nebyla by prosím nějaká dobrá duše, co by zde popsala nastavení po připojení GPS k naza? připojil jsem. v att modu samozřejmě bez problému. když dám aby držel pozici pomoci GPS, koptér se nakloní a frčí do háje. to samé při RTH.
Daj si to na 3 : 32 a kukaj. Pochopíš aj s videa. Na spustenie kalibracie musís prepínať režimi medzi MANUAL a ATT(teraz ma nevie napadnut či att gps ci normal att) niekolko krat. Ked to sa spusti kalibracia tak ledka svieti na žlto. A potom sa presne tak točíš ako na videu. Dvoležite je aby si sa točil okolo tvojej osi a nie okolo osi koptery.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Daj si to na 3 : 32 a kukaj. Pochopíš aj s videa. Na spustenie kalibracie musís prepínať režimi medzi MANUAL a ATT(teraz ma nevie napadnut či att gps ci normal att) niekolko krat. Ked to sa spusti kalibracia tak ledka svieti na žlto. A potom sa presne tak točíš ako na videu. Dvoležite je aby si sa točil okolo tvojej osi a nie okolo osi koptery.
Super Duffs, dobré video ... konečně jsem tu kalibraci kompasu pochopil, je to jednodušší než to popisuje manuál. Ale mám dotaz - většina zde přítomných má nastavené letové režimy na 3p. přepínači na GPSATI - ATI - RTH ... málokdo tam má manuál. A tak by mne zajímalo, jak se dostat rychlým přepínáním z manuálu do Ati do režimu kalibrace kompasu, když tak ten manuál mód není ? Kalibraci kompasu je dobré asi dělat před každým letem, ne? díky za názory
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Tak podla mna nie je nutne kalibrovať kompas pred každým letom. A ked už raz začas len tak preventívne, tak to nie je problem v pc zmeniť režimi na prepínači vybehnut vonku nakalibrovat a znovu si to zmeniť.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
No tak tomu rozumím, že přes změnu NAZy pomocí PC to jde. Jen jsem myslel, že má někdo nějakou vychytávku na rádiu třeba přes další kanál a další přepínač pro ovládaní manuál režimu nebo tak nějak podobně ... Jsem nad tím pořád špekuloval a ono to asi nebude tak jednoduché.
tož díky moc
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Henry1 píše:No tak tomu rozumím, že přes změnu NAZy pomocí PC to jde. Jen jsem myslel, že má někdo nějakou vychytávku na rádiu třeba přes další kanál a další přepínač pro ovládaní manuál režimu nebo tak nějak podobně ... Jsem nad tím pořád špekuloval a ono to asi nebude tak jednoduché.
tož díky moc
Já mám Turnigy 9x (Er9x)+Frsky (8 kanál )a mám na třípolohovém přepínači: Manual - Atti - GPSATTI. Na přepínači GEAR mám možnost zapnout Home Lock a na přepínači RUD mám RTH (Fail Safe). Na potenciometru THR mám namapované ladění zisků. Teď záleží co máš za rádio a podle toho zkusit na netu pohledat možnosti nastavení přepínačů. K Naze najdeš nastevení snad pro všechny rádia. Já jsem jich pro Turnigy taky našel několik a pak už není problém si to nastavit tak jak to tobě vyhovuje.
ahoj,
díky za radu. vypadá to pěkně. udělal jsem to podle toho. rozsvítilo se to žlutě, otočil jsem se dle videa a ledka se rozsvítila zeleně. po pohnutí přepínače att, home to začalo blikat zase jak mělo. až na to, že to dělá to samé - přepnu na gps a kopter frčí někam pryč. má někdo prosím nějaký nápad?
lucas píše:[...až na to, že to dělá to samé - přepnu na gps a kopter frčí někam pryč. má někdo prosím nějaký nápad?...
Ještě mě napadá...máš GPS/kompas nasazený správným směrem, t.j. tím káblíkem dopředu? A má GPS načtený plný počet satelitů, t.j. bliká ledka jen zeleně, nebo do toho bliká ještě červená?
lucas píše:[...až na to, že to dělá to samé - přepnu na gps a kopter frčí někam pryč. má někdo prosím nějaký nápad?...
Ještě mě napadá...máš GPS/kompas nasazený správným směrem, t.j. tím káblíkem dopředu? A má GPS načtený plný počet satelitů, t.j. bliká ledka jen zeleně, nebo do toho bliká ještě červená?
tak to jsem pěkný metlo. informaci o kablíku dopředu jsem naprosto nikde nechytil. teď tu koukám na fotky a videa. kablík mají všichni dopředu. no pak to odpovídá. díky moc .. běžm to zkusit.
luc
p.s. já jsem nějak zvyknutý na to, že gps prakticky nemá jak řešit směr pokud se nehýbá. tak jsem vycházel z toho, že orientace není podstatná.
tak to bylo opravdu tím. jak byl kablík směr dopředu, tak to stojí na fleku jak má. nezkoušel jsem RTH - foukalo cca 10m/s a bál jsem se to nechat vylítnout 20m nahoru.
lucas píše:tak to bylo opravdu tím. jak byl kablík směr dopředu, tak to stojí na fleku jak má. nezkoušel jsem RTH - foukalo cca 10m/s a bál jsem se to nechat vylítnout 20m nahoru.
díky moc za pomoc
luc
Rádo se stalo, od toho to forum je... Ale pokud jsi to neudělal, tak bych ještě raděj udělal jednou tu kalibraci s již správně upevněným GPS.
udělal. akorát to začalo svítit zeleně hned po prvním otočení. to druhé (kdy je kopter svisle dolu) jsem sice také udělal, ale už to svítilo zeleně a tak to patrně bylo k ničemu. ještě to pro jistotu zkalibruju časem, ale teď se to tváří moc pěkně.
Henry1 píše:No tak tomu rozumím, že přes změnu NAZy pomocí PC to jde. Jen jsem myslel, že má někdo nějakou vychytávku na rádiu třeba přes další kanál a další přepínač pro ovládaní manuál režimu nebo tak nějak podobně ... Jsem nad tím pořád špekuloval a ono to asi nebude tak jednoduché.
tož díky moc
Já mám Turnigy 9x (Er9x)+Frsky (8 kanál )a mám na třípolohovém přepínači: Manual - Atti - GPSATTI. Na přepínači GEAR mám možnost zapnout Home Lock a na přepínači RUD mám RTH (Fail Safe). Na potenciometru THR mám namapované ladění zisků. Teď záleží co máš za rádio a podle toho zkusit na netu pohledat možnosti nastavení přepínačů. K Naze najdeš nastevení snad pro všechny rádia. Já jsem jich pro Turnigy taky našel několik a pak už není problém si to nastavit tak jak to tobě vyhovuje.
Mám Futabu T14, ale díky za inspiraci, nejprve zkusím pohledat a pošpekulovat ... a pak teprve budu otravovat dík