PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
jigr

#46 Příspěvek od jigr »

Ja si nemužu pomoci ale mně těžiště s baterií ze setu vychází 45-50mm od náb.hrany baterie dozadu už nejde,musel jsem na ocas nalepit 10g závaží pak je model v rovině,jinak na stojánku šel hodně na čumák raději jsem ještě nelítal,čekám na radu od nějakého mazáka jestli takto jít létat.
jigr
scarabeus

#47 Příspěvek od scarabeus »

Nesmis to tak prozivat, je to preci jen ero "jen" za 3000 se vsim vsady :-) Kdyz neco urves, zalevno se to opravi. Jediny hacek je ted v tom, ze nahradni dily nejsou, budou az po olympiade :-D
stanos
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od stanos »

Těžiště trochu víc vpředu se dá uřídit mnohem snáz než vzadu. Takže bych se toho nebál, našel nějaký zbytek obilí či vysoké trávy a vzhůru do oblak ... :-)

P.S. Přiznám se, že jsem při zalítávání těžiště ani nekontroloval, prostě jsem model jen zkusmo podepřel v cca 1/3 křídla a šlo se na let...
scarabeus

#49 Příspěvek od scarabeus »

Neprehriva se nekomu regl? Ja lital o vikendu 10 minut, najednou motor prestal jit a nahodit taky ne-e. Na 5 vterin jsem hodil plyn uplne dolu, pak natahnul pres pulku plynu a slo to. Proste divny. Navic plyn pak fakt reagoval az po pulce plynu, dokud jsem neodpojil a znovu nepripojil baterku. Psal jsem Pelikanovi, cekam na odpoved.
stanos
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od stanos »

Ahoj, pravděpodobně si regler při každém připojení změří rozsah plynu a z nějakého důvodu si nastavil start až od půli plynu. Po odpojení a opětovném připojení si nastavil plný rozsah. Podobně se, tuším, chovají reglery od MGmCompro, při zapojení accu musíš zakvedlat plynem.
jamel

#51 Příspěvek od jamel »

scarabeus píše:Neprehriva se nekomu regl? Ja lital o vikendu 10 minut, najednou motor prestal jit a nahodit taky ne-e. Na 5 vterin jsem hodil plyn uplne dolu, pak natahnul pres pulku plynu a slo to. Proste divny. Navic plyn pak fakt reagoval az po pulce plynu, dokud jsem neodpojil a znovu nepripojil baterku. Psal jsem Pelikanovi, cekam na odpoved.

Kvuli tomuhle mám regl i s motorem na reklamaci. Rozdil je ale v tom, že mě to zdechlo už po nějakých 4-5 minutach letu (samozřejmě ne na plný plyn). Baterie rozhodně nebyla vybitá. Když jsem to skoušel na zemi tak pomohlo odmontovat kryt motoru a pak to hned běželo déle takže asi opravdu přehřívání...
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jedelsky »

Nevíte někdo kolik ten motor vtom má Watú? :D :D :D :D
scarabeus

#53 Příspěvek od scarabeus »

jedelsky píše:Nevíte někdo kolik ten motor vtom má Watú? :D :D :D :D

Na tohle jsem se ptal u Pelikana taky, emailem, zatim me uspesne ignoruji.

Ad prehrivani - je to skutecne tak. Dnes jsem lital asi 6 minut a pak zase takovy divny zvuk, no proste motor najednou kleknul, regl ho odpojil. Pristal jsem, sahnul na regl a ten byl setsakra zhavej. Dam tam jinej, co mam doma, dimenzovanej na 30A, takze predpokladam, ze problem bude vyresen.

Nicmene zpet k motoru - ma vubec nekdo NEJAKOU specifikaci k nemu? Ze bych si koupil v Cine nahradni, mam lehce ohlou hridel. Pelikan to timhle pekne zpackal, je to jedina komponenta, co nema v navodu napsanou. Stacil by vykon a kolik kV. Nebo ma nekdo nejaky napad jak to zjistit? ;-)

A jeste jedna vec, dle navodu je v reglu BEC na 3 serva, ale ero pouziva 4... taky vtipny. :-)
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od jedelsky »

Vzhledem k tomu že toma 695g a DragonFly od va-models ma do 530g a se 150w motorem to tak tak visi ale nestoupá A Cessna je o165g těžší tak ten motor bymohl mit od 120w do takový150w :D
scarabeus

#55 Příspěvek od scarabeus »

jedelsky píše:Vzhledem k tomu že toma 695g a DragonFly od va-models ma do 530g a se 150w motorem to tak tak visi ale nestoupá A Cessna je o165g těžší tak ten motor bymohl mit od 120w do takový150w :D

Super, takovyhle odhady beru ;-) Zacnu hledat na HC nejakyho kandidata :-)))

Akorat bych teda rek, podle toho popisu, ze to bude spis klidne 180W, protoze je to slusne premotorovany :-)
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jedelsky »

Já to stoupat neviděl :D pod jakym úhlem to dokaže stoupat?
-----------------------------------------------------------------------
Moje modey: http://galerie.rcserver.cz/index.php
scarabeus

#57 Příspěvek od scarabeus »

No moc to asi nepomuze, ale jen tak videa, aby bylo videt jak to lita, dost foukalo:

http://ca.youtube.com/watch?v=ZGmbL8Um4tc
http://ca.youtube.com/watch?v=0wgMGE9y-PE
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od jedelsky »

To křídlo se při lopu se dost prohybá :D :D
-----------------------------------------------------------------------------------
Moje modely:http://galerie.rcserver.cz/index.php
scarabeus

#59 Příspěvek od scarabeus »

jedelsky píše:To křídlo se při lopu se dost prohybá :D :D
-----------------------------------------------------------------------------------

Ale drzi :-)))))))))
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od jedelsky »

Ale drzi :-)))))))))
-------------------------------------------------------------------------------------
To je hlavní :D
-------------------------------------------------------------------------------------
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“