Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání
To není, je to zřejmě uhlem záběru. Ale dal jsi mi červa do hlavy. Navečer to poskládám a udělám další fotku. Přeci bych nelítal s mrzáčkem. Kluci, ten RAY X je fakt supr éro. Myslím si, že V.Valenta nebude stíhat vyrábět, ale doopravdy.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Nechci Ti kazit iluze s RAY-X , ale příští rok to bude v F5J o úplně jiných letadlech. Závěr sezony trochu naznačil kde je ta hlavní síla.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
A kde je? Prozraď. Ve Vikingovi???? 
Kdyby jsi se byl podívat na nějaký závody, tak by jsi byl v obraze. Viking to rozhodně není.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak nedráždi a prozraď. 
ST píše:Nechci Ti kazit iluze s RAY-X , ale příští rok to bude v F5J o úplně jiných letadlech. Závěr sezony trochu naznačil kde je ta hlavní síla.
No, já těch závodů objel až dost a ono je to složitější. V podstatě se ti jako "leadři" jeví modely, které zrovna letí top pilot. Když jsi na Slovensku, tak bys měl pocit, že je nejlepší Stork, se kterým doslova čaruje Juraj Adámek a částečně i Marko Gala, u nás zas vypadá dobře Pike Perfection díky Radkovi, ale v zahraničí zas hodně řádí Xplorery, třeba díky tomu, co předvádí Primož Rižner... Ovšem vedle toho i jiné kusy - občas třeba boduje Maxa 4, teď v ČR dobře létal náš "jéčkař" s Enjoy - fakt je toho více a rozdíly jsou mizivé.
Ray-X má smůlu, že ho zatím létají prakticky jen Valentové, kteří přeci jen létají víc na jistotu, ale docela bych se vsadil, že v rukou některého top pilota by se dostal na špici zcela reálně. Mluvím samozřejmě o těch posledních verzích, které mají zapracované zkušenosti z celé sezóny... Nechme se překvapit, s čím bude kdo létat (a zda se nevyrojí nějaká novinka), každopádně jsem se ale ochoten vsadit, že Ray-X se bude na domácích akcích objevovat zcela běžně a nepřekvapilo by mne ani nasazení v rámci EC, on fakt zaostávat nebude.
Jinak co se mne týče, tak budu mít nejspíš na 2014 Stork 6, který vznikne z mého současného 4 (musím vzít nový střed místo toho, který jsem pomlátil na závodech v Německu a rovnou zkusím i delší uši) a vedle něj asi právě Ray-X. Předpokládám, že Ray bude v extrémně odlehčené verzi někde u 1400g, Stork pak "taktičtější" někde těsně pod 1700g. Ještě to není jisté, ale pravděpodobnost je celkem velká.
O tom lehoušovi 1400 mi Vojta říkal, ale to bude extrémně křehké éro a taky se s ním musí zacházet. Nechám se do příštího roku překvapit.
ST píše:Závěr sezony trochu naznačil kde je ta hlavní síla.
Samozřejmě v pilotovi, jako ostatně vždycky. Špičkový pilot dokáže zaletět špičkově i s průměrným érem, průměrný pilot špičkově nezaletí ani se špičkovým letadlem.
--Komár
http://denicek.lmkzdar.cz
http://denicek.lmkzdar.cz
To taky nemusi byt pravda. Staci, kdyz poletis o 30-40m dal a jsi posledni. Kdyz jsem si chtel poridit f5j ,zkouknul jsem mraky videi. Ne, ze bych se naucil letat, ale fakt bylo videt markantni rozdily ve vysledcich. Samozrejme real je real a spickovy pilot dokaze i za horsich podminek vyhrat.
mne v tomhle vyskolilo finale J cek na kterem jsem se byl podivat ... spickovej pilot dokazal i s neodladenym erem nalitat 10 minut z 25 metru ... sice 3 minuty litat na uchu v cca 10 metrech nad silnici ale dal to a pristal na bod ... v tu chvili jsem si rekl ano takhle to vypada kdyz to nekdo umi ...
a to meli skoro vsichni ve finale stejne stroje
a to meli skoro vsichni ve finale stejne stroje
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Ahoj kluci. Dnes bylo supr počasíčko. Nosilo to tak, že byl problém dostat éro na plochu. RAY X lítá líp a líp a jestli Vojta Valenta dokončí vývoj RAYe, tak si myslím, že toto éro bude na našich letištích těžko hledat konkurenci. 
No jestli bude dělat tak blbě zavětrování jak to máš ty, tak nebude konkurencí moc dlouho.., ale zase bude velká spotřeba modelů

- graup15_junior
graup15 píše:No jestli bude dělat tak blbě zavětrování jak to máš ty, tak nebude konkurencí moc dlouho.., ale zase bude velká spotřeba modelů![]()
graup15 píše:No jestli bude dělat tak blbě zavětrování jak to máš ty, tak nebude konkurencí moc dlouho.., ale zase bude velká spotřeba modelů![]()
jsou s tím problémy i po tom, co jsem to zavětrování Kovacovi líznul ?
Dneska se mi to seklo a byl nouzák do pole.Ale za to ty nemůžeš.