Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
scarabeus

Re: Výběr nového auta

#436 Příspěvek od scarabeus »

Hoki píše:Po dlouhý době váhání jsem si nechal poradit jak s auty na rekre ježdění. Tak Ravena ST jsem si už pořídil, výbavu k tomu, hafo dílů a teď kde se dá jezdit. Bydlím v Pardubicích, ale o trati tu nevím. Sice jezdím v lese na chatě, ale není to dobrej terén a tak jezdím se snížením výkonu.
http://www.rcalbum.cz/model/8752-raven-st.html

Ne ze by to byla primo trat (je to BMX draha myslim nebo neco takovyho), ale kdysi jsem jezdil a skakal se Slashem tuhle v Pardubkach:

50°2'29.944"N 15°45'46.019"E
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od Hoki »

scarabeus píše:Ne ze by to byla primo trat (je to BMX draha myslim nebo neco takovyho), ale kdysi jsem jezdil a skakal se Slashem tuhle v Pardubkach:
50°2'29.944"N 15°45'46.019"E

Děkuji za typ, půjdu to brzo vyzkoušet. Ještě zvažuji to zkusit na dostihové závodiště.
50°1'12.588"N, 15°45'3.115"E
Vedle pískové dráhy na parkur
scarabeus

#438 Příspěvek od scarabeus »

Zkus.

A ted nechci kecat, ale myslim, ze i tady neco byvalo, tak to prubni:

50°2'26.398"N 15°45'24.904"E

Je to 7 let zpatky, lovim to hodne z paty :-)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od Hoki »

scarabeus píše:Zkus.
A ted nechci kecat, ale myslim, ze i tady neco byvalo, tak to prubni:
50°2'26.398"N 15°45'24.904"E

Díky, je to pak při cestě, tak tam juknu. Hooodně dávno se jezdilo i na bikrosové dráze na Závodu míru, a Dan Pelikán tam proháněl čuďáky. Ale nyní to je oplocené ...
Dr.Kokos

Carson nebo Thunder tiger ST-1

#440 Příspěvek od Dr.Kokos »

Přeji dobrý den.

Jsem začátečník a chci si koupit své první auto. Zvolil jsem variantu spalovacího motoru kvůli tomu, že nemusím mít tunu baterií abych mohl řádit trochu déle, nemusím je furt nabíjet a nemusím kupovat nové a taky miluju smrad a řádění spalováku. Vím že tu bude spousta odpůrců nitro motorů, ale prosím tohle mi nerozmlouvejte.
Další věc je ta, že chci zakoupit auto z bazaru, kvůli ceně...nemám tolik peněz na nové. Momentálně se rozhoduji mezi http://deti.bazos.cz/inzerat/51169907/R ... -nitro.php a http://deti.bazos.cz/inzerat/51275606/R ... Carson.php. Hledal jsem různé diskuse a na carson jsem našel spíše negativní, ale na ST-1 jsem nenašel nic. Jinak co se týče mého ježdění, mám to čistě pro sebe na zábavu...žádný závody, úpravy, tuningy atd pouze si o víkendu zajet někam ven a zajezdit si. Jen mě to prostě chytlo. Tak vás prosím o rady...jakýkoliv názor je vítán a předem za něj děkuji :)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

Re: Carson nebo Thunder tiger ST-1

#441 Příspěvek od darth.hokro »

Pokud nemáš dostatek financí, tak se do tohohle koníčku ani nepouštěj. U rc aut je potřeba mít finanční rezervu na náhradní díly, některé se opotřebovávají provozem např . pneumatiky, čas od času se může stát že do něčeho napálíš. + u spalováku ještě ošetřující oleje, náhradní svíčky. Palivo je taky celkem drahý, narozdíl od elektry :) Akumulátory je potřeba i do spalováku a taky se musejí nabíjet. Crámson určitě nekupuji, mám s tímhle výrobcem nepovedených hraček vlastní negativní zkušenosti.
Ten Thunder tiger je dost starý model, ověř si jestli se na něj vůbec dají reálně koupit náhradní díly.
Nechci Tě nijak odrazovat ale je to krutá realita, navíc pokud začínáš, můžeš u bazarového kousku naletět a budeš jen opravovat, řešit problémy a nezajezdíš si. Viz. třeba tyhle vlákna viewtopic.php?f=29&t=73149
viewtopic.php?f=29&t=73720
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
hates

#442 Příspěvek od hates »

Jestli chces spalovak tak radim jdi do nejake osvedcene znacky. Pokud chces bavuju se tohoto

http://rcmodely.unicov-net.com/Auta/LOSI-Raminator-1-8/

Je to LOSI a dily maji u astramodel.
Necham to i s nejakym palivem, a olejema. Na startovani je tam rotostart, ktery ti k tomu taky pridam.

V aute jsou nova serva na rizeni. Napajeni elektroniky je uedlano pres 2S LiPol, ktera vydrzi dele nez NiMH, ktera tam byla puvodne a i jejich nabiti je otazka chvilky. Kvuli tomu napajeni tam je BEC 6A
Dr.Kokos

#443 Příspěvek od Dr.Kokos »

Vím že to není levné a s finančně náročnější údržbou počítám. Jen mi přišlo lepší koupit kastl benzínu a pořádně si zajezdit, než po 10 minutách měnit baterku a po 20 minutách jít domů...samozřejmě pokuď těch baterek nemám 5... Ale jestli je i tak levnější elektro, i s tím že se musí investovat do baterek, možná si to ještě nechám projít hlavou. Co se nabídky týče za kolik by to bylo a od kuď jste?
hates

#444 Příspěvek od hates »

Poslal jsem SZ
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od darth.hokro »

V E-Maxu jezdím na 2x2S 5200mah víc jak půl hodiny, sady mám dvě. Ale když chceš spalovák taky si ho pořiď.
masa
Kontaktovat uživatele:

#446 Příspěvek od masa »

Ono je mozna lepsi po deseti minutach vymenit baterku a po dvaceti jit domu, jak pul hodiny ladit chcipajici nebo prehrivajici se spalovak a pak stejne jit nasranej domu :) Tim nechci odrazovat od auta na spalovak, svy kouzlo to urcite ma, ale na rakreacni jezdeni to je podle me blbost ;)
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od darth.hokro »

Ono totiž, dokud to člověk nemá doma na vlastní ruky a oči oprubovaný, tak tomu nevěří :) Kdysik jsem dával jednomu klukovi spalovák dokupy, záběh atd, velice se divil že na záběh padlo skoro litr paliva, měl představu že na to bude jezdit celej rok :D Mě osobně teda nitra smrdí echt, na poblití... ale to je každého volba co si za svoje peníze koupí. Já si chci v prvé řadě dobře a pohodlně zajezdit, pak auto jen ofouknu vzduchem, případně od blata osprchuju na dvorku hadicí, dám na stojánek a je nachystaný na další jízdu :)
Vstrom650

#448 Příspěvek od Vstrom650 »

Ahoj, můžete doporučit první rc model do bytu s třeba na menší pojezdeni venku? Aby si to člověk osahal a trošku zjistil o čem to je? Koupil jsem na Losi Micro-T.
Díky
Traxxas TRX-4 Ford Bronco 1/10 brushless
Losi Rock Rey 1/10 brushless
Losi Night Crawler SE 1/10
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od darth.hokro »

Micro losina je na doma výborný model, na ven to už moc není. Na doma jsou ideální modely 1:36 - 1: 24. Na venek se dá začít 1:18, ale na doma už je to relativně velký, pokud teda nebydlíš v nějakým paláci :D Univerzální měřítko neexistuje. Musíš dát více informací, kde chceš jezdit, na jakým povrchu, onroad-ofroad, skoky?
Kolik si ochotný investovat?
Máš doma nějaký modelářský nabíječ? (To co je u té losinky nepočítám :) )
Vstrom650

#450 Příspěvek od Vstrom650 »

Já měl rc model jako harant a to už bude cca 20 let. Žádné modelařině jsem se nikdy nevěnoval.
Chci hlavně jezdit po bytě. Nikoho ani neznám, kdo někde jezdí. Peníze moc neřeším
Traxxas TRX-4 Ford Bronco 1/10 brushless
Losi Rock Rey 1/10 brushless
Losi Night Crawler SE 1/10
Odpovědět

Zpět na „Auta“