T-rex 250

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Troll

#46 Příspěvek od Troll »

destroyer píše:Vibrace jsou jenom při nižších otáčkách než se vycentrujou listy. Roztočil jsem to v ruce a nemohl jsem uvěřit, najednou nic! Nebýt gyroskopického momentu a hluku, tak si myslím, že to nejede. :) Je to zatím fakt klidné.
Jediný problém je že se ocas pořád stáčí doleva. Všechny trimy mám v neutrálu a zkoušel jsem nastavit i gyro. Jak jsem psal výše, zvýšení zisku způsobí škubání ocasu. Pomohlo by třeba posunout servo po ocasní trubce?

Pokud máš jenom špatně nastaven neutrál vrtulky tak to pomůže zcela jistě. Ale pokud tam je jiná chyba, a z Tvého popisu není možné určit zda ano nebo ne, tak to zase zcela jistě nepomůže. Nebo alespoň neodstraní příčinu problému. Zkus ve visu místo hýbání servem na trubce napřed dát trim doprava ( psal jsi že máš všechno ve středu tak s tím nebude problém) , pokud se to zlepší, jsi na dobré cestě a můžeš posouvat servo na trubce. Ale ani když to otáčení posunem serva zastavíš, není na 100% jisté, že máš vše v pořádku.Nejlepší by bylo, za někým zkušeným zajít a ten Ti řekne hned kde je ten pes zakopaný. Jestli jenom špatné nastavení, nebo technický problém.
destroyer

#47 Příspěvek od destroyer »

Smysl otáčení by měl být dobrý, já jsem postupoval podle návodu a videí z RC Groups (jedna slečna to tam docela dobře popisuje). Takže se točí spodem "dopředu" (doufám že to je teda dobře! :)).
Jinak jsem zkoušel a trim na to zabírá. Takže to zkusím poštělovat. Za někým zkušeným bych zašel, ale nikoho v okolí neznám (jsem z vesnice poblíž Kopřivnice).
-Wild Hawk, PITTS S2 Bulldog, ULTRAFLY PC-9
-T-REX 250, Scorpio Safari Plus 2,4GHz

Tx: DX6i, FLASH 5SX
Troll

#48 Příspěvek od Troll »

Jestli se vrtulka točí spodem dopředu nebo opačně v Tvém případě není podstatné. To má souvislost s aerodynamikou a účinností. U některých vrtulníků se vrtulka točí i opačně a funguje to výborně ( např. R5 NOVA) . Pokud to na trim pozitivně reaguje tak to je dobrá zpráva zkus to vyloučit úplně a pak znovu seřídit mechaniku ovládání vrtulky tak, aby vše bylo ve středu a páky kolmo( pošteluj délku táhla nebo posuň servo na trubce) , a že nikoho v okolí neznáš se dá taky řešit. Na serveru helimania je v diskuzi jedno vlákno : "kdo je odkud" , už je tam zapsáno opravdu hodně lidí. Podívej se tam, téměř jistě nejakou spřízněnou duši najdeš. :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“