reprap 3D tiskárny v modelařině - II

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Amper

Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II

#436 Příspěvek od Amper »

Mate nekdo nejaky overeny , v EU dostupny, flex material ?

Chci si delat omniwheel kolecka pro robota a rad bych ty jezdce udelal z flexu aby to melo rozumnejsi trakci.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Bulman

#437 Příspěvek od Bulman »

Amper píše:Mate nekdo nejaky overeny , v EU dostupny, flex material ?

Chci si delat omniwheel kolecka pro robota a rad bych ty jezdce udelal z flexu aby to melo rozumnejsi trakci.

Ja som bral Ninjaflex z 3DFilaPrint. Je to z UK. Posielajú aj "vzorky" po 5, resp 10 metrov, takže netreba kupovať celú cievku.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od Smartyn34 »

Z čeho nejlépe tisknout aby se to pak nechalo nějak vybrousit a vytmelit? Nejlíp se mi tiskne z PLA, ale ten se mim na broušení moc nezdá. A hlavně čím tmelit?
Amper

#439 Příspěvek od Amper »

z meho pohledu ABS pripadne HIPS protoze to jsou materialy ktere se pouzivaji i na kity (plastikove modely) a tudiz se daj pouzit vsechny mozne kyty a surfacery. Plus samo u ABS se da neco vzit jeste acetonovyma parama
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:Mate nekdo nejaky overeny , v EU dostupny, flex material ?

Mě poslal na zkoušku červený flex Zahradník. Tisknul jsem z toho jen nožky, válečky pod měřák a nějak se to matlalo. Ale co odladíš na cca 10 metrech :?:
arachna

#441 Příspěvek od arachna »

TPE od Zahradnika je uplne v poho, uz sem to sem taky psal i daval fotku. V pohode s nim tisknu i s retrakci a v porovnani s NinjaFlex je rozdil asi jen v barvach, Nija je takovej hodne lesklej a ma jasnejsi barvy. Jinak je i moznost zvolit si u NinjaF. tvrdost 85A a 92A coz u Zahradnika neni a tvrdost neni uvedena ani na civce.

Nicmene sem zkusil 85A i 92A a vic spis zalezi na nastaveni poctu perimetru a %vyplne, to se na vysledne "tvrdosti" projevi mnohem znatelneji. 100% infil a 10% je ale brutalni rozdil :lol: ackoliv na pohled neni nic znat - da se s tim fakt hodne laborovat.

Uz sem zkousel i "sendvicovej" tisk (silentbloky) a drzi to jakoby to bylo z jednoho kusu 8) :!: To co sem zkousel trhat, tak se ani jednou neutrhlo v prechodu ABS-TPE-ABS :roll:

...proste FLEX je hodne dobra zabava i slusnej pomocnik pri nekterych konstrukcich, kde nelze pouzit sroubeni (vaha, pristup atd)

DOPORUCUJU vyzkouset ... 8)
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od Smartyn34 »

Chlapy, jak tisknete malý díly z ABS? pokouším se o malý díl cca 3x2cm, ale když vypnu ventilátor na chlazení tak se to bortí, a když ho zapnu, tak zas u sebe nedrží vrstvy. zkoušel jsem i tisk zpomalit, neúspěšně.
Přílohy
Podavac.jpg
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od JirkaA »

Tiskni jich vic najednou bez chlazeni. Vrstva stihne vychladnout..
OK2WY
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od Celeron »

JirkaA píše:Tiskni jich vic najednou bez chlazeni. Vrstva stihne vychladnout..

Stačí 2 a každej v protějším rohu bedu. Pokud to nestačí, zpomal přejezdy.

Ale já bych měl dotaz. Přišel mě hybrid na PLA. Co přechod z PLA na ABS? Když to budu pokaždý měnit, tak za chvíli buď orvu závity v plastu, nebo ulomím termistor a pod. Zrovna přemejšlím, jestli nezůstanu u celokovu, protože PLA Zahradník, Mladeč i Esun se mi za 3/4 roku v celokovu hryznul 2x vždy na první vrstvě. Stačilo vytáhnout filament z extrudéru, ulomit ho v místě probroušení, narvat zpět a ručně zatlačit a zase začala lýzt nudle a nic jsem nemusel rozebírat.
Jirka
Amper

#445 Příspěvek od Amper »

ABS je v pohode i na hybridu pokud netisknes nejak megarychle. Problem je az u vysokoteplotnich materialu
kroxigor

#446 Příspěvek od kroxigor »

Celeron píše:Ale já bych měl dotaz. Přišel mě hybrid na PLA. Co přechod z PLA na ABS? Když to budu pokaždý měnit, tak za chvíli buď orvu závity v plastu, nebo ulomím termistor a pod. Zrovna přemejšlím, jestli nezůstanu u celokovu, protože PLA Zahradník, Mladeč i Esun se mi za 3/4 roku v celokovu hryznul 2x vždy na první vrstvě. Stačilo vytáhnout filament z extrudéru, ulomit ho v místě probroušení, narvat zpět a ručně zatlačit a zase začala lýzt nudle a nic jsem nemusel rozebírat.
Jirka

Hybridem tisknu normálně všechno jediné s čím je trochu problém je timberfil ale dá se to při troše ladění.
Některé ABS dokonce až na 255° zatím není problém a kdyby trubička se dá vyměnit.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od Celeron »

Vážení, nezkoušel jste někdo provozovat v jednom PC dva Repetier-Hosty s naprosto různým nastavením, třeba pro dvě zcela odlišný tiskárny? Konfigurovat Repetier vždy znova při změně tiskárny mi přijde jaksi nepraktický. Program a adresář se dá teoreticky přejmenovat na jiný název ale co ty datový soubory v User? Ty se přejmenovat nedají a celý se to zmatlá dohromady. W7/32.
Díky
Jirka
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od TomasC »

A nepomohlo by použití jiného USERa? Uznávám, že to bude poněkud nepohodlné...
Amper

#449 Příspěvek od Amper »

to prece neni problem, muzes mit X tiskaren a prepinaj se tlacitkem Connect (I kdyz tiskarna neni pripojena tak se to prepne)

Jen nastaveni sliceru je sdilene ale to se da resit prefixem do jmena
kroxigor

#450 Příspěvek od kroxigor »

To přece není problém. Používám takhle Rebel II a Prusa i3. Jde to jak v RepetierHostu tak i přímo ve Slic3ru.
Přiznám se poslední dobou už používám téměř výhradně pouze Slic3r a tisk z SD, nebo tisk přes Repetier-Server.
Přímo z RepetireHostu jsem netisknul několik týdnů.

Jinak mám nadefinovaného Rebela II jako 0.3, 0.4, 0.5 a k tomu Prusa i3 a Prusa i3 FLex takže se mi to tváří jako bych měl 5 tiskáren
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“