PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

#436 Příspěvek od coro »

"... ukazuje na článek 4,18V..."
Ano.
Je to v poriadku, ak nabíjač nekecá a tých 4,18 tam aj naozaj je, po kúpe nového nabíjadla sa oplatí aspoň orientačne overiť či sedí napätie s tým čo ukazuje.
(Domáce merania sú len orientačné preto, že väčšina lacnejších merákov tiež nemá zaručené či je pravda to čo ukazujú, 1% odchýlka pri 4,2 znamená že to môže byť od 4,15 po 4,25, a ak tam je navyše +-2 digit, je to od 4,13 po 4,27... a keĎ slabne baterka v merákoch, začnú ukazovať viac, oveľa viac.. takže žiadne súdy a panika len na základe merania merákom za 150,-
Lacné meráky sa dajú dobre použiť na porovnaie hodnôt. Platí že vyššie napätie sa zbrazí ako vyššie číslo, bez ohľadu na správnosť hodnoty. Porovnať hodnotu napätia na ktoré nabíja nabíjado, meranú aj lacným merákom, s meraním iného overeného nabíjadla, meraného tým istým merákom, by malo stačť. Rovnako porovnať napätia článkov medzi sebou.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od Jetson »

Já bych do laciných měřáků zas tak moc nekopal. Jeden takový mám a jsem s ním spokojenější než s drahýma v práci. Ty ještě docela slušně měřily, než prošly několika ISO kalibracemi u profesionálů....
Darkriser

#438 Příspěvek od Darkriser »

Tak, Vianoce su za nami a vdaka Jeziskovi a mojej uzasnej polovicke uz patrim k vam :-). Ano, nasiel som si pod stromcekom dlhu uzku krabicu a v nej nadhernu Cessnicku. RC som v zivote nelietal, takze obavy su, ale teoreticky dlhorocny vycvik z MSFS2004 a XPlane mam za sebou, takze by to nemuselo byt take zle.. :roll:

Mam na vas dve zaciatocnicke otazky:
1) co s antenou prijimaca - ked som rozbalil model, dost dlhy kus trcal von z chvostovej casti. Musim ho nechat trcat, alebo bude mat dobry prijem aj ked ho "napcham" dovnutra modelu?
2) RCM bol uplne nadherny darcek, ale preco musia byt Vianoce v zime, kedy furt prsi, snezi, mrzne, fuka??? :evil: A teraz otazka - ak by bolo sucho, bezvetrie, teplota nad nulou, ublizim Lipolom, ak ich prevetram (sorry, ja fakt do jari nevydrzim!)? Je mi jasne, ze pravdepodobne nevydrzia v zime dlho a polietam len par mnut, ide mi len o to, ci im mozem ublizit dlhodobo a znizit im zivotnost?

velmi pekne dakujem za odpovede
a letu zdar...
scarabeus

#439 Příspěvek od scarabeus »

Darkriser píše:1) co s antenou prijimaca - ked som rozbalil model, dost dlhy kus trcal von z chvostovej casti. Musim ho nechat trcat, alebo bude mat dobry prijem aj ked ho "napcham" dovnutra modelu?
2) RCM bol uplne nadherny darcek, ale preco musia byt Vianoce v zime, kedy furt prsi, snezi, mrzne, fuka??? :evil: A teraz otazka - ak by bolo sucho, bezvetrie, teplota nad nulou, ublizim Lipolom, ak ich prevetram (sorry, ja fakt do jari nevydrzim!)? Je mi jasne, ze pravdepodobne nevydrzia v zime dlho a polietam len par mnut, ide mi len o to, ci im mozem ublizit dlhodobo a znizit im zivotnost?

1) antenu nech klidne viset, je to normalni
2) neublizis jim, jen z nich nemusis vymacknout tolik, co bys dostal v teple

LiPol jsou charakteristicke hlavne tim, ze vyborne funguji v teple. V zime ale fungujou vsechny baterky blbe nebo vubec :-)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od Jetson »

Darkriser píše:A teraz otazka - ak by bolo sucho, bezvetrie, teplota nad nulou, ublizim Lipolom, ak ich prevetram (sorry, ja fakt do jari nevydrzim!)? Je mi jasne, ze pravdepodobne nevydrzia v zime dlho a polietam len par mnut, ide mi len o to, ci im mozem ublizit dlhodobo a znizit im zivotnost?

Teplota nad nulou, nebo mírně pod. Nijak moc bych to neřešil, pokud baterky nenecháš při transportu na místo létání vychladnout a začneš je hned používat, tak už si trochu zatopí.

Éro je fakt hodně hodné, takže pokud máš odlétáno na PC, tak bych jen doporučoval natrénovat páčky místo joy a hurá do vzduchu.
babe
Kontaktovat uživatele:

Cessna 182 ultrafly s pohonem

#441 Příspěvek od babe »

Zdravím všechny. Dostal jsem na Vánoce stavebnici letadla cessna 182 a mám trochu problém. Jsem úplný začátečník a jako součást balení je elektromotor, ale bez servomotorků, regulátoru a pod.. Potřeboval bych poradit jaké příslušenství dokoupit. Díky. Ještě jedna věc ten obrazový návod je sice dobrý, ale nemá někdo český překlad? Díky
scarabeus

Re: Cessna 182 ultrafly s pohonem

#442 Příspěvek od scarabeus »

babe píše:Zdravím všechny. Dostal jsem na Vánoce stavebnici letadla cessna 182 a mám trochu problém. Jsem úplný začátečník a jako součást balení je elektromotor, ale bez servomotorků, regulátoru a pod.. Potřeboval bych poradit jaké příslušenství dokoupit. Díky. Ještě jedna věc ten obrazový návod je sice dobrý, ale nemá někdo český překlad? Díky

Letadlo, co jsi dostal, neni to same, jako je popisovano v tomto vlakne...
babe
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od babe »

a mohl bys mi stim mojim nejak poradit
scarabeus

#444 Příspěvek od scarabeus »

babe píše:a mohl bys mi stim mojim nejak poradit

Zaloz si nove vlakno s presnym popisem letadla a pak to tam muzem rozebrat nebo se ti ozvou lidi, co maji to same ero...
babe
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od babe »

dekuji moc za radu
Qew

Problem s Cesnou

#446 Příspěvek od Qew »

Cau vsichni, potreboval bych poradit. mam mensi problem. postupoval jsem podle navodu a pri pusteni vysilace (plyn na 1/3) jsem zapojil baterku k letadlu a neprobehlo zadny pipnuti atd., ale servo smerovky se vychylilo na jednu stranu a nic ostatniho nefungovalo...tak jsem to opakoval a porad stejny problem....tak jsem tomu dal dve hodky oraz a opakoval jsem vse podle navodu(vysilac, baterka) a najednou vse probehlo probehlo bez probemu (takze to letadlo piplo, motor fungoval, smerovka taky ,atd.) tak jsem sel ven ze vse ozkousim v terenu, ale opakoval se muj prvni problem-zadne pipnuti, ale smerovka se krecovite stoci s jeden smer a jenom to vrci, ale nic nereaguje na povely... mohli byste s tim poradit? v cem by mohl byt problem? Mockrat dekuju za rady....
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od SirSkluzman »

Ahojte. Tak jsem se konečně dostal k tomu abych se sem zaregistroval. Cessnu jsem si taky před nějakym měsícem pořídil a uplná spokojenost. Jelikož jsem to nikdy vživotě v ruce nedržel poprve bylo par padu, zlomeny řidlo, vyměna osičky za tyčku z CD-ROMky apod.....ale už mi to de lip tak jsem za pár šupů koupil novej trup a křidlo a předělal do toho veškerou elektroniku a už zvladnu lítat cca těch 10 min. a více-méně hladké přistání 8) .

Jinak třeba pro ty co se rozhodují nebo jenom tak na ukazku par mých videí ze začátku :arrow: http://www.youtube.com/SirSkluzman
------------------------------------

Qew: jinak ten tvůj problém bude asi v elektronice. těžko říct co to může být jestli vadný příjmač nebo vysílač nebo něco? jinak ja jsem to zezačatku dělal taky podle navodu jako ty ale ted (hlavně když je zima a mam rukavice) tak dam baterku do letadla a zapojim už doma a pak sejdu jenom tak 15m na pole a teprv zapnu vysilač a ono to najede a vesele lítám. jinak jediny co je myslim duležity je když zapinaš vysilačku tak nesmi byt zasunuta antena jinak se tam myslim muže něco spalit (něco takovyho sem se dočetl v manualu).....
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

Co je asi špatně..

#448 Příspěvek od Bizon »

Ahoj. Měl jsem stejný problém, letadlo přestalo reagovat na povely z vysílače. Vymontoval jsem motor, regl a příjmač a zanesl to do prodejny kde jsem to koupil, tam to zkusili a zjistilo se že je to vysílač nebo příjmač. Hned oboje vzali na reklamaci a za měsíc jsem si došel pro funkční komponenty, prej odešel vysílací modul ve vysílači...
Qew

#449 Příspěvek od Qew »

Diky za info. Mel jsi pravdu je to spatnej vysilac nebo prijimac-takze to z prodejny poslal na reklamaci a tak si mesic musim pockat:( Aspon budu mit lepsi pocasi na letani....
zatim...
tox232
Kontaktovat uživatele:

#450 Příspěvek od tox232 »

Zdravím tak Ježíšek donesl DX6i a mohu se jen připojit ke spoustě spokojených pilotů.Jak je zde na foru psáno je to jako by jste přesedli z Trabanta doF1.Take jsem si udělal klapky na křidelkách jak jsem se zde na to ptal a bylo mi odpovězeno že to je k ničemu musím oponovat.Při náletu na přistání je zapnu a Cessna se krásně zbrzdí a hladce dosedne prostě paráda. :D 8)
http://tox232.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“