Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: nabijecka univerzalni 2015

#406 Příspěvek od Woita »

Začal jsem klasikou, Accucell6.
Když jsem si při obědě všimnul, že je fajnové počasí a já nemám nabito, tak tou jednokanálovou byl problém vše rychle nabít.
Takže druhá byla tato čtyřkanálová:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... arger.html
A musím říct, velká spokojenost. Jsou to vlastně 4 nezávislé nabíječky v jedné krabici. Ovládání jednoduché a skoro stejné jako ta Accucellka, takže se mi to neplete.

K těm nabíječkám, které nemají vestavěný zdroj, musíš počítat ještě s pořízením odpovídajícího zdroje. K té čtyřkanálové jsem koupil na Aukru zdroj ze serveru 12V/56A , půdorys je stejný, tak jsem to přilepil k sobě oboustrankou (zdroj dole a na něm nabíječka) a je to fajn kompaktní jenotka.
Než se naobědvám, mám nabito 5 jakýchkoliv baterek a jde se lítat.

Hlasuju za vícekanálové nabíječky!!!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
coro

#407 Příspěvek od coro »

juraj.jurej píše:Záleží s akou veľkou kapacitou batérie nabíjaš. (aby to netrvalo dlho) Pokiaľ nechceš samostatný zdroj a nabíjaš väčšinov doma. Tak niečo takéto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ischarger_US_Plug_.html
(Tá ti už postačí na dlhšiu dobu)

Pokiaľ nepotrebuješ taký výkon tak stačí aj táto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... n_Charger_US_Plug_.html

Do slabších bi už nešiel. Dnes už LiPo bežne zvláda nabíjanie 2C a viac. Tak prečo to nevyužiť.

ozývam sa len preto že obe nalinkoch sú US Plug čo môže dosť pravdepodobne znamenať že na 110 V 60Hz americkú elektrinu...

Minule som si všimol cenu toho Turnigy Reaktor v EU warehouse (=už je v EU a žiadne clo a peripetie s colníkmi), a to že je to "prezlečený ICharger" (čo znamená že nabíjač riadi dobrý program ktorý napísal akýsi Junsi za výraznej podpory kmunity na RCGroups).
Asi by som povedal, že v tej cene nič lepšie nekúpiš. Stavil by som sa, že iný ani za dvojbnásobok by nebol lepší..
Verzia 250W 10A aj stačí, ak fakt ide o cenu, ale možno do budúcna 300W 20A (hlavne tých 20A) by neuškodilo.
Ale ja by som nabíjač so zdrojom vnútri, fakt nechcel. Zháňať potom náhradný čo by sa tam zmestil.. (keď odíde ten zabalený)..
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od zdendys »

Je to složité, sto lidí sto chutí a hlavně sto nároků na to co a jak nabíjet.
Mám pocit, že Vrtule nemá moc jasno v ničem, těžko radit, když někdo neřeší balancér,
protože možná neví co to je, a marně hledá Delta Peak, který se mu někde ztratil...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
HonzaS

#409 Příspěvek od HonzaS »

Já s těmi noname (reactor, turnigy, ...) nemám dobrý zkušenosti. Mám icharger 208, a koupil bych si ho znovu. Zkus to propočítat kolik by tě z HK stál, Emotors ho mají bohužel kousek přes tvůj limit.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
XCVrtule

#410 Příspěvek od XCVrtule »

@zdendys Asi takhle, mam 7,2V 1400mAh bez servisniho konektoru.. takze balancer ted asi nevyuziju, nerikam ze nebudu mit do auta pro kluka pack lepsi a pak ho treba ocenim (ale v prispevcich bylo i vykaslat se na balancer a pouzit zajicuv udelator...)... to je predmetem otazky, co je lepsi,(vhodnejsi) se tyka delta peek asi tusim o cem je - urci kdy se ma prestat nabijet v zavislosti na narustu napeti na clanku, ale jak hodnotu ktera toto ovlivni urcit... to tedy netusim a to je ta otazka pro vas zkusene - je vhodne kupovat nabijec s moznosti toto nastavovat a jak to pak nastavuji? (sorry, pisu na tabletu proto bez diakritiky)
igorb

#411 Příspěvek od igorb »

HonzaS píše:Já s těmi noname (reactor, turnigy, ...) nemám dobrý zkušenosti. Mám icharger 208, a koupil bych si ho znovu. Zkus to propočítat kolik by tě z HK stál, Emotors ho mají bohužel kousek přes tvůj limit.

kupil som Icharger aj Reaktor (po tom co mi po niekolky krat odislo aj blance pro HD aj cellpro 10 uz FMA nechcem vidiet), zatial je to funkcne aj po merani balancovania vyzera identicky .. reaktor stal polovicu (z europskeho hobbykingu) ... viditelny rozdiel je napriklad v tlacitkach tipujem ze tie na reaktore po case odidu (len hadam, mozno kecam) no ale pri tej cene no nekup to :-)))
coro

#412 Příspěvek od coro »

XCVrtule píše:@zdendys Asi takhle, mam 7,2V 1400mAh bez servisniho konektoru.. takze balancer ted asi nevyuziju, nerikam ze nebudu mit do auta pro kluka pack lepsi a pak ho treba ocenim (ale v prispevcich bylo i vykaslat se na balancer a pouzit zajicuv udelator...)... to je predmetem otazky, co je lepsi,(vhodnejsi) se tyka delta peek asi tusim o cem je - urci kdy se ma prestat nabijet v zavislosti na narustu napeti na clanku, ale jak hodnotu ktera toto ovlivni urcit... to tedy netusim a to je ta otazka pro vas zkusene - je vhodne kupovat nabijec s moznosti toto nastavovat a jak to pak nastavuji? (sorry, pisu na tabletu proto bez diakritiky)

Pozri, baterky sú spotrebák a servisný konektor nie je na nejaké balancoanie ale na to aby nabíjač mal kade merať, čo to vlastne robí.. ICharger (t.j. aj Reaktor) "vedia" kedy nemajú robiť somariny a naopak kedy treba niečo robiť.
Servisný konektor sa dá na 2s prirobiť za 5 minút, zo servokáblika.. Nie je to povinné, ale nepoznám dôvod ho nemať.. čí? Lepšie je nič nevedieť, pre zdravý spánok?

Môžeš si kúpiť aj nejakú jednorázovku nabíjačku z dealextreme, alebo naopak nejakú čačku z reklamy, to je Tvoja vec, ok.. ale pýtal si sa na radu na univerzál do domu ktorý funguje a pritom za rozumný peniaz - znelo to rozumne, to sa fakt zíde na všeličo.. a ešte si tam aj napísal 2015 takže by to mohlo byť aspoň trochu z tohto storočia (čo nabíjač viac ako jednočlánku Lixx bez balanceru, určite nie je).

Akurát na tú 72Ah autobaterku, si kúp nabíjač z Lidlu. Nesrandujem, nič lepšie nevymyslíš a zase ich majú.. Modelársky nabíjač žiadny nebude robiť to čo ten Tronic - pulzovať, a čiastočne pomáhať proti sulfatácii.
petrfm

#413 Příspěvek od petrfm »

Kup si TURNIGY REAKTOR 300W, mam 2 a jsem nadseny, jak maly kluk. Za ty penize absolutne suprova nabijecka. Nabije vsechno, co potrebujes, presne, rychle a pri tom vykonu ti bude dostacovat X let. Je v EU skladu, relativne hodne levna, vypada skvele, ma dobre navrzene chlazeni a je krasne malinka.

Pokud bys mel zajem, muzu ti prodat mou starou, IMAX B8+
Pro tve ucely by ti taky stacila a byl jsem take spokojen, jen jsem potreboval vyssi vykony kvuli vrtulnikum. Pokud bys ji chtel, tak napis do PM.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
xGrany

Re: Výběr nabíječky

#414 Příspěvek od xGrany »

Ja vcera taky objednal Turnigy Reaktor 300W a to bude asi hodne dlouhej vikend nez prijde...:-D Tesim se jak malej kluk na vanoce...:-D Odolaval sem cele leto a nakonec az je po sezone sem stejne neodolal...:-D Jeste ze chodim litat obcas i v zime...:-)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Síťová nabíječka Lion

#415 Příspěvek od Celeron »

Nenarazil jste prosím někdo na nabíječku Lion s napájením 230V, která by dokázala nabíjet třístupňově 8 článků počátečním proudem cca 10A? Sestava zdroj/nabíječka nelze. Balancér mít nutně nemusí. Co jsem hledal nabíječky na netu, pokud má síťový zdroj, tak je to vždycky chudáček do 50W a nebo hodně peněz, třeba Mascot
Díky
Jirka
Nacelnik

Re: Síťová nabíječka Lion

#416 Příspěvek od Nacelnik »

Celeron píše:Nenarazil jste prosím někdo na nabíječku Lion s napájením 230V, která by dokázala nabíjet třístupňově 8 článků počátečním proudem cca 10A? Sestava zdroj/nabíječka nelze. Balancér mít nutně nemusí. Co jsem hledal nabíječky na netu, pokud má síťový zdroj, tak je to vždycky chudáček do 50W a nebo hodně peněz, třeba Mascot
Díky
Jirka

Ahoj Jirko,
možná hloupý nápad, ale co to řešit "charger protective board" a napájet to přímo nějaktransformátorem?

http://www.ebay.com/itm/10A-BMS-Charger-Protection-Board-for-3-Packs-18650-Li-ion-lithium-Battery-Cell-/331655511431?hash=item4d38357d87:g:oLIAAOSw9r1V9889
ditri

#417 Příspěvek od ditri »

Ahoj. Chtel bych poprosit o radu s vyberem nabijecky. Pouzivam vyhradne 3s 5000mah lipol - 20c. Jde mi o vyber nabijecky kterou bych je mohl kvalitne ale i co nejrychlej nabijet. Pokud by slo i vice naraz bylo by to supr. Budu moc rad za nejaky tip v pomeru cena vykon v rozmezi 2-3 tis. Provoz bez externiho zdroje. Je to pro me spanelska vesnice i po celodennim studovani.... Dikes
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od jyrry »

ditri píše:... 3s 5000mah lipol - 20c. ....
... Provoz bez externiho zdroje.

Tohle si promysli; pro nabíjení potřebuješ cca 120W (12V x 10A) a takový vestavěný zdroj má jen málokterý nabíječ; navíc bys to chtěl třeba dvojité... Obávám se že bez externího zdroje se neobejdeš. Pak bych se nebál doporučit http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html (dají se s tím nabíjet 2 sady 3s 5000mAh v sérii) nebo třeba http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=58216 a tím by šly nabíjet 2 sady 3s 5000mAh zapojené paralelně...
jyrry.webnode.cz
ditri

#419 Příspěvek od ditri »

Ahoj. Diky moc za info a typy. V ohmove zakonu prave tapu odjakziva. Pro efektivni nabijeni 3s 5000 20c je tedy treba max 120w a pak to bude dobijet maximalni rychlosti. Prosim kolik je to A na vystupu nabijecky? A pismeno "C" u aku je zaroven i pismeno pro vypocet nabijeciho proudu? Vysledek mi prijde dost vysoky. 5a x 20c = 100a max nabijeci proud. I kdyz se cislo snizi na pulku pro sichr je dost vysoke. Nabijim ted 3a.

Zaujala mne tahle nabijecka http://www.profimodel.cz/cz-detail-4988 ... 100-w.html
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od Jirka JR »

ditri píše:Ahoj. Diky moc za info a typy. V ohmove zakonu prave tapu odjakziva. Pro efektivni nabijeni 3s 5000 20c je tedy treba max 120w a pak to bude dobijet maximalni rychlosti. Prosim kolik je to A na vystupu nabijecky? A pismeno "C" u aku je zaroven i pismeno pro vypocet nabijeciho proudu? Vysledek mi prijde dost vysoky. 5a x 20c = 100a max nabijeci proud. I kdyz se cislo snizi na pulku pro sichr je dost vysoke. Nabijim ted 3a.

Zaujala mne tahle nabijecka http://www.profimodel.cz/cz-detail-4988 ... 100-w.html

Pozor! 20C je vybíjecí proud, těch 100A. Nabíjecí je určen jinak, ve vlastnostech akumulátorů. Konkrétně ty co máš, mají nabíjení jen 2C! To jest 10A.
Z toho je patrné, že max. nabíjecí výkon bude pro jednu baterii cca 146W (14,6V x 10A).
Osobně je raději nabíjím 1C, tedy max.5A, kvůli životnosti i bezpečnosti, a vždy s balancováním.

P.S. nevím, kde jsem vzal, že máš Turnigy (nab. 2C), tak to je třeba zkontrolovat, ale víc než 5C nabíjení nebude asi ani u jiných.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“