Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Video brýle na FPV

#421 Příspěvek od gardenroute »

VSCharlie píše:...Tady je ta anténa k sehnání. viz. - http://www.fpv24.com/en/circular-wirele ... 041?c=3627...
Díky, už jsem jí mezi tím našel i na Readymaderc.com, kam mě odkázal Juan z Circular Wireless, který je má vyprodané.
Toto je ale v Německu, tak možná rychlejší doprava, i když ta cena dopravy 20 € je celkem síla... :(

Jsem zvědavý, jak bude spolupracovat s TBS 5G8 Patch (5dbi) anténou od Trappyho, kterou používám na brýlích s T.B.S. Tx také od Trappyho... Juan to doporučil.
Nevím, zda-li to nebude zbytečná investice, nyní mě celkem dobře pracuje tento pár klasických cirkulárů s integrovaným 90° konektorem, dá se očekávat vylepšení spojení v páru Circular Wireless SPW58 + T.B.S. Patch anténa?
Nejde mě tak již o vzdálenost, víc jak 1000 metrů daleko stejně nelétám, a těch 1000m to nyní dá. Spíše mě jde o co nejméně dropoutů a kvalitu přenosu... Navíc toto vypadá daleko méně zranitelně.

@Heli - jak je dlouhá ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od VSCharlie »

20 Euro za dopravu je nějak moc..
Já měl z fpv24.com (Německa) dopravné DHL 8,-Euro a do tří dnů to bylo doma. :wink:
Na rozdíl od České pošty, která mi z 60km doručuje už třetí den - zítra to bude čtvrtý a pořád nic nevím.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Heli

#423 Příspěvek od Heli »

6,5 cm a koax je siliconovej a ohebnej !!! To je naprosta pecka :)
Přílohy
image.jpg
gardenroute

#424 Příspěvek od gardenroute »

VSCharlie píše:20 Euro za dopravu je nějak moc...Já měl z fpv24.com (Německa) dopravné DHL 8,-Euro a do tří dnů to bylo doma. :wink:
Máš pravdu, někde jsem špatně četl v jejich podmínkách, už jsem objednal, a vzali si za DHL dopravu také 8 €.
Heli píše:6,5 cm a koax je siliconovej a ohebnej !!! To je naprosta pecka :)
Ty moje současné jsou stejně dlouhé, ale počítám s tím, že je toto celkově kvalitnější konstrukce, přeci jen to je IBCrazy design, a to je dnes asi naprostá špička (i když se za to musí něco zaplatit).
Jsem hlavně zvědavý, jak to bude "spolupracovat" s tou mojí patch anténou od Trappyho (T.B.S.) na Dominatorech, Juan se dušoval, že prý perfektně. Tak se na ní taky těším, snad to dnes odešlou...
graup15

#425 Příspěvek od graup15 »

Nepleteš se?
To co má Roman na fotce je od Circular Wireless..od Juana .
IBC Crazy je má modré. Ale třeba se pletu.
Momentálně hučím do Juana aby udělali RHCP Patch i na 2,4. Protože ta jejich na 1,2 je naprosto a zase šperk.
Odepsal mi,že Immersion už brzo bude mít taky RHCP Patch, ale to je zase plasto čína!!!
Pro srovnání ...Circular Wireless

http://www.circular-wireless.com/en/pro ... duplicate/

A připravované Immersion (netvrdím,že bude špatná, ale je to zase plastová kisna)

http://www.facebook.com/ImmersionRC
gardenroute

#426 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:Nepleteš se? To co má Roman na fotce je od Circular Wireless..od Juana . IBC Crazy je má modré. Ale třeba se pletu....Momentálně hučím do Juana aby udělali RHCP Patch i na 2,4.
Tak nevím Dalibore, myslel jsem, že černobílé jsou od IBCrazyho, ale máš pravdu, ty jeho Bluebeam jsou skutečně modré... Tu Juanovu mam jiz na ceste, tak jsem zvedavy..
Jak by jsi srovnal Juanovu patch s patch od T.B.S., ja ji pouzivam, nezda se me spatna ...? Vim, ze to je asi jina liga, ale zasadni rozdily ?
graup15

#427 Příspěvek od graup15 »

Bohužel nemůžu hodnotit,neb na 5,8GHz nejedu.
Teď hučím do Juana ,jestli přeci jen nezmění názor a CPATCH neudělá i na 2,4GHz.
Se jukni na jeho web jaký je to šperk a navíc malé. To,že to má ideální charakteristiku pro koptery, je bonus :-)
Asi přejdu na 1280MHz :-)
Jo Juan zatím nechce pro 2,4 CPatch dělat,neb je na cestě do prodeje plochá Circular Patch od Immersion.
Ale srovnej..to je plasťák..navíc bude vhodný spíš na tracker podle zisku :-(
http://www.facebook.com/ImmersionRC

No aspoň mi Juan poslal jeho logo v pdf. Potřebuju si vyrobit nálepku na ground station. Tu už mám final verzi,kdy můžu jet diverzizně na fix antény, nebo z boku přicvaknout tracker a jet na něj.
Přílohy
CIRCULAR WIRELESS.pdf
(635.52 KiB) Staženo 42 x
DSCN0231.JPG
DSCN0233.JPG
gardenroute

#428 Příspěvek od gardenroute »

Heli píše:6,5 cm a koax je siliconovej a ohebnej !!! To je naprosta pecka :)
Tak už je taky doma, německé DHL je opravdu rychlé, ve čtvrtek objednáno, dnes přivezla PPLka :) Vypadá to opravdu na velmi kvalitní zpracování, jak použitými materiály, tak vlastní konstrukcí, Juan je fakt borec. Byl to poslední kousek ve var. RP-SMA u FPV24, všude jinde opět vyprodáno (na dlouho)...
Takže už se těším na výsledky spolupráce s TBS patch, vyzkouším o víkendu.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od VSCharlie »

Tak to jsi byl ty - ten "rošťák", co mi vykoupil poslední anténu před nosem.. :mrgreen:
No nevadí, objednal jsem si přímo od Juana.
Cena včetně poštovného (když se to sečte), je v podstatě stejná, jenom to bude trvat o trochu dýl.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
graup15

#430 Příspěvek od graup15 »

No u nás byl přechod z čajna clower antének na ty od circular skok o světelné roky.
Můžu ti poslat video,kde ještě na 5km mám signál jen na clower/clower antény.
Co se týče Helical,tak zdejší ST dokázal ,že to jde i amatérsky. Jeho anténa je dokonce pro Coptery i vhodnější,neb má širší úhel než Juanovo Heliaxial24. A zajímavé je (není to na rozdíl od Circular helical změřené v laborce, ale pouze praxí ověřené),mnohem větší boční a zadní lalok citlivosti. Prostě se Standovi povedla.
Zase , ale praxí ověřené..Heliaxial má větší zisk na velké vzdálenosti (nutno dodat,že má taky o závit víc)

Takže brácha má na trackeru Standovo Helical,protože v rádiusu co doletí je jednoznačně vhodnější.
PS..jdu hučet do Juana aby se smiloval a udělat RHCPatch na 2,4. Podle ohlasů na fpv labu je ta novinka na 1,2 fantastická.
ST
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od ST »

Celý vtip v těch anténách je ten, že nejspíš jak Juan, tak já jsem na 100% schopen každou anténku změřit na profi spetkrum analyzeru . Konstrukčně jsi jsou anténky nejspíš podobné, ale vtip je v tom, jestli se anténa chová jako kapka cínu a většina vf se vrací a vytopí na koncáku, a nebo jako zářič, který ti většinu vf energie vyzáří v požadovaném vyzařovacím diagramu danné anténky.

Prosím, prosím už jen o brýlích, já už chci slyšet kdy budou Dominatr HD . :cry:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
OK2BUH

#432 Příspěvek od OK2BUH »

ST píše:Celý vtip v těch anténách je ten, že nejspíš jak Juan, tak já jsem na 100% schopen každou anténku změřit na profi spetkrum analyzeru . Konstrukčně jsi jsou anténky nejspíš podobné, ale vtip je v tom, jestli se anténa chová jako kapka cínu a většina vf se vrací a vytopí na koncáku, a nebo jako zářič, který ti většinu vf energie vyzáří v požadovaném vyzařovacím diagramu danné anténky.

Prosím, prosím už jen o brýlích, já už chci slyšet kdy budou Dominatr HD . :cry:

Tak zkus vymyslet metodu jak zjistit účinnost vyzařování. Na tom spektráku to půjde pokud má tracking generátor (určitě má když dokážeš měřit PSV). Prostě dvě anténky umístit třeba 1 m od sebe, jednu připojit na vstup, druhou na výstup a změřit útlum v dB. Tak by šla porovnávat kvalita antén. Problém budou odrazy v místnosti, chtělo by to mrtvou komoru, nebo to aspoň dělat venku.
ST
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od ST »

Odraznou stěnu jsem měl, a vyzařováky jsem měřil. Problém je v tom, že už ji nemám. Venku by to asi šlo. Jaksi ale není čas. Nové antény na GHz už nedělám a co se dělá je už změřené. Jak je volno tak si radši jdu zalítat. Moje anténky ( cloverleaf / skew-planar ) mi fungují 100% do 500-600m na 200mW 5,8GHz. Víc nepotřebuju. Až budou FatSharky v HD , tak o tom budu uvažovat. Zatím mě na současnou dostupnou techniku brýlí pohled ze startosféry nebere.
Gluck

#434 Příspěvek od Gluck »

Mam dotaz cim krmite FS jen origo bateriema nebo lze pouzit i klasicka lipolka ?
Prijde me origo dost prepalena cenove za tech 7 stovaku mam 4x lipoku 850mAh
Diky.
ST
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od ST »

Používám taky 2S 850mAh lipo. Akorát musíš samodomo přiletovat napájecí konektor na připojení baterky do brýlí. Žádný problém.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“