DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA
Chci se optat, budu ladit zisky na Naza V2
To že to s GPS driftuje asi neovlivním, mám posledni SW ale nedrží úpně výšku.
Vyklesává a pak zase stoupá.
Takže předpokládám že budu ladit Vertical.
U tohoto systému jsem ještě nic neladil, hodně jsem ladil P.I.D u MultiWii, předpokládám že tady budu ladit jen P
Jednotlivé položky jako Roll, Yaw, Pitch chápu.
Nevím ten vertical, předpokládám že to bude odezvá na plyn?
A druhá věc, Basic gain a Altitude gain
Basic je v Manuálu a Altitude je v Altitude a GPS?
Není někde nějaký článek kde se dočtu víc?
Nebo poradí někdo?
U tohoto systému jsem ještě nic neladil, hodně jsem ladil P.I.D u MultiWii, předpokládám že tady budu ladit jen P
Nebo poradí někdo?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Re: pomoc s nastavením - mělo být v NAZA sekci. omlouvám se
Nevím jestli ty hodnoty
pitch 200%; roll 200%; yaw 150%; vertical 150%
nejsou moc velké, sice mam menší vrtulník ale při zvyšovaní se chová otřesně, zkusil bych si pohrát s nastavením jestli se nezlepší, možná se to dostane ještě ne větší hodnoty než se to začne chovat poslušně. Ještě by jsem si s tím vyhrál jestli se to nesrovná.
Protože jsme taky jednou měly problémy s update a pak byli hodnoty jinde než prvně.
pitch 200%; roll 200%; yaw 150%; vertical 150%
nejsou moc velké, sice mam menší vrtulník ale při zvyšovaní se chová otřesně, zkusil bych si pohrát s nastavením jestli se nezlepší, možná se to dostane ještě ne větší hodnoty než se to začne chovat poslušně. Ještě by jsem si s tím vyhrál jestli se to nesrovná.
Protože jsme taky jednou měly problémy s update a pak byli hodnoty jinde než prvně.
Re: pomoc s nastavením - mělo být v NAZA sekci. omlouvám se
no já to dnes co to šlo zkoušel a nakonec jsem dal u basic gain všechno kolem 125%
atti gain jsem dal roll a pitch na potenciometry a zkoušel jsem s tím hýbat. od cca 80-130% se to chová přibližně stejně. víc to začně kmitat. méně jsem nezkoušel - neměl jsem to nastavené, ale zkusím.
drží to na místě neškube to při sáhnutí na řízení a chová se to obecně kultivovaně. bohužel se to pořád malinko vlní ve visu. nedaří se mě toho zbavit.
p.s. dá se to nějak přestěhovat do naza fóra? jako běžný user nemám šanci co?
atti gain jsem dal roll a pitch na potenciometry a zkoušel jsem s tím hýbat. od cca 80-130% se to chová přibližně stejně. víc to začně kmitat. méně jsem nezkoušel - neměl jsem to nastavené, ale zkusím.
drží to na místě neškube to při sáhnutí na řízení a chová se to obecně kultivovaně. bohužel se to pořád malinko vlní ve visu. nedaří se mě toho zbavit.
p.s. dá se to nějak přestěhovat do naza fóra? jako běžný user nemám šanci co?
- graup15_junior
Muzu ti poslat moje nastaveni, koptrea stabilni, vcera jsem lital ve vetru 5m/s a kopetra se na gps drzela v predepsanych hodnotach +/- 0,8 m vertikal a 2 metry horizonal. Muzes moje hodnoty pouzit jako default pro tvoje dalsi testovani. Muzu ti vyeportovat hodnoty a nebo poslat screenshoty
Dejfak píše:Chci se optat, budu ladit zisky na Naza V2
Nebo poradí někdo?
Pročti si tohle. Bude ti to pak určitě jasnější...
Nastavovat zisky podle někoho je blbost. Musely by to být totálně shodné koptery. To už je lepší nastavit všechno na 100%, v Asistentovi si namapovat ladění zisků na potenciometry a jít ven, nebo někde do velké tělocvičny.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
graup15_junior píše:Muzu ti poslat moje nastaveni, koptrea stabilni, vcera jsem lital ve vetru 5m/s a kopetra se na gps drzela v predepsanych hodnotach +/- 0,8 m vertikal a 2 metry horizonal. Muzes moje hodnoty pouzit jako default pro tvoje dalsi testovani. Muzu ti vyeportovat hodnoty a nebo poslat screenshoty
Díky za nabídku, ale jak zde napsal Zskal
Každá coptéra to má jinak.
Navíc chci se naučit to vyladit. Né to od někoho obšlehnout.
Článek pročtu... Díky..
Tak jestli jsem to pochopil správně tak
Basic Gain je klasické ladění zisků gyr ( Pitch, Roll, Yaw)
Tedy pomocí nich naladím coptéru aby neoscilovala a naopak nebyla líná. Předpokládám že (Vertical) bude to samé, tedy vyladění správné pdezvy na plyn.
Attitude Gain je samotný zisk ladění odezvy na páky (Pitch, Roll)
Tedy možnost nastavení citlivosti pák a rychlosti vracení coptéry.
Nebo se pletu?
Basic Gain je klasické ladění zisků gyr ( Pitch, Roll, Yaw)
Tedy pomocí nich naladím coptéru aby neoscilovala a naopak nebyla líná. Předpokládám že (Vertical) bude to samé, tedy vyladění správné pdezvy na plyn.
Attitude Gain je samotný zisk ladění odezvy na páky (Pitch, Roll)
Tedy možnost nastavení citlivosti pák a rychlosti vracení coptéry.
Nebo se pletu?
Nevím, jestli to tu už nebylo, ale http://www.pelikanoutlet.com/?section=item&id=66833,pokud by to někoho zajímalo - vcelku dobrá cena.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
- gardenroute
Ta cena je docela dobrá cena...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zdravím máte zkušenosti a dji vrtulema 10-3.8 a 10-4.5 co se týče obratnosti, výdrží baterie a která se jak chová nebo zvolit raději karbonové?
10-3,8 od DJI sú vynikajúce, hlavne sú veľmi odolné oproti 10-4,5 ktorých spotreba bola veľká
zo začiatku. 10-3,8 mám už rok bez problémov (používam na video) používam na F550/3S bat 5000.
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
a jak se mění chování copteru a doba letu? jinak dik za odpověd
chovanie dobré, dĺžka letu myslím že podobná, možno dlhšia o niečo, nemeral som-neporovnával so stopkami, na to nie je čas, pretože medzičasom som doplnal gimbal. povodné pri dotyku so zemou už dolietali, tieto su fakt odolné
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
No právě zkouším 10 na 45 a ty jsou také dost gumové tak přemýšlím jestli koupit ještě 10 38 jakou výhodu oproti ním budou mít a třeba i co se týče vibrací
- gardenroute
Přestože jsem já osobně doteď létal s CF vrtulemi, je poměrně dobře známo, že NAZA jednotka má "raději" měkčí plastové vrtule než CF, její algoritmy jsou optimalizovány právě pro "měkké" plastové vrtule. DJI to již několikrát deklarovalo.
To je vidět mj. i na posledních 9" vrtulích od DJI pro P Vision a P2 s úplně novým "lopata" designem, které jsou dosud nepřekonané, jejich CF klony zdaleka nejsou tak účinné a tyto vrtule dávají až o 2-3 min. delší letový čas (při celk. čase původně kolem 6 min), tj. až 50% navrch ...
To je vidět mj. i na posledních 9" vrtulích od DJI pro P Vision a P2 s úplně novým "lopata" designem, které jsou dosud nepřekonané, jejich CF klony zdaleka nejsou tak účinné a tyto vrtule dávají až o 2-3 min. delší letový čas (při celk. čase původně kolem 6 min), tj. až 50% navrch ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |