Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Tak se jeste podivej co ti ukazuje receiver inputs měly by tam všude být nuly. Nastavit trimy a pak přeposlat na subtrimy aby stred byl v nule, musel jsem to na T9x taky tak udělat.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ako píše James. V položke "Receiver test" treba, pomocou subtrimov na vysielači, nastaviť na všetkých kanáloch nulu.
Tak to mam.
Dneska jsem s kopterou 3krat říznul, a třetí rána byla krapet drsnější. Holt orientace ve vzduchu je oproti křídlatému éru obtížnější
.... takže až to zas poskládám poladím znovu
Dneska jsem s kopterou 3krat říznul, a třetí rána byla krapet drsnější. Holt orientace ve vzduchu je oproti křídlatému éru obtížnější
kombat na kopci i s motory :-)
Na to je dobrý práve ten Self level mód. Keď sa mi stane, že neviem kudy kam, prepnem páčkou do SL módu, kopter sa zrovná a keď sa zorientujem, prepnem späť na normal. 
Hehe, to self level byl právě důvod proč jsem s tím říznul
.... což o to, ono se to ustabilizovalo, ale vítr koptéru odnášel dál a v té dálce už jsem se prostě nezorientoval .... myslel jsem že letím s náklonem k sobě a ejhle, ono to bylo od sebe takže rána po ocasu do asfaltu .... výsledek viz. foto, tedy jen ten zadní motor po opravě (jinak to bylo jak deštník po vichru
)... od jisté doby si nehody nefotím .... ale už je koptera pohromadě a snad se mi dnes podaří někde koupit další vrtule
Na fotce je taky dobře vidět, že motor dostal záhul, musel jsem spodní hliníkovou část trochu obrousit aby o ní nedřel rotor, obroušená místa jsou jen přečmárnuta hnědým fixem.
Na fotce je taky dobře vidět, že motor dostal záhul, musel jsem spodní hliníkovou část trochu obrousit aby o ní nedřel rotor, obroušená místa jsou jen přečmárnuta hnědým fixem.
Skús to v normal móde. Ak máš návyky z plošníkov, riadenie je prirodzenejšie a viac sa blíži riadeniu akrobatického plošníka. Ide to tam, kam to pošleš. Len sa treba naučiť viac používať smerovku. 
macil píše:Skús to v normal móde. Ak máš návyky z plošníkov, riadenie je prirodzenejšie a viac sa blíži riadeniu akrobatického plošníka. Ide to tam, kam to pošleš. Len sa treba naučiť viac používať smerovku.
Sice mi není úplně jasné na co reaguješ, ale s vlastním řízením problém nemám, jen s tou orientací. A bez směrovky lítat? To fakt ne, jedině u nějakých jednoduchých modelů
Dumám nad tím jestli nedělám bouři ve sklenici vody. Když v letu stačí pro rovný let zadní motor dotrimovat tak z logiky věci my vyplývá, že bude stačit před startem trochu upravit délku táhla od serva ke "kolíbce" .. prostě to natvrdo trochu vychýlit.
Reagoval som na toto:
Proti vetru sa to v SL móde drží dosť ťažko.
A ospravedlňujem sa, nechcel som sa dotknúť tvojich pilotných schopností a skúseností.
pad píše:... což o to, ono se to ustabilizovalo, ale vítr koptéru odnášel dál ...
A ospravedlňujem sa, nechcel som sa dotknúť tvojich pilotných schopností a skúseností.
macil píše:Reagoval som na toto:
V pohodě
Náhodou co se té směrovky týče tak spousta lidí a to třeba i u velkých a drahých modelů si "vystačí" bez ní
Proč je self level ve větru nevhodný ? Mne teda nenapadá žádný rozumný důvod. 
Ahojte.
som v copterach zaciatocnik a aj ked som precital a popozeral vsetko mozne, stale sa trapim s nastavenim dosky kk2.0, fw 1.5. (lietam tricopteru)
na nete je roztrusene tolko kusych a nepresnych informacii ze sa neviem v tom zorientovat.
kazdy napise len kusok z nastavenia a ani navod nepopisuje co ktora polozka presne znamena...
napr. len tazko som dokazal pochopit ze nastavenie v mixer editore nie je viazane na kanal, ale na motory..
docital som sa aj to ze cw je klasicka vrtula (lavotociva), ccw je opacna
to ze sa da nastavit opacny ofset serva (tricopter) pri pouziti opacnej rotacie vrtul som zistil tiez len nahodou..
takisto som narazil na problem s vychylku serva, paka na radiu sa este hybe, ale servo uz nie, riesenie tohto problemu som taktiez nikde nenasiel a normalne mi to nepripada..
aky je dovod trimovania na hodnoty 0 v nastaveni receiver test?
chapem ze YAW je smerovka, ale hovorim spravne ak poviem ze ROLL su kridelka a PITCH vyskovka?
je normalne ze pri vybiti baterii mi vypina vzdy ako prvy jeden a ten isty motor (lavy)?
pri prudkom pridani plynu sa mi coptera naklana na lavo, co treba zmenit v nastaveni aby to stupalo kolmo bez naklonu?
este info z jedneho videa (odkaz v tomto vlakne)-pre tych ktory hladaju odpoved ako nastavit kontrolu napatia
hodnota 105 je 10,5 v, hodnota 120 je 12V atd.
Dakujem za Vase odpovede.
som v copterach zaciatocnik a aj ked som precital a popozeral vsetko mozne, stale sa trapim s nastavenim dosky kk2.0, fw 1.5. (lietam tricopteru)
na nete je roztrusene tolko kusych a nepresnych informacii ze sa neviem v tom zorientovat.
kazdy napise len kusok z nastavenia a ani navod nepopisuje co ktora polozka presne znamena...
napr. len tazko som dokazal pochopit ze nastavenie v mixer editore nie je viazane na kanal, ale na motory..
docital som sa aj to ze cw je klasicka vrtula (lavotociva), ccw je opacna
to ze sa da nastavit opacny ofset serva (tricopter) pri pouziti opacnej rotacie vrtul som zistil tiez len nahodou..
takisto som narazil na problem s vychylku serva, paka na radiu sa este hybe, ale servo uz nie, riesenie tohto problemu som taktiez nikde nenasiel a normalne mi to nepripada..
aky je dovod trimovania na hodnoty 0 v nastaveni receiver test?
chapem ze YAW je smerovka, ale hovorim spravne ak poviem ze ROLL su kridelka a PITCH vyskovka?
je normalne ze pri vybiti baterii mi vypina vzdy ako prvy jeden a ten isty motor (lavy)?
pri prudkom pridani plynu sa mi coptera naklana na lavo, co treba zmenit v nastaveni aby to stupalo kolmo bez naklonu?
este info z jedneho videa (odkaz v tomto vlakne)-pre tych ktory hladaju odpoved ako nastavit kontrolu napatia
hodnota 105 je 10,5 v, hodnota 120 je 12V atd.
Dakujem za Vase odpovede.
Že si na veci prišiel postupne, to je v poriadku. Získavanie informácií na internete je práve o tom selektovaní a skladaní si jednotlivých informácií do celku.
Nebudem odpovedať na všetky tvoje otázky, lebo neviem, na čo sa pýtaš. Reakcia serva na výchylku knipla smerovky je normálna. Teda je to vlastnosť, nie problém. Zväčšiť ju môžeš v mixer editore až na max. hodnotu 127. Ale nemôžeš chcieť, aby sa zadný motor vychyľoval viac. Zvislý vektor ťahu by sa znížil natoľko, že copter by spadol na zadok.
Regulátor ti vypína preto, lebo ho máš tak nastavený. Na všetkých regulátoroch nastav typ bateriek na NIxx a čo najmenšie (soft) znižovanie výkonu pri poklese napätia na čo najnižšie napätie. Letový čas nebudeš riadiť poklesom ťahu motorov, ale alrmom dosky, ktorý si nastavíš na pokles napätia na 3,5V na článok. Teda napríklad pri trojčlánku to bude 10,5V.
Nepíšeš, aké regulátory máš a či ich máš skalibrované.
Pojmy Yaw, Pitch, Roll chápeš správne.
Trimovanie núl v "Receiver Test" má rovnaký význam ako trimovanie neutrálov kormidiel lietadla.
To je zatiaľ všetko.
Nebudem odpovedať na všetky tvoje otázky, lebo neviem, na čo sa pýtaš. Reakcia serva na výchylku knipla smerovky je normálna. Teda je to vlastnosť, nie problém. Zväčšiť ju môžeš v mixer editore až na max. hodnotu 127. Ale nemôžeš chcieť, aby sa zadný motor vychyľoval viac. Zvislý vektor ťahu by sa znížil natoľko, že copter by spadol na zadok.
Regulátor ti vypína preto, lebo ho máš tak nastavený. Na všetkých regulátoroch nastav typ bateriek na NIxx a čo najmenšie (soft) znižovanie výkonu pri poklese napätia na čo najnižšie napätie. Letový čas nebudeš riadiť poklesom ťahu motorov, ale alrmom dosky, ktorý si nastavíš na pokles napätia na 3,5V na článok. Teda napríklad pri trojčlánku to bude 10,5V.
Nepíšeš, aké regulátory máš a či ich máš skalibrované.
Pojmy Yaw, Pitch, Roll chápeš správne.
Trimovanie núl v "Receiver Test" má rovnaký význam ako trimovanie neutrálov kormidiel lietadla.
To je zatiaľ všetko.
no neviem, uz len precitat forum k tricoptere na rcgroups je nadludsky vykon a to este nehovrim o tom vybrat si z neho podstatne info..
staval som copteru od oktobra, paralelne s tym som cital a ziskaval informacie, teraz som ju zalietal a pytam sa az potom co som zistil co by som potreboval vediet a doteraz som odpoved nenasiel.
kazdopadne dakujem za odpoved
to ze YAW sa vychyluje len po urcitu hodnotu chapem, ale urcite nie je spravne ze plnu vychylku mam uz v polovici drahy knipla a zvysok drahy hybem naprazdno ..predsa aj ked na radiu na normalnom lietadle stiahnem vychylku napr vyskovky, tak funguje linearne menej a nie len do polovide rozsahu knipla..
regulatory mam zelene multistar, vsetky su nastavene naraz a skalibrovane tiez
staval som copteru od oktobra, paralelne s tym som cital a ziskaval informacie, teraz som ju zalietal a pytam sa az potom co som zistil co by som potreboval vediet a doteraz som odpoved nenasiel.
kazdopadne dakujem za odpoved
to ze YAW sa vychyluje len po urcitu hodnotu chapem, ale urcite nie je spravne ze plnu vychylku mam uz v polovici drahy knipla a zvysok drahy hybem naprazdno ..predsa aj ked na radiu na normalnom lietadle stiahnem vychylku napr vyskovky, tak funguje linearne menej a nie len do polovide rozsahu knipla..
regulatory mam zelene multistar, vsetky su nastavene naraz a skalibrovane tiez
Odozva na smerovku JE v poriadku, bez ohľadu na to, či sa ti to zdá správne, alebo nie.
Teraz už vieme, že regulátory máš Multistar, len stále nevieme, či ich máš nastavené tak, ako som napísal vyšie.
Teraz už vieme, že regulátory máš Multistar, len stále nevieme, či ich máš nastavené tak, ako som napísal vyšie.
Já jsem v tomhle oboru taky úplnej jeliman, ale postupoval jsem u trikoptéry podle návodu k desce a nastavil výchylky a zkalibroval a funguje to i v default konfiguraci. Smysl otáčení motorů jsem tak zachoval podle layout na desce. Vrtule na M1, M3 mám R a M2 normál. ESC mám MULTISTAR 2OA nastavané jak píše macil. S tímhle nastavením lítám po první zapnutí bez problémů, no spíš se snažím vyset. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...