DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

#391 Příspěvek od gardenroute »

HonzaKucera píše:...Jo Petře, mrknu na to. Jen je mi tohle divné, pokud totiž coptera není ve vzduchu, ale na zemi v klidovém stavu (neutrálu), neměli by směrové páčky (do boku), reagovat při vypínání těch motorů......
Jak mas nastaveno řízení motorů 'Intelligent' nebo 'Immediately' ? Nastavení je přes Assistenta, NAZA režim.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#392 Příspěvek od salamander »

Píšem druhý krát, prvý príspevok sa kdesi vyparil .

Nové vrtule 9450 su výborné, pri zapnutí je to zvuk ventilátora , jemné pridanie a išiel hore. Stabilita je výborná , stúpanie ako raketa aj rýchlosť výborná.
Mám dojem že je to tichšie .
Najviac ma prekvapilo video , je ostrejšie, barva na hranách sa neprelína, som ozaj spokojný.
Baterka pri 30% začala blikať červeno , pri 15% sadol , znovu sa nadvihol tak 20cm a posadil, vôbec nereagoval na vypnutie páčkami , šťava 7% vtedy zastal .
Let sa skrátil tak cca 2min.

P.S. Tie páčky dávam dole ku sebe pri štarte aj pre vypnutie , teraz tak 10 sekund vôbec neišlo motory vypnúť , to sa mi doposiaľ ešte nestalo .
gardenroute

#393 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:...Nové vrtule 9450 su výborné, pri zapnutí je to zvuk ventilátora , jemné pridanie a išiel hore. Stabilita je výborná , stúpanie ako raketa aj rýchlosť výborná....Mám dojem že je to tichšie ...
No vida, takto presne je to popisováno, skvele, uz Vam to snad nebude padat (nekterym), bohuzel malinko za cenu letového času, což ale u P2 není zadny problém, a P1ce zase dostacuji skvěle 9443 vrtule, alespoň me v kombinaci s Antigravity!, to je ale uz stara písnička.

Chlapi, tak v pondělí jdu snad domů , tak doufám, že Vás co nejvíce přijde toho 13.12. na jiz avizovane poslední letošní PPPPPP projekcni speciál, bude tam 100 piv zdarma (!), stripterky, a ještě s Dagem domlouváme nejake dalsi překvapení :)
texmur

#394 Příspěvek od texmur »

to Honzakucera:
Protože když budu tahat páčky směrem dolů, vždy to neudělám úplně přesně v ose a trochu to vychylím i do boku, kde už je na jedné páčce ovládání coptery ve svislé ose, a na druhé směr doleva doprava. Snad víš, jak to myslím. Je samozřejmě ještě jeden způsob, že podržím pravou páčku plynu úplně dole a motory se také vypnou. Jen mě zajímá, jestli nejde nějak nastavit to, že když už přistanu a všechny páčky jsou v neutrálu (i motory), půjde "zaarmování" motorů provést páčkami dolů a do boku, aniž by to mělo vliv na náklon coptery a její následné převrácení. Zkoušel jsem to několikrát doma nanečisto, i s vrtulemi...
Snad jsem to napsal trochu srozumitelně.

časem stejně zjistíš že nejbezpečnější pro kopteru je přistávat do ruky než riskovat převrácení na poměrně úzkém podvozku. A pak ti nezbyde volná ruka na druhou páčku a budeš vypínat motor podržením plynu dolů :D
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
hravec

#395 Příspěvek od hravec »

Stapaka píše:A je to až tak důležité??

nemyslel jsem to nejak zle, proste me zajmalo, kdo F308 opravdu uz ma, chci ji taky kupovat no a samo sebou me zajimalo, zda byla cena cenikova nebo ne, ale to je spis na SZ a vzhledem ke konfiguraci to tipuji na telink, tedy nejspis bez jakekoliv slevy...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec

#396 Příspěvek od hravec »

texmur píše:časem stejně zjistíš že nejbezpečnější pro kopteru je přistávat do ruky než riskovat převrácení na poměrně úzkém podvozku. A pak ti nezbyde volná ruka na druhou páčku a budeš vypínat motor podržením plynu dolů :D

tak tak do ruky sve a plyn dolu nebo do ruky kopilota..... jen ji furt musim pripominat at netrapi gimbal a drzi ptaka rovne a ne svisle podel tela...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Honza Kucera

#397 Příspěvek od Honza Kucera »

gardenroute píše:Jak mas nastaveno řízení motorů 'Intelligent' nebo 'Immediately' ? Nastavení je přes Assistenta, NAZA režim.
Ano, tohle je v advanced nastavení a mám tam "Inteligent", tak by to mělo být správně. Jak jsi tu i nedávno psal, je to tak defaultně nastavené již z výroby. Něco jsem pročetl i na tom Dji Wiki, ale nenašel prozatím nic, co by to vyřešilo.

texmur píše:časem stejně zjistíš že nejbezpečnější pro kopteru je přistávat do ruky než riskovat převrácení na poměrně úzkém podvozku. A pak ti nezbyde volná ruka na druhou páčku a budeš vypínat motor podržením plynu dolů :D
Ano, to máš pravdu. Stáhnutí pouze plynu a podržení dole mi samozřejmě funguje bez problému. A chytání coptery za letu, dost pilotů to tak dělá. Rád bych to také "chytal" do ruky, ale bude to chtít asi trochu cviku ze začátku. Jinak co se týče ostatního nastavení celé coptery, vše by mělo být O.K. Jen ještě vyzkoušet, zda funguje GPS a chytne dostatečný počet satelitů. Uvidíme :)
Honza Kucera

#398 Příspěvek od Honza Kucera »

Tááák milí kolegové, dnes ráno kolem půl 7, s pocitem, že mám vše nastavené a zkalibrované správně, nastavený správný Mod na vysílačce, jsem se vydal na zálet své nové coptery. A co myslíte, jak to dopadlo?...
Naprosto perfektně! :) Jsem z toho úplně unešený, jak krásně to lítá! Sám tomu nemohu uvěřit. Je to tak hodný stroj, na vše reaguje s velikou přesností a nezaznamenal jsem při startech, za letu, ani při přistávání, absolutně žádný problém, ani jedna krpa. Mám nejnovější firmware v copteře, ve vysílačce i v baterii, tak to tak nechám, pokud nenastane nějaký jiný problém. Ve vzduchu se Phantom hezky drží na místě, i když dnes ráno trochu víc fouká, zvládal to s přehledem. Otáčení kolem své osy bylo také O.K. Provedl jsem asi 4 starty a přistání.
Přistání všechny do ruky! Přiznám se, že jsem byl trochu bláhový, když jsem tady dneska brzy ráno psal, že na přistání do ruky, si asi budu muset chvíli zvykat. Pravdou je, že absolutně nebudu, jde to bez sebemenšího cviku. Samozřejmě musí být člověk opatrný, a chytat to zespodu, aby náhodou nestrčil prsty do vrtulí. Jak tu napsal kolega výše, do levé ruky člověk chytne copteru, pravou podrží plyn dole a motory zhasnou. Bez problému.
Ale úplně mě dostalo, jak se to nádherně při startu zvedne ze země, žádné naklánění, že by hrozilo třeba převrácení, to vůbec ne.
Samozřejmě jeden problém nastal, ale ten neměl nic společného s copterou, nýbrž s mými pocity...
Měl jsem takovej strach, při prvním odarmování motorů, přidat vůbec plyn...velkej strach...ale za to můžou z velké části špatné pocity ještě s Phantomem 1, kde byly jisté problémy.
No, zapomněl jsem si zapnout stopky, abych změřil čas letu, ale odhaduji to tak zhruba na 20 minut určitě. Ihned, jakmile začli červeně a přerušovaně blikat zadní ramena (1. level vybití baterie), šel jsem dolů a baterku jsem víc netrápil.
Ale postřehl jsem jednu změnu, která je nejspíše (alespoň si to myslím), z důvodu nejnovějšího firmware. A tou je rychlejší zelené blikání zadních ramen coptery. Co vím, tak blikaly ramena při plném, či dostatečném signálu GPS, dlouze zeleně. Jistě víte co myslím. Mě blikají samozřejmě také zeleně, ale s rychlejší frekvencí, zhruba každou sekundu.
Proto se ptám, kdo má na Phantomu 2 nejnovější software, tedy v3.08, je to rychlejší blikání O.K.? Díky za případnou odpověď.
Jdu se najíst a mezitím nabíjím baterii, ještě dneska půjdu létat. Opravdu to byla paráda! :)
Honza Kucera

#399 Příspěvek od Honza Kucera »

gardenroute píše:Chlapi, tak v pondělí jdu snad domů , tak doufám, že Vás co nejvíce přijde toho 13.12. na jiz avizovane poslední letošní PPPPPP projekcni speciál, bude tam 100 piv zdarma (!), stripterky, a ještě s Dagem domlouváme nejake dalsi překvapení :)
Tak to je dobrá zpráva Petře. Hlavně, ať si v pořádku, zdraví máme bohužel jenom jedno...
Jinak mě mrzí, že na tu akci nemohu, bylo by to jistě fajn :(
texmur

#400 Příspěvek od texmur »

á ranní ptáče :D počkej až tam budeš mít gimbal s kamerou a takhle ráno se podíváš na východ slunce třeba někde na horách. to budou teprve pocity :D
jinak to zelené blikání jak píšeš se mi zdá OK
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Honza Kucera

#401 Příspěvek od Honza Kucera »

texmur píše:á ranní ptáče :D počkej až tam budeš mít gimbal s kamerou a takhle ráno se podíváš na východ slunce třeba někde na horách. to budou teprve pocity :D
jinak to zelené blikání jak píšeš se mi zdá OK
Ahoj. No jo, já si rád přivstanu, jsem už zvyklý, hlavně kvůli práci a ranním směnám :)
S tím východem Slunce, to věřím, na to si ale ještě nějakou dobu počkám :D
Co se týče toho blikání, koukal jsem teď na různá videa na youtube a také to některým bliká rychleji, jako mě. Jen zmíním, že jsem po celou dobu letu měl nastaveno přepínačem GPS atti a signál ani jednou nevypadl. Takže to ani nemůže být nějaké chybové hlášení apod...
Prostě to jen bliká rychleji a jakoby zábleskově. Pokud někdo ví o co jde, nebo to tak má, budu za info rád. Dneska ještě půjdu létat, tak vezmu zrcadlovku a nahraji to :)

Edit: Mrkněte na toto video, přesně takto mi to bliká za letu: https://www.youtube.com/watch?v=pv1MPE_aKaA
Naposledy upravil(a) Honza Kucera dne ned 23.11.2014 8:49, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#402 Příspěvek od gardenroute »

HonzaKucera píše:Tááák milí kolegové, dnes ráno kolem půl 7...
Tak to jsi ranní ptáče (vidím že mě již předešel Tomáš), já v neděli v tuto dobu obvykle pěkně spinkám. Dnes budíček opět 5:50 :-(
Blahopřeji ke skvělému prvnímu záletu!
HonzaKucera píše:...Měl jsem takovej strach, při prvním odarmování motorů, přidat vůbec plyn...velkej strach...ale za to můžou z velké části špatné pocity ještě s Phantomem 1, kde byly jisté problémy....
No tyto potíže s možným převracením při startu měla NAZA (tzn. nejen P1), někdy před 1,5 rokem, ještě před zavedením semiautomatického startu v novějších verzích FW, je vidět že jsi již dlouho nelétal... To už je tedy dávno pořešené u všech verzí péček...
Honza Kucera

#403 Příspěvek od Honza Kucera »

gardenroute píše:Tak to jsi ranní ptáče (vidím že mě již předešel Tomáš), já v neděli v tuto dobu obvykle pěkně spinkám. Dnes budíček opět 5:50 :-(
Blahopřeji ke skvělému prvnímu záletu!
Díky Petře :)
gardenroute píše:No tyto potíže s možným převracením při startu měla NAZA (tzn. nejen P1), někdy před 1,5 rokem, ještě před zavedením semiautomatického startu v novějších verzích FW, je vidět že jsi již dlouho nelétal... To už je tedy dávno pořešené u všech verzí péček...
To jsem nevěděl, díky za info. Ale strach jsem tedy měl :? Vzneslo se to fakt úplně samo, pozvolna.
pepavich

#404 Příspěvek od pepavich »

hravec píše:raději takto než obrázek bez aktivního odkazu - nicméně díky za info

Díky za přepsání. Nicméně distributor to na svém webu má, proto jsem to šoupnul i sem.
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od Stapaka »

hravec píše:...vzhledem ke konfiguraci to tipuji na telink, tedy nejspis bez jakekoliv slevy...

Tip je správný.
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“