DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#421 Příspěvek od MarkAurel »

Spontroluj si vsetko od prepojenia naza-rx az po nastavenia gui a tx
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Kamikaze591

#422 Příspěvek od Kamikaze591 »

Dnes jsem to zkusil bez vrtulí, a naza vyvažuje dobře, teda alespoň podle pocitu. Podle mě to možná stabilizuje, ale určitě to odlétá někam pryč, není nějaký způsob jak ověřit že má gps přesné souřadnice? Třeba jak u arduflyer se mi pozice zobrazí na mapě.
graup15_junior

#423 Příspěvek od graup15_junior »

Loger flytrex www.flytrex.com, jednoducha instalace, loguje primo z nazy.
Václav Procházka

#424 Příspěvek od Václav Procházka »

Prohlédni v asistentovi hodnoty gyr, akcelemetrů a kompasu. Jestli není potřeba zkalibrovat.
ZanerZula

#425 Příspěvek od ZanerZula »

Chtěl bych se optat, jestli bude pro mě jako absolutniho laika bez zkušenosti s programováním, i když su učenlivej, šance uspěšně používat a provozovat naza lite včetně gps a všech funkcí co tato deska má?
gardenroute

#426 Příspěvek od gardenroute »

graup15_junior píše:Loger flytrex http://www.flytrex.com, jednoducha instalace, loguje primo z nazy.
A ? Vždyť to není žádná novinka...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15_junior

#427 Příspěvek od graup15_junior »

Neni to novinka, ale maji to 3 lidi v republice. Odpovedel jsem kde se da overit jestli mu gpska nekeca. Proc se do mne navazis?
Václav Procházka

#428 Příspěvek od Václav Procházka »

ZanerZula píše:Chtěl bych se optat, jestli bude pro mě jako absolutniho laika bez zkušenosti s programováním, i když su učenlivej, šance uspěšně používat a provozovat naza lite včetně gps a všech funkcí co tato deska má?

Je potřeba postupovat postupně, určitě na začátek nedoporučuji používat funkce Home lock, curse lock.
Atti mode je v pohodě. GPS Atti mode je potřeba používat s rozvahou. Je potřeba dávat pozor na načtení satelitů, před vzletem.
Vůbec se nedivím, když čtu jak nějakýmu chytrolínovi, který létá v GPS modu ve městě, ulétne coptera. Když vypadne GPS signál, tak se coptera nezačne vracet na místo vzletu, jak si mnoho lidí myslí.

PS : včera a dnes byly hlášeny velké erupce na slunci, které ruší GPS.

gallery/image.php?album_id=511&image_id=3720
Naposledy upravil(a) Václav Procházka dne stř 19.02.2014 21:30, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#429 Příspěvek od gardenroute »

graup15_junior píše:Neni to novinka, ale maji to 3 lidi v republice. Odpovedel jsem kde se da overit jestli mu gpska nekeca. Proc se do mne navazis?
Mozna jich to ma vice, ale neletaji s tim. A ze jsou tam 3 na jejich webu je jen registrace. Nic vic. Muzes to používat i bez ni.
Zadne navazeni (nebud vztahovacny), spise jsem nepochopil smysl Tvého prispevku, byl tam pouhy odkaz, který zde jiz párkrát byl, a nic vice, zadna otázka ci téma k reseni, proto ma otázka A?
ZanerZula

#430 Příspěvek od ZanerZula »

jde o to, jak složité je to cele nastavit a sladit z kopterou, jediná funkce o kterou mi tak jde nejvíc je návrat při ztrate signalu.
graup15_junior

#431 Příspěvek od graup15_junior »

Kdyz letas na gps a ztatis signal tak letis na rezim Atti. Takze furt mas kopteru pod kontrolou. Problem je pri fail safe rezimu, pak se ti koptera nevrati.
ZanerZula

#432 Příspěvek od ZanerZula »

to budu muset jeste nastudovat. A to náročnost na zprovoznění?
Václav Procházka

#433 Příspěvek od Václav Procházka »

ZanerZula píše:jde o to, jak složité je to cele nastavit a sladit z kopterou, jediná funkce o kterou mi tak jde nejvíc je návrat při ztrate signalu.

Jestli ti mohu doporučit : létej tak, aby si nemusel spoléhat na návrat domu při ztrátě signálu. Už mnoho lidí na toto spoléhání doplatilo.

Pokud si přehraješ video na YOUTUBE, kde je výstižně demonstrované nastavení NAZY včetně Fail safe, tak to v pohodě zvládneš.
ZanerZula

#434 Příspěvek od ZanerZula »

dik, to jsem potreboval slyset.
gardenroute

#435 Příspěvek od gardenroute »

ZanerZula píše:to budu muset jeste nastudovat. A to náročnost na zprovoznění?
K tomu co napsal Venca bych jen dodal, aby jsi při zprovoznění nezapomněl na pokročilou kalibraci IMU (tj. stabilizační systém NAZA, děla se přes NAZA asistenta), a před vlastním prvním letem nezapomenout i na kalibraci kompasu (magnetometr) přímo v terénu, kde budeš létat (takový ten taneček). Ale všechno dobře popisují manuály.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“