2,4GHz do FX30

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
wroum

#46 Příspěvek od wroum »

zdzd píše:Nikdy jsem neřekl, že duplex je nepoužitelný. Ale je třeba vyhodnotit, kam se hodí a kam ne. Podle tebe všude a vždy, proto by bylo dobré říci, proč.

a budes to vyhodnocovat ty, nebo ten kdo se pta... ja jen ze se snazis pokazdy naordinovat jen ten svuj pohled na vec kazdymu, kdo se zepta...

BTW: i ta blba telemetrie imho pro vetsinu lidi je zajimavejsi nez to co plyne z nativniho modulu. Ze ty to vidis jinak je vec druha a zalezi na chuti kazdeho soudruha co si vybere jako lepsi.
zdzd

#47 Příspěvek od zdzd »

wroum píše:aaaaa, opet plodna diskuze militatnich bojovniku futabi armady :lol:

Ja bych si teda Futabu nekoupil, ale kdyz, tak bych si tam ten Duplex klidne dal.... dokonce znam i cloveka kterej FASST vyhodil z radia T10 a dal si tam Jeti a je spokojenej jak zelva...

uvedomte si, ze vyhody Duplexu pro nekoho muzou znacne prevysovat vyhody plynouci z uzivani nativniho modulu FASST (to by bylo i u me).

pro tazatele: zavolej do Jeti a nech si poradit od nich, urcite to jde.

A takovyhle otazky sem nedavej, nekteri jedinci jsou na cistou rasu velmi haklivi a vznika z toho akorat boj a teoreticky uvahy o tom jakej ses vlastne vul :lol:

T-10 není FX-30, i když obojí je Futaba.

Dělení na Futaba, Duplex a podobně je nesmyslné. Je třeba dělit podle konkrétního zařízení, ne podle značky. To je to, co je nutné pochopit.
zdzd

#48 Příspěvek od zdzd »

wroum píše:
zdzd píše:Nikdy jsem neřekl, že duplex je nepoužitelný. Ale je třeba vyhodnotit, kam se hodí a kam ne. Podle tebe všude a vždy, proto by bylo dobré říci, proč.

a budes to vyhodnocovat ty, nebo ten kdo se pta... ja jen ze se snazis pokazdy naordinovat jen ten svuj pohled na vec kazdymu, kdo se zepta...

BTW: i ta blba telemetrie imho pro vetsinu lidi je zajimavejsi nez to co plyne z nativniho modulu. Ze ty to vidis jinak je vec druha a zalezi na chuti kazdeho soudruha co si vybere jako lepsi.

Nikomu nic nenutím. Ptám se avengara na to, co Duplex dá FX-30. Navrhuje to, má to zdůvodnit. Rád se poučím.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Avenger »

zdzd píše:
wroum píše:

Nikomu nic nenutím. Ptám se avengara na to, co Duplex dá FX-30. Navrhuje to, má to zdůvodnit. Rád se poučím.

Co že to vlastně dle tebe navrhuji?? Citovat má slova prosím, ne přeformulovat a zcela překroutit vlastními slovy.

... jinak mnohem důležitější je co dá to či ono řešení uživateli a ne jak se cítí FX-30 s implantovanou nenantivní elektronikou.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
wroum

#50 Příspěvek od wroum »

zdzd píše:
wroum píše:

na jedny strane mas to co ti da nativni modul FASST a na druhy strane mas to co ti da Duplex (telemetrie, levnejsi Rx, pro nekoho to muze byt i dobry pocit z CZ vyrobku, co ja vim) a myslim ze je na kazdym jedinci, aby si rek co je pro nej priorita. Pokud je pro tebe vhodnejsi prinos FASSTU, tak OK, tvoje volba, ale uplne stejne se nekdo muze rozhodnout ze vetsi prinos je Duplex a i kdyz mu JMalik a podobni bude rikat ze je v podstate idiot, tak to neznamena, ze to tak je.

BTW: vim co prinasi nativni modul FASST v FX30 a uprimne receno to neni nic, co by treba pro me bylo zasadni a v cem bych videl nejakou extra vyhodu oproti nenativnimu modulu. Ale je to zas jen muj nazor, presvedcovat nikoho nebudu a taky nebudu nikomu v tomto pripade naznacovat ze je idiot.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Avenger »

naprosto přesně
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

Ja bych si teda Futabu nekoupil, ale kdyz, tak bych si tam ten Duplex klidne dal.... dokonce znam i cloveka kterej FASST vyhodil z radia T10 a dal si tam Jeti a je spokojenej jak zelva...

uvedomte si, ze vyhody Duplexu pro nekoho muzou znacne prevysovat vyhody plynouci z uzivani nativniho modulu FASST (to by bylo i u me).

A takovyhle otazky sem nedavej, nekteri jedinci jsou na cistou rasu velmi haklivi a vznika z toho akorat boj a teoreticky uvahy o tom jakej ses vlastne vul :lol:

Respektuji Tvůj názor, jenom mi řekni, proč si ten člověk kupoval T10, když fasst vyhodil.
wroum

#53 Příspěvek od wroum »

JMalik píše:

Respektuji Tvůj názor, jenom mi řekni, proč si ten člověk kupoval T10, když fasst vyhodil.

protoze chtel lepsi radio nez Optic 6 kteryho mel do ty doby, protoze potreboval ridit ero se 4 servama v kridle, protoze optic uz mel neco za sebou...
T10 mu byla doporucena jako radio stredni tridy za celkem rozumnou cenu a s tim, ze v jeho pripade se na limit radia jestre dlouho nedostane.

S FASSTem byl spokojenej az na to, ze (jeho slova) je naprd vyber prijimacu a jejich ceny v CZ jsou nehorazny. Nekupuje ze zahranici. Myslim ze rikal neco o tom, ze pro nej nejpouzitelnejsi Rx (7mi kanal) vychazi na 2800 Kc coz se i jemu zda moc.

BTW: dulezity vlastnosti (mixy, vymakanost SW, pameti....) vysilace zustanou (i u FX 30) at uz to jede pres FASST ci pres PPM. Pokud jsou pro nekoho veci o ktere pri PPM prijde tak dulezity ci uplne zasadni, tak at si tam necha FASST a bude spokojenej, pokud to nekdo za zasadni nepovazuje a prijde mu lepsi jinej system, kterej nabizi neco, co se jemu libi a uzije to spis nez to o co prechodem na PPM prijde, tak neni duvod mu rikat jakej je vul nebo tak. Proste to je rovnice, kde muze byt pokazdy jinej vysledek, protoze rozhodujou osobni priority a ty ma kazdej jiny.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od TomasC »

Přiznám se, že mě téma docela zajímá. Pokusím se nastínit svůj směr uvažování.

1) Chci dokonale programovatelné rádio. To v současnosti Futaba splňuje. ostatní dost ztrácí. 6 volných mixů není nic, co bych nevyužil snadno.
2) Chci telemetrii. Dle mě je to jednoznačně krok správným směrem a hodám to při trénování používat. O hodnotě odebrané kapacity to bych označil za grál elektroletců. Toto skvěle zvládá Duplex.

Pokud požaduji splnění obou podmínek, tak mám dvě možnosti. FUTABU s Fasstem a externí telemetrii nebo dostat do vysílače od Futaby Duplex.

Pro mě klíčová otazka je, zda FX30 či FX40 LZE propojit s Duplexem. Je mi jasné, že se futaba bude bránit jinému VF dílu a bude to za nějakou cenu.
Velikost zobrazení na JetiBoxu lze řešit, stejně jako ukládání dat.

Naprosto preferuji spolehlivost, bezpečnost.
Dávám přednost zkušenosti před názorem :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od LV »

wroum píše:
S FASSTem byl spokojenej az na to, ze (jeho slova) je naprd vyber prijimacu a jejich ceny v CZ jsou nehorazny. Nekupuje ze zahranici. Myslim ze rikal neco o tom, ze pro nej nejpouzitelnejsi Rx (7mi kanal) vychazi na 2800 Kc coz se i jemu zda moc.
Cena prijímača R617FS je na Slovensku 87€
cena Duplexu 8kanál je 76€
cena R608 je 128€
Takže ak mu stačí sedem kanál tak oproti Duplexu si priplatí 300Kč
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
were
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od were »

A jeje, uz je to tu zase - Wroume veskery odpor je marny, budes assimilovan :D Na zkusenosti s Duplexem a FX 30 uz jsem se jednou ptal v jinem vlakne a bohuzel misto ocekavane odpovedi s praktickou instalaci jsem byl oznacen za trotla a zacal byt bombardovan dotazy proc si chci daavat na auto kolo od zebrinaku a ted vidim ze tady se situace presne opakuje :(

Vcetne fakt pitomeho dotazu proc jsem si kupoval FX 30 a ne neco jineho kdyz do toho chci dat Duplex - presne jak psal Wroum, protoze je to skvele radio s dokonale vymazlenym softwarem ktery umi presne to co potrebuju, co jineho se na to da odpovedet :D A to sem tam jeste vyslovne psal ze to chci akorat do jednoho era kde potrebuju telemetrii a jinak litam s FASSTem a nemam s tim problem (akorat se dost bojim horka)

Pochybuju ale ze na tomhle foru existuje moznost aby lide ktere tohle reseni zajima ho v klidu prodiskutovali...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
LV
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od LV »

were píše:A jeje, uz je to tu zase - Wroume veskery odpor je marny, budes assimilovan :D Na zkusenosti s Duplexem a FX 30 uz jsem se jednou ptal v jinem vlakne a bohuzel misto ocekavane odpovedi s praktickou instalaci jsem byl oznacen za trotla a zacal byt bombardovan dotazy proc si chci daavat na auto kolo od zebrinaku a ted vidim ze tady se situace presne opakuje :(

Vcetne fakt pitomeho dotazu proc jsem si kupoval FX 30 a ne neco jineho kdyz do toho chci dat Duplex - presne jak psal Wroum, protoze je to skvele radio s dokonale vymazlenym softwarem ktery umi presne to co potrebuju, co jineho se na to da odpovedet :D A to sem tam jeste vyslovne psal ze to chci akorat do jednoho era kde potrebuju telemetrii a jinak litam s FASSTem a nemam s tim problem (akorat se dost bojim horka)

Pochybuju ale ze na tomhle foru existuje moznost aby lide ktere tohle reseni zajima ho v klidu prodiskutovali...

Na "pitomý" nápad dať do FX30 niečo iné ako Fasst bude na každom fóre iba "pitomé" vlákno
www.elektromodely.sk
m2
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od m2 »

LV píše:Na "pitomý" nápad dať do FX30 niečo iné ako Fasst bude na každom fóre iba "pitomé" vlákno

Pradadoxne, na rc-network.de Nemci vcelku chladnokrvne riešia zástavbu po mechanickej aj elektrickej stránke.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
LV
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od LV »

m2 píše:Pradadoxne, na rc-network.de Nemci vcelku chladnokrvne riešia zástavbu po mechanickej aj elektrickej stránke.

Hallo!

Kennt jemand die Anschlussbelegung des FX-30 HF-Modul Platzes?

Ich möchte ein Jeti Duplex Modul anschliessen.

Hallo,
Du machst dich bei der Futaba-Fraktion aber extrem unbeliebt, wenn Du ein "Nicht-Fasst"-Modul einpflanzen willst. Da grenzt ja schon an Gotteslästerung.
Obrázek
Naposledy upravil(a) LV dne stř 03.06.2009 17:48, celkem upraveno 1 x.
www.elektromodely.sk
Nik

2,4GHz do FX30

#60 Příspěvek od Nik »

Pánové,takovouhle debatu jsem opravdu nechtěl vyvolat.Chtěl jsem jenom názor,jestli to jde a co je lepší.Jinak jsem zavolal do JETI a tam
mi technici řekli,že do FX30 žádný modul nejde protože snad některé
mixy nefungují.Tudíž nelze žádný použít,dál se tím nezabívají.Proto nevím,
proč někteří tvrdíte,že to jde.Proto také by Duplex neměl jít ani do T12FG,protože je tam stejný softwer.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“