Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#421 Příspěvek od jamesgsf »

Ale rozhoďně je lehčí se naučit lítat s deskou na bázi arducopteru než na KK2.0. Tak to vidím já. A řekl bych že i arducopter je lehčí naladit. Další možnosti už jsou jen bonus. Možná že je to tím, že už jsem sice měl nějaký zkušenosti z KK2.0 tak mne určitý věci nepřekvapily. A nakonec možná i levnější :-) Ale chce to to k desce mít telemetrii a když se odbourá to připojování kabelu je to super. :-) jinak souhlasím přechod z letadla je to uplně o něčem jiném a je s tím daleko víc srandy.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Vlasta2

#422 Příspěvek od Vlasta2 »

to ST :
jsem tady sice nováček, ale dovolím si oponovat. To že jsem kdysi lítal s érem je fakt. To, že přechod na koptéru je něco zcela jiného je taky fakt a jsem si toho vědom. Ale .....
- na měsíc lítat nechci
- s čím chci lítat vím zcela přesně - tento týden mi přišel Tarot 680 (novější verze), motory už mám taky objednaný Sunnasky X4801s 600KV + vrtule 1238 , NAZA V1 nebo V2 ještě jsem nerozhodl, ale pro mé účely asi bude stačit V1 + GPS . Jakej foťák budu používat jsem tady psal a k tomu právě "nějaký" gimbál, souprava Futaba 8J + další věci.

Rozumím tomu, že je možná dobré, pořídit si nejdříve nějaký krám a až to rozmlátím, udělám jiný, lepší. Tady se ale neshodneme, já jsem nikdy nestavěl éra s tím, že je rozmlátím (i když se to třeba stalo) a stavěl jsem to, co se mi líbilo i když jsem věděl, že to zase bude jiný kafe a třeba .....
V té době žádný internet nebyl a neměl jsem tu skvělou možnost jako nyní, že se mohu poučit z chyb jiných, posbírat vyzkoušené informace, které se osvědčily a dokonce se i poradit s někým, kdo už má něco za sebou. Takže co se týče stavby a dovybavení koptu, je vše mnohem jednodušší a co si budeme vykládat i pohodlnější :)
Ze zkušenosti (své) vím, že než začnu něco dělat, musím o tom vědět maximum. Každý komponent navíc (přidaný později) dost mění rozvržení celého koptu. Proto také chci stavět tak, abych později nemusel vše co jsem už udělal předělávat nebo provizorně upravovat. To, že na zkušební lety nedám na gimbál kameru, ale jen vhodnou zátěž je jasná věc a než tam tu kameru dám, bude to trvat dlouho a třeba přijdou i nějaké opravy, ale to je život....
Proč chci stavět zrovna Tarot jsem už vlastně napsal - líbí se mi a v případě, že ho komplet nezruším, mohu tento rám bez problému používat i pro účely, které bych chtěl. Upozorňuji, že nehodlám nikdy být profi fotograf, to není můj cíl !
To, že technika od dob kdy jsem modelařil pokročila hrozně daleko a evidentně mi ujel vlak, je pro mě trochu komplikace, ale s trochou trpělivosti, štěstí a pochopitelně i pomoci z fóra, se to určitě podá.

Vlasta
Vlasta2

#423 Příspěvek od Vlasta2 »

vrátím se ke gimbalu. Má prosím někdo zkušenosti s tímto kouskem http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/FP ... oller.html

Zaujal mě svou jednoduchostí, která by mohla znamenat dobrou funkčnost, ale naprosto netuším - nenašel jsem, co je tam za desku a stejně mi vrtá hlavou, že jsou oba motory stejné. Podle toho, co jsem zatím prohledal, tak obvykle se u gimbalu dodává nebo doporučuje "sada" dvou rozdílných motorů.

Děkuji Vlasta
ananas

#424 Příspěvek od ananas »

Proč by měli být motory jiné? Spíš jde o to aby to udržela osa motoru a u tohodle gimbalu je osa docela zajištěna ptori deformaci.. Jiný důvod rozdílných motorů nevidím.. jinak gimbal vypadá schopně tak pokud by jsi pořizoval tak dej vědět jaký je...
Vlasta2

#425 Příspěvek od Vlasta2 »

to ananas :

u držáku foťáku, který je uložen ve dvou bodech (obě strany) je namáhání osičky bočního motoru zanedbatelný. U zadního motoru je to pochopitelně jinak, tam je nápor na ložiska a osičku značný...
Proč by měly být motory různé - cca 90% gimbalu, které se nabízejí s motory jsou ty motory opravdu rozdílné a není to kvůli osičce, ale zadní motor je podle mě silnější .....?. Nevím, proč to tak je, ale viděl bych to na jiné vlastnosti (parametry). Zadní motor se asi normálně ovládá pouze pomocí řídicí desky, kdežto boční i přes vysílačku (možná plácám).
Tady odkaz na sice drahý, ale zajímavý silintblok pro uchycení některých gimbalů
http://www.infinity-hobby.com/main/prod ... 74&osCsid=
(video je skvělý - před = fouká vítr , po = evidentně nefouká ) :) ale i tak to stojí za povšimnutí

Vlasta
p.s.
ty jejich motory GM4008CP jsem nikde nenašel, takže se lze jen domýšlet, co by to mohlo být - to ovšem neznamená, že je to šunt....
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od jamesgsf »

No já bych řek že u 90 procent gimbalů jsou stejný motory. Namáhání v obou osách si myslím, že bude uplně stejný. A jestli se ovládá jenda osa vysílačkou je uplně jedno. Můžeš klidně ovládat 3 osy to na to nemá vůbec vliv.
krtek2k

#427 Příspěvek od krtek2k »

Motor na vejškovku má zátěž lehčí jen o rameno co je mezi motorama, což nebude mnoho.
A vždycky musíš gimbal zeštelovat , aby byla váha v těžišti. Aby motor nemusel na jednu stranu makat víc než na druhou. Takže v podstatě ty motory ani žádnou obrovskou váhu netahaj.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Vlasta2

#428 Příspěvek od Vlasta2 »

to procento jsem asi opravdu přehnal - měl jsem prostě štěstí na ty rozdílný, ale i tak musí být nějaký důvod rozdílných motorů (možná je to tajný :D ) .
Namáháním motorů jsem myslel namáhání mechanické, nikoliv namáhání ohledně výkonu motorů.

Vlasta
Vlasta2

#429 Příspěvek od Vlasta2 »

tak ty motory jsem nakonec našel http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Nex6_.html - podle mě je to totéž
vypadá to, že je to slušný motor, ovšem teď zas není gimbal skladem :(

Vlasta

co je tam za desku jsem ovšem nezjistil....škoda
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od jamesgsf »

Ohledně motorů jde spíš o to s jakou váhou budou verglovat. Než o to jestli jsou stejný nebo. To je aspoň můj laický názor. Zatim jsem s brushless stabilizaci neměl tu čest se potkat. Tak ť se zadaří.
eSITe

#431 Příspěvek od eSITe »

Objavil som celkom dobru stranku na DIY gimbali, ak by to niekoho zaujimalo:

http://www.omgfly.com/index.php?main_page=index&cPath=3&sort=20a&page=2
Duska

#432 Příspěvek od Duska »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qOAeAKAdg3I[/youtube]
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od pokemon »

Taky přidávám první video s brushless gimbalem od rctimer s kontrolerem IMU v1.0 a nahraným alexmosem 2.1
Stabilizuje krásne,jen prostě nevím co s vibracema při pohybu koptera.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JhCVy7wwLL0[/youtube]
krtek2k

#434 Příspěvek od krtek2k »

zkus natacet 720p s co nejvic fps
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od jamesgsf »

Je tam jestě jello a přijde mne že je to nejhorší když ta vrtule před kamerou jde dolů, jako by se gimbal dostaval do proudu vzduchu od vrtule a to gimbal rozklepalo. Jinak to chodí pěkně.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“