Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#436 Příspěvek od Drondys »

blembondo píše:Už jsem se na to ptal na jiném foru ale odpověd nemám.Ty poplatky za celní odbavení vybírá jen ČP nebo i jiné pošty v EU?

Při hodnotě do 22Eur vybírá výpalné jen Česká pošta. Při hodnotě nad 22Eur vybírají i některé jiné pošty v EU. Některé pošty EU jako zrovna v Německu myslím nevybírají u zásilek pro osobní potřebu nic ani při hodnotě nad 22Eur.

blembondo píše:Proč kupříkladu v Německu je možné celní odbavení osobně na cca 30 místech po celé zemi.

Protože Německo je mnohem větší země a navíc ještě s lepšími službami pro obyvatelstvo než ČR. Taky tam na to mají úplně jiné peníze než u nás.

blembondo píše:Proč v ČR to jde jen v Praze?

Protože Česká pošta není ochotna investovat do toho, aby to bylo možné i na dalších poštách mimo Prahu. Podle vyjádření pošty by k tomu museli zřídit další celní sklady atd. na ostatních poštách a do toho prostě nechtějí investovat peníze.
blembondo

#437 Příspěvek od blembondo »

Drondysi děkuji za odpovědi.Když se nechce tak nic nejde a velikost země v tom nehraje roli ale to určitě nemusím vysvětlovat.
Jamesf608

#438 Příspěvek od Jamesf608 »

Zdravim, chtěl bych se zeptat:
Přišel mi klasicky dopis na celní prohlídku jednoho balíku. Objednával jsem 2 balíky, které jsem platil společně přes paypal. Cena tady toho je 980 kc a toho co uz mam doma nejakych 250 kc. Jde mi o to jestli poslat potvrzeni z paypalu kde je zahrnuta celkova castka tech 1230 kc a nebo jim tam poslat jen fakturu toho baliku na tech 980. Aby to nahodou nepocitali z te celkove, ale tak snad to pochopi kdyz to rozepisu. Jinak kolik tak odhadujete doplatek? Snad to dava trochu smysl :-) díky
Drondys

#439 Příspěvek od Drondys »

Jamesf608 píše:Zdravim, chtěl bych se zeptat: Přišel mi klasicky dopis na celní prohlídku jednoho balíku. Objednával jsem 2 balíky, které jsem platil společně přes paypal. Cena tady toho je 980 kc a toho co uz mam doma nejakych 250 kc. Jde mi o to jestli poslat potvrzeni z paypalu kde je zahrnuta celkova castka tech 1230 kc a nebo jim tam poslat jen fakturu toho baliku na tech 980. Aby to nahodou nepocitali z te celkove, ale tak snad to pochopi kdyz to rozepisu. Jinak kolik tak odhadujete doplatek? Snad to dava trochu smysl :-) díky

Faktura jim nestačí tj. budou chtít i výpis z Paypalu. Takže, aby ti to nevypočetli z celé zaplacené částky tak doporučuji poslat jim obě faktury s rozpisem zboží i poštovného plus navíc výpis té souhrnné platby z Paypalu a k tomu dopsat vysvětlení, že jsi platil jednou platbou dvě samostatné objednávky a jen částka odpovídající té jedné faktuře se vztahuje k té konkrétní zásilce a druhá faktura a zbytek částky z té platby Paypalem se už týká té druhé faktury, která náleží k jinému balíku.

Osobně bych doporučoval do budoucna si to takto nekomplikovat a jednotlivé objednávky prostě platit přes Paypal zcela samostatnou platbou tj. snažit se dodržovat postup jedna objednávka, jedna faktura a k ní současně jedna platba týkající se pouze platby dle té jedné faktury a ničeho jiného.

Jamesf608 píše:Jinak kolik tak odhadujete doplatek?

Pokud ti uznají, že jde o platbu v hodnotě 980 Kč tak odhaduji, že budeš doplácet včetně DPH a poplatku za celní odbavení cca 420 Kč. Pokud by to neuznali a vzali celkovou sumu 1230 Kč pak budeš doplácet včetně DPH a poplatku za celní odbavení cca 470 Kč.
Jamesf608

#440 Příspěvek od Jamesf608 »

Díky moc za odpověď a za radu :wink:
ST
Kontaktovat uživatele:

#441 Příspěvek od ST »

Máte někdo páru, proč nejdou stránky české pošty ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od kofejn »

Už ste někdo řešil situaci s dvakrát vyměřeným celním řízením - poplatky a dph?
Nastíním problém: Objednali jsme bazmek, kterému po příchodu do ČR byly oprávněně vyměřeny poplatky za celní řízení a dph (cca 400). Bohužel bazmek nefungoval, tak jsme ho reklamovali a poslali zpět do Číny. Prodejce nakonec vrátil prachy, ale balík si nevyzvedl. A teď se balík vrátil a milá pošta mu napařila dalších 440Kč. :twisted:
Zaplatit výpalné a pak reklamovat nebo nejdřív reklamovat?
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
niky79

#443 Příspěvek od niky79 »

Zásilku odmítni :D Při troše štěstí to bude 100 let kolovat mezi ČR a Čínou.

Jinak mi přijde naprosto nelogické účtovat DPH za balík, který jsi poslal ty a jen se vrátil jako nedoručený. Vždyť jsou v něm "tvé věci".
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od kofejn »

Logika v jednáním s "úřadem" jde stranou. :?
Drondys

#445 Příspěvek od Drondys »

ST píše:Máte někdo páru, proč nejdou stránky české pošty ?

Mě normálně fungují viz tento odkaz. Problém tedy hledej na své straně případně u tvého providera.
Drondys

#446 Příspěvek od Drondys »

kofejn píše:Už ste někdo řešil situaci s dvakrát vyměřeným celním řízením - poplatky a dph? Nastíním problém: Objednali jsme bazmek, kterému po příchodu do ČR byly oprávněně vyměřeny poplatky za celní řízení a dph (cca 400). Bohužel bazmek nefungoval, tak jsme ho reklamovali a poslali zpět do Číny. Prodejce nakonec vrátil prachy, ale balík si nevyzvedl. A teď se balík vrátil a milá pošta mu napařila dalších 440Kč. :twisted: Zaplatit výpalné a pak reklamovat nebo nejdřív reklamovat?

Můžeš podat žádost o prominutí či vrácení vyměřených celních poplatků, a to dle § 71 zákona č. 280/2009 Sb. Postup k tomu je uveden v úvodním příspěvku viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně. Zřejmě budou požadovat doložení dokladů o tom, že na zboží v té zásilce již bylo dříve zaplaceno DPH.

Zásilku také můžeš rovnou odmítnout převzít a v takovém případě nebudeš nic platit a také nic nedostaneš. Vzhledem k tomu, že se zásilka vrací tak ji pošta zřejmě už nikam posílat nebude a úředně ji zlikviduje.
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od vlkodlak »

ST píše:Máte někdo páru, proč nejdou stránky české pošty ?

....tak kdo jste jim to shodil ?
http://www.novinky.cz/ekonomika/332798- ... ranky.html
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od kofejn »

Dík Drondysi.
Drondys

#449 Příspěvek od Drondys »

vlkodlak píše:....tak kdo jste jim to shodil ?
http://www.novinky.cz/ekonomika/332798- ... ranky.html

Podle toho popisu to byl jen výpadek v ranních hodinách a nyní to již bez problému funguje. Znovu jsem to zkoušel a je to funkční.
niky79

#450 Příspěvek od niky79 »

Byl jsem to asi já, protože v šest ráno jsem se chtěl podívat moje zásilka a už to nenaskocilo :-(
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“