F7F Tigercat 82" ASM elektro
Re: F7F Tigercat 82" ASM elektro
eeeh... (přemýšlím co jsem provedl nebo na co je to narážka) Kapr fluftě?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
... a abych je jen tak neválel v autě jako celé ty tři roky, ulepil jsem na ně konečně i patrový futrálek...jyrry píše:... celé vrtule umyl od hnědozelené řezanky a na popud syna nastříkal...
Jako polotovar posloužila potrhaná sluneční clona do auta (Lidl), na lepení jsem použil lepenku 3M (taky Lidl)
jyrry.webnode.cz
Mělo mně to napadnout dřív...
Po přišedším nápadu jsem zhotovil 2 rozdvojky pro akupacky a budu je využívat místo těch šílených silově-balančních mezikabelů:
Uvědomil jsem si totiž že balanční konektory stačí zastrkat přímo do nabíječky ve vhodných polohách; pro nepatrné zvýšení blbuvzdornosti jsem jim uřezal příslušné polohovací zobáčky (zámečky).
Po přišedším nápadu jsem zhotovil 2 rozdvojky pro akupacky a budu je využívat místo těch šílených silově-balančních mezikabelů:
Uvědomil jsem si totiž že balanční konektory stačí zastrkat přímo do nabíječky ve vhodných polohách; pro nepatrné zvýšení blbuvzdornosti jsem jim uřezal příslušné polohovací zobáčky (zámečky).
jyrry.webnode.cz
Nojo ale takhle když se spleteš, tak zahoří v nabíječce... když spleteš šílený kabel, "nic" se neděje. Nebo ne?
Pak je ještě možnost že se nespleteš, ale třeba na sebe bych úplně nevsadil
Pak je ještě možnost že se nespleteš, ale třeba na sebe bych úplně nevsadil
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Ať se spletu na kabelu nebo v nabce, spálí mi to prsty.
V nabce je to natvrdo propojené stejně jako na kabelu, tipuju že by hořely ty barevné balanční kablíky...
Kromě toho na to stejně bez brejlí už nevidím tak si na to beru brejle a ty tu možnost spletení celkem snižují
V nabce je to natvrdo propojené stejně jako na kabelu, tipuju že by hořely ty barevné balanční kablíky...
Kromě toho na to stejně bez brejlí už nevidím tak si na to beru brejle a ty tu možnost spletení celkem snižují
jyrry.webnode.cz
Trochu mi to leželo v hlavě a dokopal jsem se k jednodušším rozdvojkám na balančáky:
Je s tím i lepší manipulace než jen s krátkými balančáky na baterkách.
Je s tím i lepší manipulace než jen s krátkými balančáky na baterkách.
jyrry.webnode.cz
to vypadá moc pěkně!
Při hledání termínů akcí 2017 jsem narazil na fotku z Rokycanských Křídel v boji - http://img9.rajce.idnes.cz/d0901/12/127 ... .jpg?ver=0
Koukám že jsem se tam pěkně rozesvačil
Zároveň je ovšem vidět k čemu se také hodí stojánek na klávesy, momentálně z Lidlu
Koukám že jsem se tam pěkně rozesvačil
Zároveň je ovšem vidět k čemu se také hodí stojánek na klávesy, momentálně z Lidlu
jyrry.webnode.cz
Některé záležitosti trvají třeba rok a den... Dneska konečně nadešel ten "den" a mazlovi jsem dodělal kryty podvozkových šachet.
Alespoň tam ty díry podvozkových šachet nebudou za letu tak výrazné; začal jsem na tom dělat někdy před rokem, kdy jsem odladil ten tvar...
Alespoň tam ty díry podvozkových šachet nebudou za letu tak výrazné; začal jsem na tom dělat někdy před rokem, kdy jsem odladil ten tvar...
jyrry.webnode.cz
Při předsezonní kontrole fyzického stavu byla zjištěna vnitřní poškození což vedlo k odkrytí části pokožky. Byla nalezena místní narušení vazivové tkáně, což si vyžádalo okamžitou operaci.
Nyní se pacient cítí dobře a zdá se že operaci přestál bez úhony
Nyní se pacient cítí dobře a zdá se že operaci přestál bez úhony
jyrry.webnode.cz
Otloukánek konečně začal protestovat proti občasnému hrubému zacházení při přistávání (hrbaté plochy, boční větry, ruce, ...) a začal pro výstrahu odhazovat gondoly (při doteku se zemí); poprvé v Suché (po druhém letu) a podruhé v Jiřicích (to samé).
Po částečné vivisekci nebylo čemu se divit - překližková žebra jsou konstrukčně narušena drážkami pro pomocné nosníky (balzové ?!?) a desku pod šrouby.
Napravil jsem to kusem 2mm CEIBA (bylo wawa) překližky zdola; zatím tuhne epoxy a pak dotvořím balzový vršek:
Po částečné vivisekci nebylo čemu se divit - překližková žebra jsou konstrukčně narušena drážkami pro pomocné nosníky (balzové ?!?) a desku pod šrouby.
Napravil jsem to kusem 2mm CEIBA (bylo wawa) překližky zdola; zatím tuhne epoxy a pak dotvořím balzový vršek:
jyrry.webnode.cz
-
vladimir32
Napravil jsem to kusem 2mm wawa překližky zdola;
Jo všichni ji používáte a nikdo nedá reference na kvalitu .

Jo všichni ji používáte a nikdo nedá reference na kvalitu .
Aaaaaa.... pardón ... opravil jsem to, nalepil jsem tam CEIBU ...
Ale ta tvoje WAWA je taky super, akorát já našel právě ten správný odřezek v CEIBĚ ...
Ale ta tvoje WAWA je taky super, akorát já našel právě ten správný odřezek v CEIBĚ ...
jyrry.webnode.cz
Týden vozím éro v autě, i do práce, ale pořád nebylo to pravé počasíčko. Až dneska to klaplo a ač byla minulý týden oficiálně "uzavřena sezóna" našeho modelářského plácku, já na té akci nebyl a tudíž mohu létat stále 
Hlavně jsem si ale tentokrát nechal v baterkách to co zbylo hned po přistání - žádné pojíždění, kterým jsem to pokaždé vycucal víc.
Do packů 5000mAh dobito 3199mAh (levá strana) a 2870mAh (pravá strana) po době chodu motoru 5:40 min. Průměrný odběr za letu je tedy cca (3,2Ah+2,9Ah)/2*(60min/5,67min)/5Ah=6,5 "Céček". To je celkem málo, na to jak to letí a že to pod půl plynu už neletí ale přistává
Hlavně jsem si ale tentokrát nechal v baterkách to co zbylo hned po přistání - žádné pojíždění, kterým jsem to pokaždé vycucal víc.
Do packů 5000mAh dobito 3199mAh (levá strana) a 2870mAh (pravá strana) po době chodu motoru 5:40 min. Průměrný odběr za letu je tedy cca (3,2Ah+2,9Ah)/2*(60min/5,67min)/5Ah=6,5 "Céček". To je celkem málo, na to jak to letí a že to pod půl plynu už neletí ale přistává
jyrry.webnode.cz
To si tak letím výkrut celkem nízko nad zemí (akce Koprník 2018), vtom řídký vzduch, éro se prosedlo a tak 5-10cm chybělo. Z pole se zaprášilo, zvedlo se to ale pravý motor netočil. Tak na jeden sedám o 100m dál nouzákem, z úplně vysušeného pole se zvedá oblak prachu.
Sice jsem pak mazla transportoval k autu na jeho vlastních kolech a ač na pohled to tak nevypadá, tak vnitřní struktura trupu od křídla po konec a předek obou gondol na šrot. Vzhledem ke stáří, různé poslepovanosti, rozsáhlým vnitřním zraněním a také jisté okoukanosti až profláklosti bude stroječek vyřazen ze služby. Fungující orgány budou použity na nové poletovadlo.
R.I.P.
Sice jsem pak mazla transportoval k autu na jeho vlastních kolech a ač na pohled to tak nevypadá, tak vnitřní struktura trupu od křídla po konec a předek obou gondol na šrot. Vzhledem ke stáří, různé poslepovanosti, rozsáhlým vnitřním zraněním a také jisté okoukanosti až profláklosti bude stroječek vyřazen ze služby. Fungující orgány budou použity na nové poletovadlo.
R.I.P.
jyrry.webnode.cz