Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Jestli ti to pomůže koukni na moje povídání o stavbě 3koptéry http://rcweb.cz/aktual/130508_tricopter.html
V zásadě taky žádný problém. Jen se trápím s nastavením self level. Ale zjistil jsem, že u poslední verze firmware což je 1.5 (mám 1.2) je tahle funkce odladěnější.
V zásadě taky žádný problém. Jen se trápím s nastavením self level. Ale zjistil jsem, že u poslední verze firmware což je 1.5 (mám 1.2) je tahle funkce odladěnější.
kombat na kopci i s motory :-)
Presne tak. SL v 1.2 bol takmer nepoužiteľný. V určitých situáciách mal snahu otočiť copter na chrbát.
macil píše:Presne tak. SL v 1.2 bol takmer nepoužiteľný. V určitých situáciách mal snahu otočiť copter na chrbát.
Ááááááááááááá, tak jsem doma. To je to co jsem tady možná popisoval, přesně, tendence couvat a důvod pro mojí zatím největší ránu. Viník nalezen!
Odporúčam verziu 1.4 a v prípade použitia gimbalu, verziu1.5.
macil píše:Odporúčam verziu 1.4 a v prípade použitia gimbalu, verziu1.5.
Jdu do 1.5 .. gimbal je jasná výzva
Mňa zatiaľ baví samotné lietanie, tak filmovaním sa nejak do hĺbky nezaoberám. Aj keď mám malú kľúčenkovú kameru a niečo tzv. onboard som už aj natočil, ale je to divočina a pozerať sa na to veľmi nedá. 
to Macil:
Regualtory skusim nastavit znova, matne si pamatam ze som ich nastavoval uz v coptere vsetky naraz, ale radsej skusim prekontrolovat.
verziu mam 1.5 a zatial lietam v self level mode s default nastaveniami, len preto ze som nechcel vyslovene skusmo laborovat s parametrami
to pad:
na tvojich strankach som nebol ani nepamatam, aj ked som ich kedysi casto navstivoval, vidim ze opat troska ozili
Regualtory skusim nastavit znova, matne si pamatam ze som ich nastavoval uz v coptere vsetky naraz, ale radsej skusim prekontrolovat.
verziu mam 1.5 a zatial lietam v self level mode s default nastaveniami, len preto ze som nechcel vyslovene skusmo laborovat s parametrami
to pad:
na tvojich strankach som nebol ani nepamatam, aj ked som ich kedysi casto navstivoval, vidim ze opat troska ozili
Já dost bojuju s plynem. Je to dost citlivé, ale připisuji to zatím volšovým rukám. Já mám zatím málo místa, zahrada je samý stom a tak bojuju s místem. Ale beru to tak, že základ je visení a z toho se jde dál. Je to prostě zase další stupeň adrenalinu proti rozdivočenénu F3B. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Nastavení self je že když snižuješ číslo tak zvyšuješ učinnost self-levelu pak je to takové tupé na ovládání, chce to najít tak nejak že to je stabilní a a relativně dobře to reaguje na ovládání dle schopností pilota. Mne se to motá kolem 16 až 20.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Paulo, ešte doplním: Multistary sa nekalibrujú, resp. nekalibruje sa rozsah plynu. Majú automatické nastavenie. Multistary len naprogramuješ, najlepšie pomocou karty, a inak nič nekalibruješ. Pri pokuse o kalibráciu sa ti prinajlepšom podarí len aktivovať brzdu. Tá má byť však vypnutá.
macil píše:Odporúčam verziu 1.4 a v prípade použitia gimbalu, verziu1.5.
Já mám zas problém s selflevelem ve 1v5. Chová se to tak, jako bych kalibroval ACC při každém zaarmování. ACC jsem zkalibroval ve vodorovné rovině. Ale když držím copteru našikmo a zaarmuju, tak se mi po zapnutí selflevelu ustálí v té šikmé poloze, pokaždé podle toho, jak ji držím při armování. Když jsem měl 1v2, nedělalo to. Není tam někde "něco přepínacího"?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Neviem o ničom. Skús znovu preflashovať firmware.
Už 3x. V 1.4 a 1.5 se chovají jak jsem popsal, 1.2 normálně. Ještě jsem si všimnul, že po zapnutí 1.5 se na displeji zobrazuje roll a pitch odchylka od té zkalibrované roviny, např. když copter držím kolmo, tak Roll 90. Máš to tam taky nebo mám nějakou podivnou verzi fw?
Když měním nastavení v PI editoru je třeba znovu zkalibrovat desku ? Předpokládám, že né ale pro jistotu se ptám. Dík.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Není třeba.