Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
saint21

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#391 Příspěvek od saint21 »

Měl jsem od nich kabelu na 450 a byla super! Ono je to v podstatě to stejné jako od Align akorát je tam napsané ALZRC.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od Elfew »

Ty Align tasticky a je podobne mam doma... dostal jsem je k trex 550 transportni tasce...

Prace se rozhoduju mezi kufrikem a venom obalem
HynX
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od HynX »

Elfew píše:Prace se rozhoduju mezi kufrikem a venom obalem

Tak to by som bral rovno orig. kufor ;-)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
saint21

#394 Příspěvek od saint21 »

Měl jsem Dx8 na reklamaci a raklamace mi nebyla uznána, protože se jedná o mechanické poškození. Sice to moc nechápu. Když jsem vysílač posílal a zabalil do origi. krabice a ještě přebalil další krabicí a tu jsem vystlal jako kdybych posílál vajíčka tak i přesto mi prodejce volal, že když vysiláč rozbalil tak je volný knipl a ve vysílači něco chrastí!!!!!! Což mě samozřejmně celkem nasr*lo. Vysílač používam rok nikdy mi nespadl a mám na něm ještě fólie a dnes mi přišel mail, že reklamace byla zamítnuta a cena opravy bude 1200,- vadná prasklá aretace kniplu. Otázka zní dají se někde koupit náchradní díly?
DX9
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od Elfew »

Tak nakonec asi sahnu po tom kufru.

Doufam ze moje dx8 bude v poradku a nespadnu nani :)

Mam verzi dx8 e... je to napsano zezadu vysilace, mel nekdo problem s dx8 v posledni dobe a popripada jaka to byla serie? Diky
saint21

#396 Příspěvek od saint21 »

Já jsem měl tento problém http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=107&t=51926, který teď právě řeším.
DX9
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od Elfew »

Jakou mas serii? Napsano zezadu vysilace
saint21

#398 Příspěvek od saint21 »

To ti opravdu neřeknu. Vysílač mám na reklamaci.
DX9
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od Jindra_S »

to saint21 - tohle chování od prodejce docela naštve - chtěl bych od něj co nejrychleji fotku/video toho, co mělo být zlomeno a nějakou ukázku, že to mohlo způsobovat stejný problém, jako ukazuješ na youtubu. Protože podle videa je vysílač v pořádku, problém, který má, je v buletinu od Spektra .... Docela by mne zajímalo, o kterého prodejce jde.

Trošku odbočím od DX8:Zvláštní věc tohle odmítnutí od reklamace z důvodu mechanického poškození - v podstatě to může prodejce říct kdykoliv, kdy reklamovanou věc dostane poštou. Nedávno jsem byl v Alze a zákaznikovi reklamaci základní desky neuznali ze stejného důvodu - mechanické poškození desky. Chlápek se bránil, že přece desku převzali a viděli, že poškozená není, že takhle to mohli poškodit oni. Prodavač odpovídal, že oni nejsou technici Asusu a že si může samozřejmě stěžovat. Docela dost by mě zajímalo, jak to dopadlo, ale musel jsem už jet.
A zpět k DX8 - jsem zvědav, co vlastně prasklo a zda to mohlo být způsobeno nárazem nebo úmyslným poškozením - protože jinak je to poškození způsobené standardním používáním a na to by se reklamace měla uznat.
-
saint21

#400 Příspěvek od saint21 »

Jedná se o firmu Kostka. Dělám také v servisu a vím, že mechanické poškození nelze uznat na záruku a ani bych to neposílal, ale vysilači nic nebylo. Vysilač firma Kostka zakoupil v Rakousku a tam to taky reklamují, takže to bude celkový boj. Jsem zvědavy jak mě třeba doloží vyjádření ze servisu a aby bylo v češtině. Poslední video na youtube vysílače mám 10.10.12 a vysílač jsem odeslal 15.10.12. To jsem taky psal do firmy Kostka tak uvidím co dál.
DX9
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#401 Příspěvek od Elfew »

Skoda ze musi na displeyi svitit to logo Spektrum nahore... nejradsi bych tam mistoneho hodil druhou casomiru nebo neco navic...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od Elfew »

Chcu se zeptat - mam ve vysilači ten origo Nimh akumulator... kabel na propojeni vysilacky a nabijece mam...

Chcu se zeptat, jaky nabijeci proud atd mam nastavit na nabijeci? Ukonci se nabijeni samo nebo to musim hlidat? Dekuju za info

edit: mam mod1 - jde nejak nastavit throttle hold (cut) na aux2 kanal ci gear kanal? Dekuju
xener

#403 Příspěvek od xener »

nastav 200mA a cas 12 hodin
throttle cut ide nastavit na gear , trainer, mix, La R trim, nejako sudruhovia v horizonhobby nepovazovali za potrebne davat to na trojpolohovy prepinac, nechapu potrebu mat cut na VYPNI v jednej(druhej) polohe a VYPNI NAOZAJ v druhej(tretej) polohe :-)
baui

#404 Příspěvek od baui »

Thr Hold jde přiřadit na pár různých spínačů v systémovém menu pod položkou F Mode Setup, ale svobodná volba to moc není. Po pravdě už si nepamatuju přesně konkrétní možnosti. Těch 200mA je taková konzervativní hodnota, doporučuje to i Andy Kunz na RCG - http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=21535376&postcount=10. Já tak nabíjel bez problémů. Jestli se nabíjení ukončí záleží na tvé nabíječce ;)

@xener: Ta potřeba záleží na tom, jak držíš vysílač ;) Pokud ho máš v pultu a nebo prstuješ, je přednastavená poloha holdu úplně k ničemu. Jinak throttle CUT (chcípák) a throttle HOLD (volnoběh) jsou dvě naprosto odlišné věci. Konkrétně u helin je ten rozdíl dost podstatný.
Tom
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od Elfew »

No takhle - budu to nabijet Raytronic C60 nabijeckou (kabel na to mam, nabijel jsem tim DX7 pres ten konektor)... v tomto pripade by si to mela nabijecka pohlidat sama... narozdil od toho adapteru co se dostava k dx8 v baleni ktery nabiji asi porad dokud to neprebije...

druha vec k tomu throttle holdu - ma mod1, takze motor vypinam levym spinacem vzadu, potreboval bych ale predelat na pravy prepinac vzadu (tak jak to je na mod2 treba)... bohuzel v tom menu prepinac gear chybi, bud to nemam nekde v tom men precvakle aby sel pouzit a nebo to zkratka nejde...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“