Alpha je sice krehka ale leta nadherne...na bublinkace. V kazdem pripade na konci kazdeho navodu na stavbu jakehokoliv letadla chybi poznamka: Model ulozte do skrine a utikejte si koupit(pujcit) simulator a trenujte ......je to jedina cesta jak si nezprotivit letani a neznicit model prvni den. I kdyz jsou i takovi kteri co vezmou do ruky vse jim jde na poprve....ale nebude jich urcite mnoho. s pozdravem Jura
Alpha byla moje první RC letadlo,dle doporučení prodejců. A to v setové verzi.V životě jsem rc letadlo nedržel ve vzduchu,začínal jsem od hodů bez motoru,z metrové výšky,pak postupně víc a víc až jednoho dne zapnul i motor. A ono to letělo. Ruce se mi však tolik klepaly,že jsem myslel že to ani neotočím a nepřistanu,práce s křidélky pro mě velká neznámá. Ale vše jsem ustál,a postupně se sám bez nikoho zkušeného naučil létat. Nějaký menší pád tam byl díky ztrátě rychlosti po křídle dolů,ale žádná velká škoda. Takže bez žádných předešlých zkušeností s modely mě Alhha naučila létat,létá hezky,vypadá hezky a tak jsem koupil Gamu2100 a Alphu prodal. Dnes už nepadám a díky Alphě umím létat. Je fakt že setový Cadet stál za nic,stále to cukalo servy. Naučilo mě to a to je hlavní,i když po té pořízená Beta 1400 je uplně pohodová proti Alphě, ovšem letový projev a vzhled Alphy je proti Betě více impozantní.
Alphu mám něco přes tři roky jako první model a kromě toho pocukávání setový vysílačky jí nemůžu nic vytknout už má spoustu šrámů ale nikdy jsem jí nerozbil.Ono to chce před prvním lítáním si vzít zkušenějšího kolegu nebo jako já něco nalítat na simulátoru a hlavně vědět něco z teorie proč to letadlo vlastně letí.Dokonce jsem tady na foru někde čet že borec rozmlátil éro a pak se ptal jak se mají hýbat kormidla:).Alphičku si sebou beru k moři tam se dá svahovat klidně celý den.Jediný zpevnění který jsem udělal je nalepená páska v místech podvozku aby se tolik neošoupával trup.Tohle letadlo mohu všem jedině doporučit.
Musím se také podělit o čerstvé zkušenosti s Alfou. Koupil jsem, sestavil jsem, přijel kámoš, hodil sem mu ji a on ji zkusil zalétat...krásně ho poslouchala...pak jsem si to vzal já (0 zkušeností) a po 20 sekundách jsem to zaryl do země...tech 20 sekund bylo furt nahoru dolu, prostě z extrému do extrému, tahal jsem za ty páčky jako za cecky. Slepení bylo v pohodě a pak mi to nedalo a začal jsem pátrat po simulátoru, páč jsem se začal trochu bát...vysílač Cadet jsem upravil pro přípojení na zvukovku a cca 4hod trénoval...dnes jsem vylétnul a hle...alpha poslouchala jako hodinky, zvládl jsem nejen let, start, ale i přistání...prostě Alpha je opravdu pro začátečníky, ale trochu tréningu na simu je třeba...
Takže kdo váhá, já Alphu doporučuji a setového vysílače se nebojte...pro začátky je plně dostačující a i k simulátoru lze připojit (záruka bohužel padá)
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Gratulace. Bylo tam par horkych chvilek, ktere u zacatecnika nevidim rad. Pristani nebylo na jednicku, ale na tri minus. Nicmene na druhy let jsi podal velmi slusny vykon. Trenuj a budes dobrej. Detem vysvetli, ze vrtule je svine, ze na model se nesaha a hlavne ze vzdy se chodi od ocasu - narozdil od koni.
Ještě pár drobných rad. Při startu z ruky toho plynu přidej víc, ať cítíš tah motoru, že chce éro samo odletět. Odhazuj éro jako oštěp vzhůru(zhruba 45stupňů) a né rovně před sebe. Nebudeš to potom muset honit a tahat se strachem nahoru. A poslední drobnost, při odhozu je potřeba přidat na intenzitě odhozu, aby letadlo získalo dopřednou rychlost a vztlak. Uvidíš že ty starty pak budou mnohem lepší a plynulejší beze strachu. Přeji mnoho úspěšných startů a stejný počet úspěšných přistání
Start byl s plným plynem a házel jsem to právě raději rovně, protože pokud to nezvládnu, tak spadne celkem rozumně (viz ten první start) a nerozbije se. Viděl jsem na youtube pár startů směrem nahoru a následný pád po křídle ...je tam podle mě mít prostoru na omyly...příště si troufnu víc...teď jsem šel na nejistou jistotu Ještě k té známce 3- za to přistání, pustil jsem si ho a co vylepšit ? Neříkám jednička s *, ale to poslední zhoupnutí bylo schválně...chtěl jsem co nejmenší rychlost. Jinak těch pár horkých chvilek tam opravdu bylo dost, ale byly většinou vyvolaný opačným řízením (proti sobě) než záměrem Video je hodně sestříháno, sousedovi to moc nešlo...úplně se třesu na další let...teď venku fičí, že by psa ani alfu nevyhnal...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty píše:Start byl s plným plynem a házel jsem to právě raději rovně, protože pokud to nezvládnu, tak spadne celkem rozumně
Proto to chce při odhozu větší sílu a rychlost, aby model dostal dostatečnou rychlost a vztlak a nedocházelo k tomu nepříjemnému propadu modelu při startu, jak je na videu vidět. Není to z mé hlavy, taky jsem tak odhazoval, ale byla to dobrá rada od zkušenějších modelářů
Jinak těch horkých chvilek zažiješ ještě spousty, ale to se upraví a půjde to. Jenom se toho nebát
Létal jste někdo s Alphou i s AX-1? Občas když ještě učím kámoše si s jeho AX-1 zalítám a prý je to kopie Alphy tak by mě zajímalo jestli třeba v letových vlastnostech je vůbec nějaký rozdíl.
Taky jsem zacinal s Alphou a taky jsem ji rozbil. Nicmene takovyhle start je hruza. Ty to neodhazujes ale poustis. Letadlu musis udelit energii. Pokud je spravne serizene tak se ti u tohohle nemuze stat ze by slo nekam po kridle. No a jinak ty pristani. Sniz si vychylky co to jde. Prehod si to i na pakach na servech bliz ke strdu. Mas zbytecne velkou vychylku a pak s tim takhle kvedlas. Rychlost se nevytraci zhoupnutim !!! ale pripadne podrovnanim. Pokud to budes delat takto tak brzy udelas hvezdu. Dneska se divim, jak jsem neco takovyho mohl poslat celem k zemi....
Se starty naprostý souhlas, jen jsem se prostě bál, příště tomu dám víc ....ale ta rada ohledně přistání...Sniz si vychylky co to jde. Prehod si to i na pakach na servech bliz ke strdu ? Jak to myslíš Výchylky umím poštelovat pouze na koncech táh serv, kde jsou 3 polohy (dírky) a všechny mám na té nejvnějšejší, tedy nejmenší pohyb. Na vysílači můžu poštelovat pouze středy (trim) - mám Cadeta 4. A to podrovnání, to je přeci čumák nahoru, ale bez klapek mi éro začne hned stoupat, jedině trochu pootočit křidýlkama, výškovku trochu nahoru a zároveň směrovku na druhou stranu, to by mohlo pěkně brzdit, prostě let trochu bokem....ale na takový manévr jsem ještě malý pán...
Ty tahla prehod prave co nejbliz ke stredu u tech serv. Tam je nejmensi vychylka. Pri pristani musis pritahovat jen malo, tak aby jsi neztratil rychlost a zaroven ji vytracel. Zhoupnuti je fakt to nejhorsi. A to co popisujes je skluz a do toho bych se nepoustel. U Alphy fakt tohle neni absolutne potreba. Ta prece brzdi sama
Tak jsem dnes Alphu dodrbnul..pad na cumak, ohnuta osicka a motor po zapnuti jen 2x cukne sem tam a pak konec. Po padu jsem vypnul motor s par sekundovym zpozdenim...a byl trochu citit (motor nebo regulator) Procital jsem forum a vypada to spise na motor ne na regulator. Poradite zda-li se mam pokouset motor rozebrat a neco resit uvnitr...previnout ? nebo rovnou novy motor a pokud tak, poradite treba nejakou nahradu? Neco jsem nasel zde: viewtopic.php?f=7&t=49172 ,ale je to vic jak rok stary a treba je nejaka lepsi varianta...
jen pro info, pad byl proto, ze sem blbej a sel jsem litat za vetru, alfu me to odneslo do dalky, kde jsem ji sotva videl a diky vetru se to vubec nedalo ovladat, proste si letela furt dal a dal, zpet se ji nechtelo a pak uz padla...chybami se clovek uci...
Jojo. Litat ve vetru se da, ale ne jako zacatecnik. Doporucuju koupit rovnou combo protoze s velkou pravděpodobností odesel i regl. Nahrada je tohle: http://www.jino.cz/combo-set-ray-c2830- ... r-710.html Blby je ze unasec ma diru 3mm a tahle osicka 3,2mm.