T-rex 450 Pro - zkušenosti
biermann píše:Lidi, jsou nejaky pro amatera (co prakticky jen visi, pripadne se proleti kousek dopredu dozadu, ocasem k sobe) poznatelne rozdily mezi jednotlivymi rotorovymi listy? Na Helimanii nemeli original, tak jsem vzal tyhle SAB (http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=169&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=535&Language=en-US), ale zajimal by me treba rozdil mezi nima a temato SABama (http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=169&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=3435&Language=en-US) nebo treba Maniac ci Radix. Mam sanci v nich poznat nejaky rozdil nebo proste staci vzit to nejlevnejsi z nich?
A co ty drevene Aligny (http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=169&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=3384&Language=en-US), daji se v pohode pouzivat nebo radsi zustat u uhliku?
vzal jsi naprosto "zbytečně drahý" listy sice vlastnosti budou super ale pro acro - na vis to stabilní nebude
pokud chceš vyhazovat peníze za list drobet sportovnější ale pořád přívětiví pro začátečnáka tak kup tohle...... http://www.mscomposit.com/rotorove-list ... ml?lang=cz
mužu ti je doporučit a rozhodně litovat nebudeš
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Dreveny Aligny funguji bez problemu, vetsinou jsem je ani nedovazoval.
Jejich nevyhoda je to, ze nic nevydrzi, uhlik vydrzi nejakej ten mekci pad, ale drevo se zlomi i pri autorotaci(nepovedene)
Ja kupuju uhliky na hobbykingu za nejakych 13 dolaru velmi slusny a jeste mam i ty 3D za 7,50 , ale ty jsem jeste nenasadil, ale videl jsem na ne litat i nejaky brutalni 3D. Na rozbiti urcite dobre. SABy na viseni pro zacatecnika jsou myslim docela skoda, ja bych si je schoval tak na 3-5 mesici, protoze driv je neocenis a pak budes rad, ze je mas.
Jejich nevyhoda je to, ze nic nevydrzi, uhlik vydrzi nejakej ten mekci pad, ale drevo se zlomi i pri autorotaci(nepovedene)
Ja kupuju uhliky na hobbykingu za nejakych 13 dolaru velmi slusny a jeste mam i ty 3D za 7,50 , ale ty jsem jeste nenasadil, ale videl jsem na ne litat i nejaky brutalni 3D. Na rozbiti urcite dobre. SABy na viseni pro zacatecnika jsou myslim docela skoda, ja bych si je schoval tak na 3-5 mesici, protoze driv je neocenis a pak budes rad, ze je mas.
- janac.marek
Už dnes som skoro dokončil svoju heli. Ešte budem zajtra spájkovať konektory a robiť elektroniku a čoskoro aj prvý let
.
Budem zanedlho objednávať veci, čo by ste mi odporučili ako náhradné diely? Viem, že je to veľmi všeobecné, ale čo sa rozbíja najviac?
Ako tu tak čítam, tak si objednám dvojo drevenných listov. Plánujem ešte main shaft a potom tú tyč, čo drží pádla.
Budem zanedlho objednávať veci, čo by ste mi odporučili ako náhradné diely? Viem, že je to veľmi všeobecné, ale čo sa rozbíja najviac?
Ako tu tak čítam, tak si objednám dvojo drevenných listov. Plánujem ešte main shaft a potom tú tyč, čo drží pádla.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
- Kenny McCormick
Tie align drevaky su tiez len do 2400ot ?
Napadne sa podobaju na tie od coptera, len maju inu blanu /farebnu/
Tamtie stoja len 3,50-4,90, su tiez v podstate letuschopne hned po vybaleni a ziadny pad nepreziju
Marek,
je toho ovel viac, co ti treba
Drot padiel a listy OK, dalej zadne listy, chvostova trubka aj s kardanovou tyckou/trubkou/, podvozok, hlavne osky, priecne osky, zadne osky, kardanove prevody predne a zadne, hlavny ozubeny nahon, prevody do serv... Neskor nejake loziska.
Doplnte co som vynechal...
Marek, snad som ta velmi nevylakal

Napadne sa podobaju na tie od coptera, len maju inu blanu /farebnu/
Tamtie stoja len 3,50-4,90, su tiez v podstate letuschopne hned po vybaleni a ziadny pad nepreziju
Marek,
je toho ovel viac, co ti treba
Drot padiel a listy OK, dalej zadne listy, chvostova trubka aj s kardanovou tyckou/trubkou/, podvozok, hlavne osky, priecne osky, zadne osky, kardanove prevody predne a zadne, hlavny ozubeny nahon, prevody do serv... Neskor nejake loziska.
Doplnte co som vynechal...
Marek, snad som ta velmi nevylakal
Takze nahradni dily:
1) Listy
2) hlavni hridel a jeji loziska
3) Prevody predni a zadni, zatim me odesly vzdy jen predni prevody, ale vzadu se zase muze pokrivit oska ktera je spolu s prevody)
4) prevody serv a radsi i krabicku do foroty (koupit od Savox 0257
5) ocasni trubka a kardan
6) drat od padel (ale vetsinou se da srovnat)
7) hlavni ozubeny kolo a kolo autorotace
podvozek
9) pricna hridel (vetsinou neni potreba menit kazdy pad)
10) listy vrtulky (me teda vydrzely vsechno, ted jsem jedny vyhodil protoze uz byly dojebany 10ti padama, ale litat s nima slo, staci jen zapilovat konce
11)kabinka
12) podpery ocasu
11) ruzne loziska, treba na prevody kardanu, do gripu, tahlo smykatka atd..
Kdyz koupis prvnich 9 bodu, tak si myslim, ze opravis 95% padu.
Samozrejme jsou blby nahody a tam se pak muze stat neco neocekavanyho treba na hlave, nebo na bocnicich, ale to by sis mohl koupuit celej druhe vrtulnik abys mel opravdu vse
1) Listy
2) hlavni hridel a jeji loziska
3) Prevody predni a zadni, zatim me odesly vzdy jen predni prevody, ale vzadu se zase muze pokrivit oska ktera je spolu s prevody)
4) prevody serv a radsi i krabicku do foroty (koupit od Savox 0257
5) ocasni trubka a kardan
6) drat od padel (ale vetsinou se da srovnat)
7) hlavni ozubeny kolo a kolo autorotace
9) pricna hridel (vetsinou neni potreba menit kazdy pad)
10) listy vrtulky (me teda vydrzely vsechno, ted jsem jedny vyhodil protoze uz byly dojebany 10ti padama, ale litat s nima slo, staci jen zapilovat konce
11)kabinka
12) podpery ocasu
11) ruzne loziska, treba na prevody kardanu, do gripu, tahlo smykatka atd..
Kdyz koupis prvnich 9 bodu, tak si myslim, ze opravis 95% padu.
Samozrejme jsou blby nahody a tam se pak muze stat neco neocekavanyho treba na hlave, nebo na bocnicich, ale to by sis mohl koupuit celej druhe vrtulnik abys mel opravdu vse
- janac.marek
janac.marek píše:Jesus christus![]()
Neplánujem padnúť. Budem lietať veľmi opatrne a pády si nechám na simulátor.
Však uvidíš a život tě naučí. Zkrátka když s tím padneš a něco zrušíš, kup díly rovnou dvakrát. Protože co jsi rozbil poprvé, časem rozbiješ i podruhé. Základ jsou listy, táhla na hlavu, všechny hřídele, všechny převody a ocasní trubka.
co se týče ND nikdy jsem se nezásobil dopředu, vždy když jsem spadl dojel jsem si pro ND, dost z nich je v páru, takže mi zbyly i na další pád...
no a časem se mi doma vytvořila přirozenou cestou zásobička...podle mě nemají zásoby cenu, samozřejmě v případě dobré dostupnosti dílů, kdy si pro mě dojedu obratem a jsou z 99% vždy na skladě a když ne tak do 2-3 dnů dojdou.
no a časem se mi doma vytvořila přirozenou cestou zásobička...podle mě nemají zásoby cenu, samozřejmě v případě dobré dostupnosti dílů, kdy si pro mě dojedu obratem a jsou z 99% vždy na skladě a když ne tak do 2-3 dnů dojdou.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
- janac.marek
to martys: Situácia je troška iná ak si v meste, kde helishop nie je. Ja musím objednávať cez Internet a neoplatí sa mi po jednom, ale radšej dávkovo a nárazovo viacej vecí. Navyše na SR som zatiaľ ani nenašiel poriadny eshop. Dobrý je funmodels.sk a elektromodely.sk . Majú aj kamenné predajne a verím, že tam si človek nájde, čo potrebuje. Na eshope zrejme ani nemajú všetok materiál. Ale aj tak cenovo to vyjde v niektorých prípadoch aj pre ND lacnejšie, len tam je dodacia doba jeden až dva týždňe, čo môže byť niekedy celkom dosť
.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
janac.marek píše:to martys: Situácia je troška iná ak si v meste, kde helishop nie je. Ja musím objednávať cez Internet a neoplatí sa mi po jednom, ale radšej dávkovo a nárazovo viacej vecí. Navyše na SR som zatiaľ ani nenašiel poriadny eshop. Dobrý je funmodels.sk a elektromodely.sk . Majú aj kamenné predajne a verím, že tam si človek nájde, čo potrebuje. Na eshope zrejme ani nemajú všetok materiál. Ale aj tak cenovo to vyjde v niektorých prípadoch aj pre ND lacnejšie, len tam je dodacia doba jeden až dva týždňe, čo môže byť niekedy celkom dosť.
pak ti naprosto rozumím ....
VBC Racing, Sanwa, Team Orion