reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Mate nekdo nejaky overeny , v EU dostupny, flex material ?
Chci si delat omniwheel kolecka pro robota a rad bych ty jezdce udelal z flexu aby to melo rozumnejsi trakci.
Chci si delat omniwheel kolecka pro robota a rad bych ty jezdce udelal z flexu aby to melo rozumnejsi trakci.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:Mate nekdo nejaky overeny , v EU dostupny, flex material ?
Ja som bral Ninjaflex z 3DFilaPrint. Je to z UK. Posielajú aj "vzorky" po 5, resp 10 metrov, takže netreba kupovať celú cievku.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
-
Smartyn34
- Kontaktovat uživatele:
Z čeho nejlépe tisknout aby se to pak nechalo nějak vybrousit a vytmelit? Nejlíp se mi tiskne z PLA, ale ten se mim na broušení moc nezdá. A hlavně čím tmelit?
z meho pohledu ABS pripadne HIPS protoze to jsou materialy ktere se pouzivaji i na kity (plastikove modely) a tudiz se daj pouzit vsechny mozne kyty a surfacery. Plus samo u ABS se da neco vzit jeste acetonovyma parama
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:Mate nekdo nejaky overeny , v EU dostupny, flex material ?
Mě poslal na zkoušku červený flex Zahradník. Tisknul jsem z toho jen nožky, válečky pod měřák a nějak se to matlalo. Ale co odladíš na cca 10 metrech
TPE od Zahradnika je uplne v poho, uz sem to sem taky psal i daval fotku. V pohode s nim tisknu i s retrakci a v porovnani s NinjaFlex je rozdil asi jen v barvach, Nija je takovej hodne lesklej a ma jasnejsi barvy. Jinak je i moznost zvolit si u NinjaF. tvrdost 85A a 92A coz u Zahradnika neni a tvrdost neni uvedena ani na civce.
Nicmene sem zkusil 85A i 92A a vic spis zalezi na nastaveni poctu perimetru a %vyplne, to se na vysledne "tvrdosti" projevi mnohem znatelneji. 100% infil a 10% je ale brutalni rozdil
ackoliv na pohled neni nic znat - da se s tim fakt hodne laborovat.
Uz sem zkousel i "sendvicovej" tisk (silentbloky) a drzi to jakoby to bylo z jednoho kusu
To co sem zkousel trhat, tak se ani jednou neutrhlo v prechodu ABS-TPE-ABS
...proste FLEX je hodne dobra zabava i slusnej pomocnik pri nekterych konstrukcich, kde nelze pouzit sroubeni (vaha, pristup atd)
DOPORUCUJU vyzkouset ...
Nicmene sem zkusil 85A i 92A a vic spis zalezi na nastaveni poctu perimetru a %vyplne, to se na vysledne "tvrdosti" projevi mnohem znatelneji. 100% infil a 10% je ale brutalni rozdil
Uz sem zkousel i "sendvicovej" tisk (silentbloky) a drzi to jakoby to bylo z jednoho kusu
...proste FLEX je hodne dobra zabava i slusnej pomocnik pri nekterych konstrukcich, kde nelze pouzit sroubeni (vaha, pristup atd)
DOPORUCUJU vyzkouset ...
-
Smartyn34
- Kontaktovat uživatele:
Chlapy, jak tisknete malý díly z ABS? pokouším se o malý díl cca 3x2cm, ale když vypnu ventilátor na chlazení tak se to bortí, a když ho zapnu, tak zas u sebe nedrží vrstvy. zkoušel jsem i tisk zpomalit, neúspěšně.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tiskni jich vic najednou bez chlazeni. Vrstva stihne vychladnout..
OK2WY
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Tiskni jich vic najednou bez chlazeni. Vrstva stihne vychladnout..
Stačí 2 a každej v protějším rohu bedu. Pokud to nestačí, zpomal přejezdy.
Ale já bych měl dotaz. Přišel mě hybrid na PLA. Co přechod z PLA na ABS? Když to budu pokaždý měnit, tak za chvíli buď orvu závity v plastu, nebo ulomím termistor a pod. Zrovna přemejšlím, jestli nezůstanu u celokovu, protože PLA Zahradník, Mladeč i Esun se mi za 3/4 roku v celokovu hryznul 2x vždy na první vrstvě. Stačilo vytáhnout filament z extrudéru, ulomit ho v místě probroušení, narvat zpět a ručně zatlačit a zase začala lýzt nudle a nic jsem nemusel rozebírat.
Jirka
ABS je v pohode i na hybridu pokud netisknes nejak megarychle. Problem je az u vysokoteplotnich materialu
Celeron píše:Ale já bych měl dotaz. Přišel mě hybrid na PLA. Co přechod z PLA na ABS? Když to budu pokaždý měnit, tak za chvíli buď orvu závity v plastu, nebo ulomím termistor a pod. Zrovna přemejšlím, jestli nezůstanu u celokovu, protože PLA Zahradník, Mladeč i Esun se mi za 3/4 roku v celokovu hryznul 2x vždy na první vrstvě. Stačilo vytáhnout filament z extrudéru, ulomit ho v místě probroušení, narvat zpět a ručně zatlačit a zase začala lýzt nudle a nic jsem nemusel rozebírat.
Jirka
Hybridem tisknu normálně všechno jediné s čím je trochu problém je timberfil ale dá se to při troše ladění.
Některé ABS dokonce až na 255° zatím není problém a kdyby trubička se dá vyměnit.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Vážení, nezkoušel jste někdo provozovat v jednom PC dva Repetier-Hosty s naprosto různým nastavením, třeba pro dvě zcela odlišný tiskárny? Konfigurovat Repetier vždy znova při změně tiskárny mi přijde jaksi nepraktický. Program a adresář se dá teoreticky přejmenovat na jiný název ale co ty datový soubory v User? Ty se přejmenovat nedají a celý se to zmatlá dohromady. W7/32.
Díky
Jirka
Díky
Jirka
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A nepomohlo by použití jiného USERa? Uznávám, že to bude poněkud nepohodlné...
to prece neni problem, muzes mit X tiskaren a prepinaj se tlacitkem Connect (I kdyz tiskarna neni pripojena tak se to prepne)
Jen nastaveni sliceru je sdilene ale to se da resit prefixem do jmena
Jen nastaveni sliceru je sdilene ale to se da resit prefixem do jmena
To přece není problém. Používám takhle Rebel II a Prusa i3. Jde to jak v RepetierHostu tak i přímo ve Slic3ru.
Přiznám se poslední dobou už používám téměř výhradně pouze Slic3r a tisk z SD, nebo tisk přes Repetier-Server.
Přímo z RepetireHostu jsem netisknul několik týdnů.
Jinak mám nadefinovaného Rebela II jako 0.3, 0.4, 0.5 a k tomu Prusa i3 a Prusa i3 FLex takže se mi to tváří jako bych měl 5 tiskáren
Přiznám se poslední dobou už používám téměř výhradně pouze Slic3r a tisk z SD, nebo tisk přes Repetier-Server.
Přímo z RepetireHostu jsem netisknul několik týdnů.
Jinak mám nadefinovaného Rebela II jako 0.3, 0.4, 0.5 a k tomu Prusa i3 a Prusa i3 FLex takže se mi to tváří jako bych měl 5 tiskáren
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám