Videa nejen začátečníků

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Honza Kucera

Re: Videa nejen začátečníků

#436 Příspěvek od Honza Kucera »

MEK píše:Teda nechme na hlavě, ten umí.
http://www.youtube.com/watch?v=d31fRb7JDGs
A někdy taky hodí krysu. :)

Ahoj, neříkejte, že jste o něm slyšely až ted? :-) Tohoto týpka sleduji již dlouhou dobu. Myslel jsem, že většina lidí, kterým se líbí kvalitní letová videa, mají probrouzdáno většinu serveru youtube, kde je jich fakt hodně :-) Já osobně prohledal již stovky videí a hromadu z nich mám danou i v oblíbených. Konkrétně od tohoto borce, se mi líbí nejvíce asi toto video, ke kterému se pravidelně vracím, abych ho zase zhlédl. Naprosto souhlasím, že on prostě UMÍ!!! :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i6LvQaaSqNg[/youtube]
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od Ancistrus01 »

Já to video také viděl už dávno :)¨

Edit: http://www.youtube.com/watch?v=RT1SGDSf ... ure=relmfu Zdá se mi to nebo lítá Joystickem?
Honza Kucera

#438 Příspěvek od Honza Kucera »

Ancistrus01 píše:Já to video také viděl už dávno :)

Tak to potom jo :-) Jinak netuším, co to má za RC soupravu.

miťo píše:Byl jsem na služebce v Boletkách, tak jsem vzal s sebou Toroidní filmovadlo

miťo: Gratuluji, opět krásné video :-) A já se přiznám, v pondělí už budu mít GoPro HD Hero 2 doma, konečně! Už se nemůžu dočkat :)
MEK
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od MEK »

Tak to jste mohli dát odkaz už taky dávno. :) Já to včera viděl prvně na stránkách L. Kolmana tak jsem to sem bouch. :)
Honza Kucera

#440 Příspěvek od Honza Kucera »

MEK píše:Tak to jste mohli dát odkaz už taky dávno. :) Já to včera viděl prvně na stránkách L. Kolmana tak jsem to sem bouch. :)

O.K. jak něco kvalitního najdu, hodím to sem :-) Tady musím poukázat na tento snímek, pro mě osobně jeden z nejoblíbenějších, je to už fakt docela vysoko :lol: :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9vN5fc2iceo[/youtube]
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#441 Příspěvek od Pekacek77 »

GoPro je neuvěřitelně odolná kamera i bez průhledného brnění... Měl jsem nehodu, prostě jsem to narval s Torem kolmo do země asi ze tří metrů (nezvládnutá otočka před přistáním) a byla to pořádná rána přímo na asfalt, viděl jsem jak se kamera kutálí rychle pryč, utíkala po zemi snad dva metry. Běžím, říkám si, je po kameře, dobíhám, zvedám kameru, až na mírně otlučené dva rohy zcela v pořádku a funguje. Neuvěřitelné! Toro to odskákalo vytrženým motorem, během pár minut bylo pomocí aktivátoru a lepidla vše OK a létalo se dál.
[album]1976[/album]
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od rcfrant!k »

Pevnost gopro musim potvrdit, nekolikrat jsem zapichl maxe i tricopteru do hliny primo na kameru. Az na to ze jsem ji jednou hledal v poli stejne sede barvy jako je kamera tak to byla sranda. Pak jsem tam nalepil reflexni cervenou pasku a je po problemu. Pri poslednim padu jsem nalepil tricopteru kamerou na dum v asi 10m vysce. Kamera pak spadla cockou na dlazbu. Takze tam mam dulek ktery se v obraze projevuje rozmazanou skvrnou.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
MEK
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od MEK »

No teda pěkně to tam nahoru fedroval, podle krajiny hádám že to bylo na Marsu, a pak že tam není atmosféra. :)
Honza Kucera

#444 Příspěvek od Honza Kucera »

Tak mi dnes konečně přišla :mrgreen: :D :)

Obrázek
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od koulinek »

"HonzaKucera"]Tak mi dnes konečně přišla :mrgreen: :D :)

Gratuluju! na jakej stroj to přijde?
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Honza Kucera

#446 Příspěvek od Honza Kucera »

koulinek píše:Gratuluju! na jakej stroj to přijde?

Děkuji :-) No chci to zkusit hodit na EasyStara 2. Ale docela se bojím té váhy, kamerka je pěknej "macek" :-) Už před pár dny jsem přemýšlel, či uvažoval, že bych do Easyho dal silnější motor, nebo druhá varianta, koupit lepší letadlo. Mám sice toro, ale to ted nemám úplně odladěné (třísknul jsem s ním o zem při startu a urval motor i s vrtulí z lóže. Zalepil jsem to krásně, drží to fest, ale motor musí být vyosený, poněvadž to celé táhne při neutrálu prudce nahoru, při zachování stejných výchylek elevonů, jako byly předtím. Jako letět s tím i tak dokážu, ale riskovat s tím kameru nechci, dokud to nespravím. Navíc by ten let nebyl úplně klidný, když to táhne nahoru. Vím že to lidi na easystar dávají, tak uvidím jak to poletí po vyvážení. Ještě popřemýšlím, zda letět čistě jen s holou kamerkou bez krytu. To je minimálně polovina váhy k dobru.
jova
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od jova »

Na první pokusy doporučuji místo kamery udělat nějakou „atrapu“ zhruba stejných rozměrů a hmotnosti a teprve po pořádném vytrimrování a doladění těžiště jí tam namontovat naostro.
Já použil kus prkna, navtal jsem do něj otvory 7,9 a dovážil ho šrouby M8 na hmotnost fotoaparátu.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od koulinek »

Jo asi by se to tak správně mělo, prve odladit s atrapou stejné váhy (třeba kus olova v obalu) no já sem to dal na koptéra hned, ale podržel sem si ho v ruce a ověřil reakce na řízení, ony ty 2,5 kg ve vzduchu udělají svoje a je to hezky stabilní takže až do chyby pilota bezpečé :)

edit> no a s tou váhou je to jak píšeš, obal má cca 100g a kamera take 100g (99 myslim) Taky přemýšlím že koptérovi ulehčím od obalu, ale určitě by tam v takovém případě šel "layerlens" http://www.fpvmanuals.com/layerlens/
jova
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od jova »

Mám pocit, že kopter a letadlo se při záletu chovají dost odlišně.
U letadla bych tu atrapu nepodceňoval. Změní se těžiště, aerodinamika, celková hmotnost... přibude stres z toho, že cena modelu stoupla minimálně dvojnásobně. Vím o čem píšu. :D
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#450 Příspěvek od koulinek »

Letadlo je jinačí liga, take mám v krabici maxiswifta že bych na to jednou tu kameru dal, na Swift II. bych GoPro osobně nedal, netroufl si přidat na 300g bublin 200g kameru. S tou koptérou je to pro mě bezpečnější a poklidné kamerování zábvnější, jednou ale třeba natočím i něco akčního s maxíkem :)
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“