Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

#421 Příspěvek od HonzaS »

Jaké je ve stupních nevím, ale motorový domeček je již vylaserován tak aby když se poskládá, motor byl potlačen a trošku doprava. Pokud ti jde o ° tak ti to v corelu změřím.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
olisoft

#422 Příspěvek od olisoft »

Honzo, posles mi do SZ telefon na seba? Aby sme sa dohodli. Vdaka.

Ja uz taaaaaaak velmi chcem bristola. :D
IAN

#423 Příspěvek od IAN »

Díky Honzo , stačí na motor ta vylaserovaná překližka , nebo raději ještě podlepit lehkou balsou??

IAN
kratas
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od kratas »

Ta překližka bohatě stačí.
powder
Kontaktovat uživatele:

identifikace dílů

#425 Příspěvek od powder »

Ahoj. Tak jsem se před státnicemi začal "uklidňovat"pozvolnou stavbou...

Není mi jasné k čemu jsou dva nepotištěné díly - viz obrázek:
Obrázek
Ten čtvercový by mohl být na zakrytí "pilotní" kabiny jako dno pro vlepení hlavy pilota... Obdélníkový jsem nevymyslel... :?:

Vpravo dole jsou díly na motorový kryt - po vlepení pásků jako na tomto obrázku mají ještě jiný než "kosmetický" význam? Předpokládám, že se jedná o pohled zepředu - to kolečko je jen šablona, které není vlepeno :oops:

Mám nějaké 0,8 ocelové struny-táhla. Mohu je použít místo uhlíku? (Ten nechám na křídla.) Vedení přepážkami se mi zdá dost přesné, takže by nemuselo docházet k většímu prohýbání táhla a tedy vůlím...
HonzaS

#426 Příspěvek od HonzaS »

Ahoj, uhlíku by jsi měl mít dost na celý model. Ten horní díl - skoročtvereček je kryt spodní části trupu před křídlem, ten obdélníček je podlaha pro pilota, pokud má správný rozměr, podle obrázku asi jo co? Já už jsem zase překopal rozložení dílů na desce tak si tim obdélníčkem nejsem jist.

vylepení prstence je z pevnostních důvodů - obrušuju ho vepředu dokulata a navíc pak nepraská při rankách. kroužek je šablona, neblepuje se. Strunu použít můžeš, táhla jsou téměř rovná. Pokud ne, uprav otvory aby byly rovný.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
powder
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od powder »

Aha - kryt spodní části trupu před křídlem jsem ani "nehledal" - chtěl jsem tam nechat otvor pro přístup k přijímači / akumulátorům / servům (podle toho jak bude vycházet těžiště).

Ještě otázka - lze ten depron přinutit nějak lépe ohýbat než jen nasucho o hranu stolu ap.? Zvlášť ten potah trupu (s kulomety) má dost ostrý rádius a stále se mi vrací nebo začíná praskat... (Co teplo - fén, voda...?)
HonzaS

#428 Příspěvek od HonzaS »

powder píše:Aha - kryt spodní části trupu před křídlem jsem ani "nehledal" - chtěl jsem tam nechat otvor pro přístup k přijímači / akumulátorům / servům (podle toho jak bude vycházet těžiště).

Ještě otázka - lze ten depron přinutit nějak lépe ohýbat než jen nasucho o hranu stolu ap.? Zvlášť ten potah trupu (s kulomety) má dost ostrý rádius a stále se mi vrací nebo začíná praskat... (Co teplo - fén, voda...?)

jedině ho z vnitřní strany obrousit (klidně na poloviční tlouš´tku) a víc tlačit na stůl.
powder
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od powder »

HonzaS píše:
powder píše:1)
Ta balzová kolečka s dírkou - to je předpokládám pro zpevnění přepážek v místě, kde jimi prochází táhla k výškovce a směrovce... :?:

1) kolečka z překložky jsou na spoje křídlo-uhlík. v místě kde jdou dva uhlíky do jednoho bodu, použiješ kolečko s vypálenou čárkou.

Není to nijak důležité, ale jsou někde spoje křídlo-uhlík, kde jdou dva uhlíky do jednoho bodu? Mě žádný takto nevychází...?
HonzaS

#430 Příspěvek od HonzaS »

powder
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od powder »

Tak to bude ono :oops:
Chtěl jsem to jen eventuálně vyplést nebo nechat bez ní... Takže jedno uhlí úhlopříčně...

A moc díky za "akci Bristol" - přinutilo mě to zase vzít do ruky lepidlo jindy než při opravách :-)
Petricius
Kontaktovat uživatele:

Upevneni tahla na servo

#432 Příspěvek od Petricius »

Ahoj,

stavebnici snad budu mit tento tyden a tak davam dohromady vse ostatni. Z fotek mi neni jasne jake je doporuceni pro uchyceni tahel k servu. Napevno to je tam prilepeny nebo pouzivate blimp?

Diky.
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od Petricius »

Tak koukam, ze Honza na muj dotaz uz jednou odpovidal.
HonzaS píše:http://bristolscout.rajce.idnes.cz/stavba2/#P1010138.JPG do serv zaháknu strunu se Z koncovkou a přilepím ke struně.

Takze je to na pevno, bez moznosti pozdejsi upravy?
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od darth.hokro »

taky mi to pořád vrtá v hlavě :D Naštěstí pořád čekám na elektroniku a letadýlko je slepené na stolku :D
vapy

#435 Příspěvek od vapy »

Napřed tam můžeš zkusit dát blimpy, když ti to nebude vyhovovat, tak je dáš pryč. Já jsem to dal z obou stran napevno, ale možná z jedné strany napepím skobu ze šešívačky (nebo tak něco), abych s tím ještě mohl hýbat.
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“