http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=40
Letate i doopravdy?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Lítal jsem před pár lety na Moravě poměrně často, hlavně s ULL jehož 1/4 byla velmi cenově výhodně moje a na němž jsem dělal papíry (jeden ze spoluvlastníků byl instruktor, takže dělat papíry na vlastním letadle a s kamarádem instruktorem pochopitelně vyšlo velmi levně).
http://picasaweb.google.com/RiMr71/Star ... 6298485778
Ale občas jsme si s dotyčným "skočili" v Blaníku, Vivatu a na letišti jsem se občas přichomejtnul (když na letišti oxidujete dost douho a jste "k ruce", do vzduchu se dostanete) k nějaké té Moravě, Brigadýru, Z142/242 a tak podobně...
Celé dětství a "pubertu" jsem se zajímal o létání a celou dobu jsem měl strach, že při prvním letu dopadnu jako ty
(blití na tři doby). Poprvé jsem letěl až v devatenácti ve Vivatu a naštěstí absolutní nic. A hned týden potom okružní let ve Vivatu po severní Moravě (týden na to přišly ty velké povodně), no a pak už jsem se stal závislákem a využíval každé příležitosti. Časem jsem si troufnul a zaplatil jsem si několikrát akrobačku s panem Poláškem (bývalý zalétávací pilot Moravanu), který už měl svoje roky, ale lítal jako bůh a popoháněl moje strojení do padáku slovy "tak jedem jedem pane Mrázek, já můžu každou chvilku umřít"
, jednou jsem dostal dárkem let s Martinem Stáhalíkem (budiž mu nebe lehké), to byla zase jiná soda...
No a při jednom CIAFu se mi splnil jeden velký sen a "dal jsem si" 15 minut akrobacie v Jet Provostu pana Williama Todda. Dostal jsem to od manželky k narozkám... No a to byla síla. Mimochodem to bylo v období mého začínajícího ULL výcviku a tenhle Jet Provost bylo první letadlo, které jsem při startu "tahal" nahoru, pochopitelně souruč s Teddym. Měl jsem totiž strach, že se mnou nebude lítat "naplno", tak jsem mu zdůrazňoval že "I am a aerobatic pilot"
. Byl to mazec... Sedí se tam vedle sebe a Teddy například z pádu po ocase přešel do střemhlavého letu, kdy jsme tam vedle sebe viseli ve šrákách, se zvyšující se rychlostí (a vibracemi) se Teddy dostával do varu (řval jak VIking
), ukázal na stojánku na letišti s érama a dělali jsme na ně "hloubkový nálet", kdy Tedy hulákal do kabiny "TaTaTaTaTa!!!"
Při jednom jeho vybrání střmhl. letu jsem "usnul" a probral jsem se... v několikasetkilometrové rychlosti nějakých 15m nad dráhou na zádech...
Doporučuju. Tehdy to stálo 8 tisíc, dnes to bude určitě víc a musíte za ním zajet někam na "ostrovy". Ale vozil tady lidi několikrát na různých leteckých dnech. Vím že se dá u nás svézt v Albatrosu, ale to je mimo moje fin. možnosti. A asi bych po pravdě řečeno ten balík vrazil spíš do modelařiny, nebo bych za něho nalítal řádově víc třeba v nějakém vrt. akrobatu, nemluvě o tom, že za ty prachy je celý výcvik třeba na PPL.
Po přestěhování do Prahy jsem svoji "čtvrtku" ULL prodal a téměř přestal lítat. Maximálně když jedu na Moravu, tak mě kamarád "někam vyveze"...
Na podzim se mi snad konečně podaří zahájit PPL výcvik v Letňanech, což je už dlouho mým ani ne tak snem, jako spíš zbožným přáním... Musím ale trochu zhodit, se svýma současnýma 105kg mám problém se do některých ér nacpat. A na éra do kterých se vlezu zase nemám peníze

http://picasaweb.google.com/RiMr71/Star ... 6298485778
Ale občas jsme si s dotyčným "skočili" v Blaníku, Vivatu a na letišti jsem se občas přichomejtnul (když na letišti oxidujete dost douho a jste "k ruce", do vzduchu se dostanete) k nějaké té Moravě, Brigadýru, Z142/242 a tak podobně...
Celé dětství a "pubertu" jsem se zajímal o létání a celou dobu jsem měl strach, že při prvním letu dopadnu jako ty
No a při jednom CIAFu se mi splnil jeden velký sen a "dal jsem si" 15 minut akrobacie v Jet Provostu pana Williama Todda. Dostal jsem to od manželky k narozkám... No a to byla síla. Mimochodem to bylo v období mého začínajícího ULL výcviku a tenhle Jet Provost bylo první letadlo, které jsem při startu "tahal" nahoru, pochopitelně souruč s Teddym. Měl jsem totiž strach, že se mnou nebude lítat "naplno", tak jsem mu zdůrazňoval že "I am a aerobatic pilot"
Po přestěhování do Prahy jsem svoji "čtvrtku" ULL prodal a téměř přestal lítat. Maximálně když jedu na Moravu, tak mě kamarád "někam vyveze"...
Na podzim se mi snad konečně podaří zahájit PPL výcvik v Letňanech, což je už dlouho mým ani ne tak snem, jako spíš zbožným přáním... Musím ale trochu zhodit, se svýma současnýma 105kg mám problém se do některých ér nacpat. A na éra do kterých se vlezu zase nemám peníze
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele: