RedAce píše:Cim vyssi kV, tim je potreba mensi vrtule, aby to melo rozumny odber a vykon. Takze s tou vrtuli 9x5 to bude mit dostatecny vykon, ale ten vykon bude smerovany hodne do rychlosti. Coz obecne neni na skodu, ale zrovna FunCub je letadlo, se kterym nechces letat moc rychle. Nejvíc si s ním užiješ na klapkách při pomalém letu těsně nad zemí. A na to není ten rychlý motor vhodný. Většinou létáme s motory kolem tech 1000kV a vrtulí 11x5,5 až 13x4. Já osobně nejlepší vrtulí shledal 11x4,7 SF. Je sice krapet za limitem, co se otáček týká, ale na to česání trávy je ideální. 13x4 je možná ještě lepší, ale vzhledem k terénu, kde startuji je na mě už moc velká. Už s 11" z toho mám občas sekačku...
Takhle jsem si to představoval díky.Máš pravdu,že to chci spíše na realistické pomalé přízemní lety při klapkách,pokud by to nebylo moc rychlé a trochu se s tím dalo (nezbývá než zkusit) bylo by to fajn..
V letadle ve kterém jsem to měl (seastar) mi to celkem vyhovovalo,zvětšil jsem do pozitiva náběh křídel a bylo to fajn..s negativem to byla stíhačka k ničemu,hlavně co se přistání týkalo..
Regl by to snesl?.. Čekám rodinu takže si nemůžu moc vyskakovat..

Motor tedy nejlépe 35-36/35-42 1000KV? nejaký.
Tím pádem,teda usuzuji,že stejný motor co mám i ve Fitu 1800 se taky zrovna nehodí,byl na Nitro a v pohodě jsem létal přízemě pomaloučku a šlo to,od doby co mám elektropohon to pak nad zemí těžce kočíruju a letadlo buď padá nebo letí jak blázen švihem nahoru jak vrtulník,je to sice větroň,ale i s ním jsem rád polétal nad zemí,což už nelze,je možné že to je tím?