F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
corona

Re: F45 - motorky

#391 Příspěvek od corona »

mugwai píše:K cemu je dobry tu s Tebou ztracet cas ? :wink:

Asi ti nedošlo ještě hodně věcí.
Hlavně, že ti to střílí nahoru z visu a má problém udržet se bez rotace kolem svislý osy...

Ale asi nevíš, jak se chová řízení cyklikou u 4-k hračky ve vztahu k počtu otáček rotoru. Možná pochopíš, až budeš klesat (třeba v dopředným letu) a výchylky skoro nebudou stačit.
mugwai

#392 Příspěvek od mugwai »

Ano, nedoslo Ti hodne veci. V tomto bode se shodnem:).
corona

#393 Příspěvek od corona »

mugwai píše:Ano, nedoslo Ti hodne veci. V tomto bode se shodnem:).
Nedošlo tobě, asi ses nedostal k tomu, abys klesal a zároveň byl nucen řídit cyklikou.
Čím míň otáček, čím hůř reaguje.
corona

#394 Příspěvek od corona »

A hele, koukám, že už ses asi částečně přesvědčil:

mugwai píše:... .. pri visu, nebo pri klesani se heline do strany moc nechce.

Jen ještě nevíš, v čem tkví problém
A on je v těch otáčkách a ve stoupání listů.
tlavelza

#395 Příspěvek od tlavelza »

:lol: :lol: :lol: Tak už mám taky EH200+régl,zatím vše nanečisto zapojený na ponku.Stránku 16 -spárování s réglem,jsem pročetl,zapojil a funguje to. :lol: :lol: Nyní vše namundit do vrťase a půjde se zkoušet.
tlavelza

#396 Příspěvek od tlavelza »

Vše připojeno,usazeno ve vrťasoj,motor začíná točit na 13%,zatím zkoušeno v dílně-spárování OK,reakce na přidání plynu(to se nedá popsat ve srovnání se starou plechovkou) OK,ještě to nic neznamená až se vyzkouší venku.Jen tak pro zajímavost,ZADNÍ SS-MOTOR(u mě) ---druhý motor-cca 90 letů,třetí motor(s chladičem)--cca 72 letů.Takže chladič na zadním motoru u mě nemá význam a je to opravdu kus od kusu jak to vyrobí,protože lítám +-nastejno,žádná divočina.
tlavelza

#397 Příspěvek od tlavelza »

Tak mě to nedalo, :D šel jsem do parku a zkoušel,po 3 minutách jsem to ukončil, :roll: fouká jako kráva ale reakce na plyn úžasné a to mám THRO na 20%--ještě zkusím snížit,motor začíná plynule točit na 12%,zadní motor začíná dřív ale když ho při přidávání plynu stáhnu a pomalu mu přidávám,gyro ho stahuje a točí se zadek pěkně pomalu.Bude to zase nové učení a trénování létání než to člověk s drakoušem motorem dostane do ruky.
Dáva

#398 Příspěvek od Dáva »

Čus tlavelzo , tak konečně jsi taky ostříďákoval super :wink: .
Já lítám THRO 15% a je to v poho.(mam 10 zubů pastorek)..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
pmasarik

#399 Příspěvek od pmasarik »

Chlopy,

ja ten THOR nastavujem od 10 po 100 a žiadna zmena. Vám to naozaj reguluje ten výkon toho striedaku?
tlavelza

#400 Příspěvek od tlavelza »

Dáva píše:Čus tlavelzo , tak konečně jsi taky ostříďákoval super :wink: .

No opravdu konečně jsem ostříďákoval,musím taky stáhnout THRO ale musí přestat funět aby se dalo něco ladit.Dík za typ na pastorek(10 zubů),objednal jsem jak jsi mě napsal(už je to nějaký měsíc zpátky),na motoru jsem upravil vše jak jsi psal a sednul tam jak prdel na hrnec,vůle mezi zuby taky OK.Spárování jak jsi psal taky super,zahraje písničku a je to. Nevíš náhodou proč se vrťas na jednom místě(u nás v parku) hůř spáruje na zemi na zámkové dlažbě než na stejném místě v parku na lavičce? Už to sleduju delší dobu,na zemi mu to trvá cca 5s(někdy se nespáruje vůbec) a na lavičce okamžitě,doma a na louce se spáruje okamžitě.
tlavelza

#401 Příspěvek od tlavelza »

pmasarik píše:Chlopy,

ja ten THOR nastavujem od 10 po 100 a žiadna zmena. Vám to naozaj reguluje ten výkon toho striedaku?

Zatím jsem neměl možnost to pořádně odzkoušet-montáž proběhla dnes,vyzkouším a dám vědět.
Dáva

#402 Příspěvek od Dáva »

tlavelza píše:
Dáva píše:Čus tlavelzo , tak konečně jsi taky ostříďákoval super :wink: .

No opravdu konečně jsem ostříďákoval,musím taky stáhnout THRO ale musí přestat funět aby se dalo něco ladit.Dík za typ na pastorek(10 zubů),objednal jsem jak jsi mě napsal(už je to nějaký měsíc zpátky),na motoru jsem upravil vše jak jsi psal a sednul tam jak prdel na hrnec,vůle mezi zuby taky OK.Spárování jak jsi psal taky super,zahraje písničku a je to. Nevíš náhodou proč se vrťas na jednom místě(u nás v parku) hůř spáruje na zemi na zámkové dlažbě než na stejném místě v parku na lavičce? Už to sleduju delší dobu,na zemi mu to trvá cca 5s(někdy se nespáruje vůbec) a na lavičce okamžitě,doma a na louce se spáruje okamžitě.

Tak to jsem rád ,že ti to funguje.Já to mam zkrátka takhle udělaný a je to funkční.Byl to můj první počin v osazování stříďákem :D .Hele s tim spárováním fakt netušim.Asi nějaká antispárovací zóna cože :mrgreen: .Mě to nedělá,protože startuju pořád z jednoho místa,mam za barákem heliport(na septiku :lol: ).
A k tomu THRO ,to by byla sranda,kdyby to byl opět placebo efekt.Nevim já jsem dal nejdřív 50% a zdálo se mi, že výkon pořád jak prase,pak jsem nějaký čas létal 20% a teď mam 15% a víc jsem to neštudoval.Lítá to dobře - asi jsem si už zvykl.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
thoroid

#403 Příspěvek od thoroid »

Též jsem u EH200 stejně jako předtím na SS nezaznamenal rozdíl při změně hodnoty THRO. Takže asi nejednodušší úprava v tomhle směru je změnou počtu zubů pastorku. Částečně se dá ještě upravit chod nastavením a flashnutím BLHeli do regulátoru.
otass

#404 Příspěvek od otass »

S tím nastavením u funkce THRO ve vysílačce to mám stejný. Ať dám 1% nebo 100% motor točí furt stejně. Mám zatím origo motor SS.
Zda to reguluje u stříďáku vyzkouším až příjde z HC.

To Dáva: Máš nějakej vyzkoušenej typ pastorku a případně odkaz kde koupit?
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
mugwai

#405 Příspěvek od mugwai »

pmasarik píše:Chlopy,

Ja to samy, kulva !!! :-)
Asi mame jine kusy radia, ona totiz i tlaverzova helina se provedenim cykliky lisila, mez zahnuta tahla, ja uz mam rovny. Mozna meli tehda i jiny radia.
-------------
Dneska delam dalsi tunning, misto serv co maji asi 3mm vuli davam ty nejlevnejsi sunty digitalni stejne velikosti, ktery vuli nemaji absolutne zadnou, jsem zvedav co to udela:).
-------------
Jinak - maji EH200 dneskem pocinaje na HK, objednavejte ! :)))).
Jo a lita to v pohode na 12A lehucky 9g regl Blue Series, jeste jsem jej neusmahl a to jsem delal doslova raketovy odpaly kolmo vzhuru, parada:).
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“