Klub příznivců RC paraglidingu

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: Klub příznivců RC paraglidingu

#436 Příspěvek od dub »

V neděli kolem 13 hod. vykouklo na severu Čech sluníčko a tak jsem neodolal a šel provětrat mého Astrala. Bylo to vše na rychlo , ale stálo to za to. Dal jsem 3 lety, Bylo kolem nuly a pofukoval vítr. I když slabý, ale pofukovat, tak jsem víc jak 3 lety nedal a zmrzlej se jel domů ohřát. Už to není ono teplo je teplo. Musel jsem jednou nabíjet a fakt žádná sláva to nebyla.
Nelituju a mám pocit , že i nějaká termická bublinka byla. Neměl jsem zapojené vario, tak je to jen domněnka :wink:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od dub »

Člověk se musí stále vzdělávat a sbírat nové informace a to platí i pro mladé modelářské odvětví RC paragliding.
Proto jsem se začal probírat pro mě novým modelářským fórem zastřešeným firmou Opale
http://parapenterc.com/forum/index.php
Našel jsem tam jednu zajímavost, která mě hodně zaujala a mohla by pomoci ostatním zájemcům . Týká se výpočtu hmotnosti tříkolky a nebo krosny pod vrchlík.
Je to zcela jednoduché
Pro létání v bezvětří použijeme konstantu 1,5 , kterou vynásobíme plochou vrchlíku v m2 a vyjde nám váha v kilogramech.
Pro létání ve větru kolem 10-15 km/h použijeme konstantu 1,8 kterou vynásobíme plochou vrchlíku
Plochu vrchlíku uvádí výrobce v popisu.
Je to jednoduché a výsledky zhruba odpovídají váhám, které doporučuje výrobce.
Pro hrubou orientaci a mít se od něčeho odpíchnout to pro další laborování s váhami úplně stačí.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od dub »

Koukám na e-shop od firmy Hacker a jsou tam tři vrchlíky ve slevě
http://www.hacker-motor-shop.com/e-vend ... 692&p=8692
Za úvahu by možná stál ten doubleskin Arcus. Je to 3-metrovka na začátek pro seznámení by to šlo :wink:
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#439 Příspěvek od dub »

V neděli bylo pěkně a tak jsem společně s Jirkou vyrazili na kopec. Vzal jsem sebou Power1.1 a krosnu s jedním kolečkem. Jirka vzal Cesnu na plovácích, která byla na sněhu jako doma :D
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N6K_igjwLy4[/youtube]
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od MartinMartin »

V RC Revue vyšel článek o rc paraglidingu. Napsal ho pan Dočekal a bude na pokračování.
Já ho už četl ale moc mě to nezaujalo.
martin z

#441 Příspěvek od martin z »

Podle mě je to téměř totožný text jako to co má na stránkách. Měl jsem z přečtení článku podobný dojem. Příliš subjektivních názorů (např. když jsou na place děti, tak padák vůbec nevytahujte atd.) a zbytečně podrobný popis jak se to řídí a jak se má odstartovat. Třeba to pokračování článku bude záživnější.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od MartinMartin »

Právě že ten text na jeho stránkách jsem celý nepřečetl, jelikož mě přestal po chvíli bavit. Také mě tam zaujala informace že v ČR je 10 aktivních pilotů rc paraglidingu což je scestná informace.
dub
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od dub »

Chlapi neblázněte. Článek je psán pro širokou modelářskou veřejnost a hlavně pro modeláře, kteří se s RC paraglidingem ještě nesetkali. Povídání dává nahlédnout trochu do problematiky vybavení a samotného lítání.
Jsem strašně moc rád, že vůbec něco takového vyšlo a pomůže to alespoň trošku k tomu, aby se naše řady rozšířily.
Naposledy upravil(a) dub dne pát 10.02.2017 19:56, celkem upraveno 1 x.
dub
Kontaktovat uživatele:

#444 Příspěvek od dub »

Lítací sezona se nezadržitelně blíží. Ten kdo si pořizuje letová videa sám , moc dobře ví jak je těžké udržet filmovaný objekt v záběru. Vyrobil jsem jednoduchý filmový zaměřovač a jsem spokojen .
Více informací zde:
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 4344#p4344
Celkový pohled na držák kamery se zaměřovačem
Celkový pohled na držák kamery se zaměřovačem

Detail držáku
Detail držáku
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#445 Příspěvek od rampa_mckvak »

Dobrý nápad. Ten šroub na upevnění kamery tě do hlavy netlačí? A z čeho je ta věc co máš na hlavě?
Co neubrzdíš neukecáš.
dub
Kontaktovat uživatele:

#446 Příspěvek od dub »

Ahoj.ten držák je ochranného štítu s plexisklem. Zakoupeno v prodejně ochranných pomůcek. Plexi jsem odšrouboval a zbyl mi samotný držák. Velkou výhodu vidím v tom, že se dá seřídit, jak na obvod hlavy, tak ne její výšku a tím se zajistí , že sedí na hlavě přesně a skoro vždy po nasazení stejně. Šroub do hlavy netlačí je úplně v pohodě, vše se dá seřídit. Ještě připomínka k tomu před jaké oko zaměřovací kroužek umístnit. Člověk používá jedno oko jako vůdčí a tím se víc kouká. tak před toto oko ho umístnit. Bohužel moje vůdčí oko je levé a jsem pravák. Normální je pravák a pravé oko. Tomuto se říká překřížená lateralita a občas mám problém levá a pravá. Při řízení auta, modelů se to neprojevuje. Problém byl trochu na vojně :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaké oko je dominantní (vůdčí ) zjistíme třeba takto
http://www.bowhunter.cz/technika1/zakla ... ast-5.html
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od MartinMartin »

To s těma očima jsem vůbec nevěděl a to brácha střílí právě s lukem. Podle toho testu to mám stejně jako ty Dube . Jsem pravák a vůdčí oko je levé. A je pravda že když jsem střílel právě tím lukem tak vždy zaměřuji levým okem pravým by mě to ani nenapadlo.
Jinak držák na kameru velmi zajímavý.
martin z

#448 Příspěvek od martin z »

Jsem levák a domin oko mám pravý. Nebudeme zřejmě zas takoví menšinoví exoti..
dub
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od dub »

No chlapi tak to jste mě uklidnili. Asi se týká víc modelářů než nemodelářů. Dneska jsem byl chvilku zaletět, ale moc foukalo tak jsem dal jen jeden let. Budu muset zkrátit provázky od speedu asi o 1cm. Jinak zaměřovač funguje suprově :D :D :D :D :D
martin z

#450 Příspěvek od martin z »

Měl bych dotaz na kolegu Duba v jakém režimu natáčí, obraz je super 1080fullhd, žádné rybí oko, jistě zapnutá stabilizace, ale co zoom, nulové základní přiblížení? Tvůj typ HC-V100 se už sice neprodává, ale nástupce HC-V160 taky vypadá slušně. Loni jsem si tyhle videa natáčel klonem gopro na kšiltovce kšiltem dozadu, samozřejmě s rybím okem. Nemusel jsem tedy přesné zamíření na model řešit, úhel nastavení kamery v držáku a stupeň naražení kšiltovky jsem už pak měl vyzkoušený. Při takovémhle použití zaměřovače by se ale dalo i trochu přizoomovat, ne?
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“