobry, ale u takove veci radsi ne chci ai pohrat s novou hrackou.... A hlavne k tomu potrebuji nejaky drzak na to co pajim.

om.uvte mou interpunkci pisu z kanoe.
"Šmirgl to jistí!"
TAZmania

#396 Příspěvek od TAZmania »

Tisíc lidí, tisíc chutí, já ti doporučím klasickou starou ERS50, nebo nějaký její novější klon
Mám jednu už asi 25 let a jede furt, a to pájím poměrně hodně.
timi

#397 Příspěvek od timi »

TAZmania píše:Tisíc lidí, tisíc chutí, já ti doporučím klasickou starou ERS50, nebo nějaký její novější klon

Prosímtě jak dlouho vydrží ta pružina v napruženém stavu? Chtěl jsem si pro jistotu koupit náhradní, ale bylo mi řečeno, že by měla vydržet dlouho. S páječkou pájím málo, ale zapomínám sundavat hroty.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od arda1 »

Buď ERS 100W a nebo tu aoyue - je to vlastně kopie Hakko - výhoda jsou vnitřně vytápěný hroty- rychle dotápí. Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne sob 07.07.2012 22:22, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
Hunger

#399 Příspěvek od Hunger »

Zpatecnik sice nejsem, ale nemusim mit vse digitalni staci mi pohodlnost s trafopajkou se ty mikro veci delaji spatne i kdyz se mi na ni libi spinac na ruce. Mrknu se na to ecko az se dostanu domu. A k tomu asi hrot do trafopajky mam ji proste rad :).
"Šmirgl to jistí!"
arda1
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od arda1 »

Abych řekl pravdu tak mám digitály i analogy. Ale raději vždy sáhnu po analogu - tedy s kolečkem na teplotu. Je to dle mě rychlejší při potřebě změnit teplotu - i když třeba na Wellerce mám možnost třech předvoleb na tlačítkách. I když on analog je celkem nepřesný výraz- konkrétně u JBC i ty s kolečkem teploty jsou řízený MCU - takže jde jen o nastavení teploty- tlačítka/displej a klasicky stupnice a poťák. Radek
ICQ 638556901
TAZmania

#401 Příspěvek od TAZmania »

timi píše:
TAZmania píše:Tisíc lidí, tisíc chutí, já ti doporučím klasickou starou ERS50, nebo nějaký její novější klon

Prosímtě jak dlouho vydrží ta pružina v napruženém stavu? Chtěl jsem si pro jistotu koupit náhradní, ale bylo mi řečeno, že by měla vydržet dlouho. S páječkou pájím málo, ale zapomínám sundavat hroty.

asi 10 let, pak mi spadla na zem a nešťastnou náhodou na hrot, takže sem musel vyměnit pero
timi

#402 Příspěvek od timi »

TAZmania píše:asi 10 let, pak mi spadla na zem a nešťastnou náhodou na hrot, takže sem musel vyměnit pero

Díky. To je skutečně dlouho. Domnívám se, že už již nikdy jinou páječku nebudu potřebovat. Otázka je, jestli za 10 let ještě k ní půjde něco koupit. I když jak jsem četl je používaná již dlouho.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od Kissman »

http://sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=ers_50 - mam 100W verzi, luxus... dodani sice trvalo (musel sem se ozvat), nicmene 3 roky zaruky, hromada nahradnich dilu a lety proverene schema co dokaze opravit kazdy slusnejsi elektronik ;) nahradni dily budou troufnu si rict stale. Cena taktez super - 100W za 1400,- tak nejak ;)

/edit: a jeste jedna vec ;) u Sagatu se plati prevodem 14dni po tom, co dostanete pajecku do ruky ;)

/edit: dohledal jsem to... platil jsem 1480,- vc. posty, velkeho stojanku a dvou hrotu dle vlastniho vyberu ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
timi

#404 Příspěvek od timi »

jj, tu mám. Zatím první a nejlepší páječka co jsem si pořídil a asi i poslední. Vzal jsem verzy v plechové krabici s potenciometrem na regulaci teploty. I když možná by byl ten toroid v plastu lepší? Plastová krabice ve mě nebudila tolik důvěry.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od Kissman »

mam taky kov ;) proste tu klasiku :)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Dílna“