RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Krovak84

Re: RadioMaster TX16S

#406 Příspěvek od Krovak84 »

Když připojíš vypnuté rádio, jak se ti to ve správci nahlásí?
Jinak malý návod na Zadig zde http://open-txu.org/home/undergraduate-courses/fund-of-opentx/using-zadig/
Miro_V

#407 Příspěvek od Miro_V »

JASSoft píše:Všem děkuji za snahu pomoci – ale došlo k malému nedorozumění – nehledám pomoc jak připojit TX16S k počítači (v systému W7 vše funguje tak jak má) ale hledám pomoc jak donutit W10 aby našel TX16S a načetl jeho disky a vytvořil „přenosné zařízení“ (podmínky aby s TX mohl komunikovat Companion). Ve „správci zařízení“ vidím v části USB pouze TX16S bootloader. V „Průzkumníku“ se nezobrazí nic. Takže chyba je na straně PC – buď chybí , nebo je vadný potřebný ovladač (ale který?) – takže je to otázka spíš pro systémového guru (W10), který se možná pohubuje i v naší komunitě.

Pisal to tak nenapadne uz Prikrylm a Krovak84 - musis mat nainstalovane specialne ovladace USB aby pocitac dokazal identifikovat zariadenie - nie je to bezny usb ovladac.
Mne stacily Usb ovladace co som pred par rokmi instaloval kvoli pripojeniu telefonu (pod win10 sa mi nehlasil) , bohuzial meno si uz nepamatam.
Alebo skus nainstalovat tie co pise Prikrylm - ZADIG , ak ti pojdu... je tam aj navod na instalaciu . https://zadig.akeo.ie
O tychto Zadigoch pisu aj v navode na Tx16s , u mna v orig.navode je to sekcia 2.2 (stranka 12-15)
Ale Zadig vyskusane nemam tak viac uz asi poradit nedokazem :-(
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Miro_V

#408 Příspěvek od Miro_V »

Krovak84 píše:Na Ali se objevují nové verze sliderů a potenciometrů S1 a S2 s údajně větším odporem, než zpackaný originál. Nezkoušeli jste je někdo?
[/url]

Tiez objednane :-) snad budu lepsie nez originaly . Ak nie, budem sa mat s cim hrat :) napcham do nich cierny tahavu vazelinu a pojdu tazsie urcite :D
Miro_V

#409 Příspěvek od Miro_V »

Inac , nemate niekto problem s tym rollerom - kolieskom - valcekom napravo ? ked napr.rolujem kurzor tak ide dolu a naraz poskoci zas hore - zmeni smer na opacny...a potom zas ide dolu... Akokeby to zle snimalo polohu- ako zaprasena mys.
Neviete co s tym ? Robi to len mne ?
Awandalor

#410 Příspěvek od Awandalor »

JASSoft - str. 6 v tomto vlákně - můj příspěvek - možná ti to pomůže.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od ddano007 »

Miro_V píše:Inac , nemate niekto problem s tym rollerom - kolieskom - valcekom napravo ? ... Neviete co s tym ? Robi to len mne ?

Mne to robí tiež, ale zatiaľ ma to moc netrápilo, tož som to neriešil ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od JASSoft »

Awandalor píše:JASSoft - str. 6 v tomto vlákně - můj příspěvek - možná ti to pomůže.

Díky, ale to jsem udělal jako první krok. Ten můj PC totiž nevidí to základní - vlastní vysilač (procesor) - ten bootloader je jen forma komunikace mezi nimi. Pohříchu jsou všude řešeny problémy právě s bootladerem (a tam mi ti funguje správně).
prikrylm

#413 Příspěvek od prikrylm »

JASSoft píše:Všem děkuji za snahu pomoci – ...

Miro_V píše:Pisal to tak nenapadne uz Prikrylm a Krovak84 - musis mat nainstalovane specialne ovladace USB aby pocitac dokazal identifikovat zariadenie - nie je to bezny usb ovladac....

Pes bude zakopaný jinde. Pokud je rádio zapnuté, mělo by se v PC jevit jako zcela standardní diskové úložiště. Bez nutnosti instalace nějakých extra ovladačů - extra ovladač je potřeba jen pokud je rádio vypnuté a komunikuje se přímo s procesorem..

Zkusil bych připojit rádio (ať už v bootloaderu nebo ve std jako disk) a pokud není vidět mezi disky, podívat se které zařízení odpovídá rádiu ve správci zařízení.
Je možné, že se tam vyskytne s nějakým tím vykřičníkem. Pak je potřeba se podívat, co se systému nelíbí.

Nebo jsem dotaz (zase) špatně pochopil?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#414 Příspěvek od juraj.jurej »

V systevovom nastavení vo vlastnostiach rádia je nastavenie USB. Dá sa tam nastaviť, ako JOESTYCK, ULOŽISKO, OPÝTAŤ SA atď. Malo by tam byť uložisko, joestyck je pre simulátor treba si aj to skontrolovať.
Přílohy
USB-1.png
FrSky Tandem X20
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od JASSoft »

Všem děkuji za snahu i když cíle nebylo dosaženo. Uzavírám diskuzi k mému problému. TX jsem zkusil na jiném PC s W10 a vše bylo tak jak má být. Konzultace u profi systémáka přinesla podle něj jediné racionální řešení – reinstalace systému (tedy žádná radost). Jeden přínos přece jen pro mne z té diskuse vyplynul – možná bude zajímavý i pro ostatní (zatím jsem na tuto funkčnost TX nikde nenarazil): když se v systému TX nastaví u USB volba „uložiště“, tak pro komunikaci s Companion není nutné provést restart s trojhmatem, nebo komunikovat přes bootloader (při vypnutém TX) ale je možno při normálně zapnutém TX propojit USB s PC a je možno provést potřebnou činnost s Companion neb PC přímo. Po vytažení konektoru USB (POZOR – je nutno na PC volit bezpečné odpojení) se TX vrátí do normálního provozního stavu.
prikrylm

#416 Příspěvek od prikrylm »

:D nic ve zlém, jen se mi asociovalo....

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=prEVzshXY6A[/youtube]
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
HLA
Kontaktovat uživatele:

#417 Příspěvek od HLA »

Ještě zkus dát do PC nějakou rozšiřující kartu s USB porty, a nebo připojit vysílač přes USB HUB.
Určitě zkus i jiný kabel.
Mě se tak divně chová noťas s i7, mám jen jeden kabel (původně od externího disku), na kterém jede vše.
Ani Arduino se s některým kabelem nechytne a na stolním PC a druhém noťasu jede vše.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od juraj.jurej »

Aký je priemer zadného reproduktoru? Resp. aký je vhodný? (8 ohm 2W, 40mm)
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#419 Příspěvek od juraj.jurej »

Môže byť. 8 ohm 2W 40mm (výška 5mm)
Aký konektor je vhodný do zákl. dosky? Ale to je jedno, paraelne to pripojím na káble cez nieaký JST konektor, aby sa dal zadný kryt odobrať.
Objednal som tento repro:

https://nl.aliexpress.com/item/32920337 ... web201603_
Přílohy
zapojenie.jpg
2pcs-speaker.jpg
FrSky Tandem X20
Miro_V

#420 Příspěvek od Miro_V »

Potom daj vediet az to pride a namontujes to , asi tiez vyskusam :-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“