Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#406 Příspěvek od lakotamm »

petrajksner píše:...Bohužel musíš počítat s tím, že při vybíjení těmito proudy jsou aku jen nádrže, které po sezóně vyhodíš.

Pri cene aku z HC to za to stojí. :)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
petrajksner

#407 Příspěvek od petrajksner »

ale kéž by to vydržely, letos jsem začal někdy v půlce května s novými a dávaly i 140A, na konci srpna víc jak 95A nedali. Mají asi 60cyklů. Teď přemýšlím jaké na příští rok, už jsem přemýšlel, že založím vlákno a budeme se hádat jaké jsou ty nej a dopadne to jako futaba vs. spektrum :lol: :lol: :lol:
Kdyby moje výměna byla záležitost na hodinu tak do pokusu jdu a zkusím více výrobců, od Power HD, hyperionu 45c, thunder power 65c po turnigáče ikdyž nevím lehly mi právě nanotechy, ale výměna je na 5hodin + 2hodiny sestavování a pájení 6ti článkového packu. Ikdyž jsem slyšel kritiku na thunder power, tak je snad zkusím :oops:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od lakotamm »

Klasické turnigy 40C sú naj. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od Staifus »

Chci to minicorado mít taky na extrém a hltam tohle http://www.pina.cz/2011/11/14/minicorad ... ze-stavby/ a tady je video http://vimeo.com/14506126

Jestli píše 1700W ze 4S pri 113A - to znamená že ty baterky při zátěži nespadnou pod cca 15V ???? a vešly se tam 2200 mAh?

Chci dávat Kiru 480-34 5,2:1 která mi funguje v Ariane na 4s se 14,5x14 a vrtá mi v hlavě... kdyby náhodou jsem se rozhodl jen pro 3S, je řešení přitlačit na vrtuli a šupnout tam 16x17 nebo ta vrtule prostě potřebuje točky?
creagel

#410 Příspěvek od creagel »

Staifus píše:Chci to minicorado mít taky na extrém a hltam tohle http://www.pina.cz/2011/11/14/minicorad ... ze-stavby/ a tady je video http://vimeo.com/14506126

Jestli píše 1700W ze 4S pri 113A - to znamená že ty baterky při zátěži nespadnou pod cca 15V ???? a vešly se tam 2200 mAh?

Chci dávat Kiru 480-34 5,2:1 která mi funguje v Ariane na 4s se 14,5x14 a vrtá mi v hlavě... kdyby náhodou jsem se rozhodl jen pro 3S, je řešení přitlačit na vrtuli a šupnout tam 16x17 nebo ta vrtule prostě potřebuje točky?

Opravdu chces do minicorada narvat 4s? To uz mi pripada az az. I na 3s ti to bude letat paradne: http://www.pina.cz/2009/04/26/video-min ... odel-v-hd/
To letani na 4s bude jen "rychle nahoru, rychle dolu". Na to ti staci Ariane,ne? :) Nedelej ze zmenseneho Jcka takovou raketu.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od Staifus »

No asi by to stačilo, no :lol:
creagel

#412 Příspěvek od creagel »

Na vase rady jsem koupil 100W pajku s opravdovym kopytem (8mm) a draty z reglu jsou pryc. Radost z dobre prace nahradil sok - placka pro pripojeni jednoho kabelu se dotykala nozicek svaba (viz. prilozeny obrazek). Daval jsem si sakra pozor, abych nekam nesahnul nebo to neohral moc a ted todle :(

Dalibor poskytl prvni utechu - ze je to asi normalni (jiz z vyroby) a regulatoru by nic byt nemelo. Hned jsem to pripojil na cc link a regl se hlasil (prvni uspech).

Dneska jsem pripajel kabely od motoru a provedl prvni opatrny test. A svete div se, vse bezi naprosto v pohode. Takze pripajet kabely od motoru poradne, udelat konektory na baterce a u reglu a vse znova zatavit do folie. Uvidime, co to udela po nasazeni vrtule.

Kdyz uz jsem byl v tom testovani, tak jsem vyzkousel pripojit kridlo, jestli vsechno slape jak ma (konektor v kridle nemam zatim zalepeny, kdyby nahodou neco nefungovalo). Vse slapalo krasne. Takze posledni test byl se servama v motylu. Tam taham jen 4 vodice (kazdy gram usetreny v ocase bude k dobru), plus a minus rozvetvuju az tesne pred servy.

Jeste jsem trochu tapal nad zapojeni servokonektoru. Aby nad tim priste nikdo zbytecne nedumal, tak jsem to nafotil. Jak je videt, zapojuju jen nejnutnejsi piny. U kridla to jsou jen signalove vodice (plus a minus jde rovnou na piny MPX konektoru), u motoru vsechny 3 (budu pouzivat BEC z reglu). U motyla jsem pripojil ke kazdemu servu jeden pol.

Ted uz toho moc nezbyva. Zalepit MPX konektor do kridla, vyrobyt desticku na uchyceni protikusu MPX do trupu (vse bude napevno - kridlo se jen zacvakne), prilepit motyla a zakrytovat serva.

Az bude trochu casu, dodam jeste nejaky fotecky (napr. to usazeni motyla - mv poslal pekny foto postup, ten se bude ostatnim stavitelum urcite hodit).
Přílohy
Servokonektory do prijimace od motyla
Servokonektory do prijimace od motyla
Servokonektory do prijimace pro kridlo
Servokonektory do prijimace pro kridlo
CC 50 Lite bez kabelu
CC 50 Lite bez kabelu
creagel

#413 Příspěvek od creagel »

Byl jsem ted testnout pohon. Je tam hyperion GS 2218-10, 3S 1800mAh (nova, po prvnim nabiti, pokojova teplota) a aeronaut cam 10x7.

Nastaveni reglu:
Vykon pri rozbehu: Nizky (39)
Casovani: Stredni (5)
Frekvence PWM: Rezim pro obezky

V priloze je graf, kdy jsem to zkousel "na plny kule" po dobu nekolika vterin. Jak je videt, tak proud neprelezl 35A a prikon je necelych 400W.

Abych rekl pravdu, cekal jsem lehce vetsi proud. Prikon se mi zda +- tam kde jsem ho odhadoval a kde jste mi rikali, ze i bude :) Nemam jak zmerit staticky tah, ale na to, jak se to cukalo kdyz jsem to drzel usuzuju, ze minicorado s tim bude stoupat paraaaaadne :)

Jen nevim, jestli to nastaveni motoru na reglu je ok, zda by se nedalo nastavit lepe (abych z nej dostal co nevice).
Přílohy
Test pohonu.
Test pohonu.
BKSL

#414 Příspěvek od BKSL »

Chlapi a kolko stoji vlastne to MiniCorado, nemozem nikde najst cenu okrem ceny v dolaroch ? Vsetci ho vychvaluju tak som zvedavy ci to stoji za tie peniaze. A moze byt len ako termicky vetron bez motora, resp. je na to dostatocne lahky ?
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od lakotamm »

BKSL píše:Chlapi a kolko stoji vlastne to MiniCorado, nemozem nikde najst cenu okrem ceny v dolaroch ? Vsetci ho vychvaluju tak som zvedavy ci to stoji za tie peniaze. A moze byt len ako termicky vetron bez motora, resp. je na to dostatocne lahky ?

Full Carbon + klapky v štandardných farbách 5200CZK.

Hmotnosti sú tuším od 220 po cca 350g prázdny model, podľa toho aký pevný chceš.

Inak pred rokom a pol som takmer objednal Corado v takýchto farbách:
Obrázek

K tomu som chcel NTM 3548.

Nakoniec som skončil pri Lynxovi. :wink:
Naposledy upravil(a) lakotamm dne pát 07.12.2012 19:26, celkem upraveno 1 x.
creagel

#416 Příspěvek od creagel »

Jasne ze je k dispozici i v bezmotorove verzi. Co si pamatuju, cena zacinala na 3700Kc (ve skle, standardni barvy, pouze s kridelky). Moje (celouhlik, 4klapkove kridlo, vlastni barevny navrh) lehce nad 5000Kc.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#417 Příspěvek od Milan Nes »

za tu cenu to je fakt pecka ... navic v uhliku to je neznicitelny ero ...

a na klapkach si pristanes do ruky ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
slaco
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od slaco »

Milan Nes píše:za tu cenu to je fakt pecka ... navic v uhliku to je neznicitelny ero ...

a na klapkach si pristanes do ruky ...

Můžu potvrdit. Moje provedení full carbon po problémech se systémem Spektrum zažilo pád kolmo do země z cca 40m do pole a odnesl to pouze převod v servu HS65. Letadlu vůbec nic nebylo a je ve 100% stavu a po výměně převodů a přechodu na HOTT Graupner max. spokojenost.
boris
Kontaktovat uživatele:

#419 Příspěvek od boris »

Milan Nes píše:mno ja se tesim na vikend snad zalitnu svoje corado 2.0 tentokrate opravdu 2.0 totiz maxicorado s rozpetim 2m a delsim trupem :)

Milane, jak dopadl zálet? To maxicorado je tvoje verze, nebo MV rozšířil výrobu?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od Milan Nes »

nn to je moje verze ... MV ho nedela :) coz je skoda
protoze by ho mel jeste urcite lepsiho nez mam ja ...

jinak uz sem s nim parkrat byl a lita velmi dobre

mno stejne porad uvazuju udelat klasika minicorado s 1 kW pohonem :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“