Mk-17

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Apocalypsus »

DAF píše:to avenger, přesně tak jsem to myslel, akorát už to nevyfotím. Bylo tam možno ustavit celkem 6 poloh (3 díry šroubů hlavy X 2 ramena šroubu protipístu), což bylo dostačující pro dobré nastavení komprese.

mám doma speciální hlavu na MK.. má tam dlouhý šroub s o mnoho jemnějším závitem než origo.. s tím se to ladí naprosto kráááásně
DAF
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od DAF »

to Apocalypsus, motorů MK 17 jsem měl na přelomu 70-tých a 80-tých let několik. Nevím jakou speciální hlavu máš na mysli, ale každému z těch motorů se při chodu povoloval šroub protipístu a muselo se to řešit tím kolíkem. Není to jen má zkušenost.Těch motorů bylo mezi lidmi spousta, protože byly relativně levné (140,-Kčs oproti 230,-Kčs za MVVS 1,5D) a chytaly celkem slušně. Dál tady byl OTM 1,5 Stryž, za (myslím) 120,-Kčs. Ten jsem si bohužel nikdy nekoupil, tak ho nemůžu hodnotit (měl jsem jen OTM 0,8 Colibri, tam jsem nějak ztratil píst a od té doby nešel :cry: ). V každém případě motorys OTM byly o trochu náročnější na obluhu.
Hitec Aurora 9X
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Apocalypsus »

DAF píše:to Apocalypsus, motorů MK 17 jsem měl na přelomu 70-tých a 80-tých let několik. Nevím jakou speciální hlavu máš na mysli, ale každému z těch motorů se při chodu povoloval šroub protipístu a muselo se to řešit tím kolíkem. Není to jen má zkušenost.Těch motorů bylo mezi lidmi spousta, protože byly relativně levné (140,-Kčs oproti 230,-Kčs za MVVS 1,5D) a chytaly celkem slušně. Dál tady byl OTM 1,5 Stryž, za (myslím) 120,-Kčs. Ten jsem si bohužel nikdy nekoupil, tak ho nemůžu hodnotit (měl jsem jen OTM 0,8 Colibri, tam jsem nějak ztratil píst a od té doby nešel :cry: ). V každém případě motorys OTM byly o trochu náročnější na obluhu.
Ahoj, ta hlava je nejspíše domaděl.. vyfotím.. jinak máš ještě toho kolibříka? já jsem ho nedávno koupil a nějak se semnou nebaví :-( když ho přechlastám chytne ale vypadá jak by si nesál palivo :-( ( pokud by jsi ještě měl toho svého koupil bych ho :-) )
JENDA01

#49 Příspěvek od JENDA01 »

DAF píše:to Apocalypsus, motorů MK 17 jsem měl na přelomu 70-tých a 80-tých let několik. Nevím jakou speciální hlavu máš na mysli, ale každému z těch motorů se při chodu povoloval šroub protipístu a muselo se to řešit tím kolíkem. Není to jen má zkušenost.Těch motorů bylo mezi lidmi spousta, protože byly relativně levné (140,-Kčs oproti 230,-Kčs za MVVS 1,5D) a chytaly celkem slušně. Dál tady byl OTM 1,5 Stryž, za (myslím) 120,-Kčs. Ten jsem si bohužel nikdy nekoupil, tak ho nemůžu hodnotit (měl jsem jen OTM 0,8 Colibri, tam jsem nějak ztratil píst a od té doby nešel :cry: ). V každém případě motorys OTM byly o trochu náročnější na obluhu.

Ahoj,
klucíí :lol: proč nepoužijete ohledně toho povolování jednoduše -protipáku-
se závitem . Je to jednoduchý ,kousek silnějšího plechu. Tu protipáku měla jestli se nemýlím JENA (bývalý výrobce mod. motorů NDR).

Jenda
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Apocalypsus »

mě se Mk nepovoluje tak to zatím neřeším :-)
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Avenger »

JENDA01 píše:Ahoj,
se závitem . Je to jednoduchý ,kousek silnějšího plechu. Tu protipáku měla jestli se nemýlím JENA (bývalý výrobce mod. motorů NDR).

Jenda

To bude tím, že ta páka když jí zrovna potřebuješ sama nevyroste u letiště na keři jako kus klacku :lol:
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Avenger »

Jinak on ten konec matky pro šroub protipístu je naříznutý (jak je patrné z té fotky) a dá se opatrně zmáčknout kleštěmi, aby šroub protipístu šel více ztuha, ale i přes to se mi šroub povoloval.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
JENDA01

#53 Příspěvek od JENDA01 »

Avenger píše:

Jenda

To bude tím, že ta páka když jí zrovna potřebuješ sama nevyroste u letiště na keři jako kus klacku :lol:

Ahoj,
tahle alternativa mě unikla :lol: . Člověk se holt furt něco musí učit.
To jsi mi připoměl když jsem se učil tak tam jednoho kluka chlapi z cechu
poslaly do výdejny pro -dubový elektrody- že potřebují spravit dřevěný držáky na přípravku. Bába ve výdejně na něj koukala jako jako z vany :lol: :lol: .

Jenda
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Apocalypsus »

JENDA01 píše:
Avenger píše:

Jenda

Ahoj,
tahle alternativa mě unikla :lol: . Člověk se holt furt něco musí učit.
To jsi mi připoměl když jsem se učil tak tam jednoho kluka chlapi z cechu
poslaly do výdejny pro -dubový elektrody- že potřebují spravit dřevěný držáky na přípravku. Bába ve výdejně na něj koukala jako jako z vany :lol: :lol: .

Jenda

joo jooo starý to žert.. ale prodávají je ve Dřevoně :-D
DAF
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od DAF »

to Apocalypsus: Motor neprodám, ale třeba bych koupil ten tvůj, když si spolu nerozumíte 8).

to JENDA01: konkrétně na MK-17 je závit schován v pouzdře (to rozříznuté na hlavě) a nezbývá tam prostor pro možnost nasazení nějaké protipáky. Proto je nutný kolík.

P.S. shánění 10dkg komprese, jiskry do svíček, bublinky do vodováhy apod. srandičky byly, jsou a budou.
Hitec Aurora 9X
patty111

#56 Příspěvek od patty111 »

ja mel vzdycky k MK-17 zelenou vrtuli nesmrtelnou, taky ste ji meli?? :D
a tusim dva karburatory, mala dirka a vetsi :D
Taky ta vrtule byla pekne ostra, kdyz bylo hodne komprese, tak sem se o ni obcas riznul. Tak sem mel pak rukavice radsi. :D a busil sem do nej cele odpoledne. S plechovkou paliva za 12kc.- tusim :D to sem vzdycky rad cuchal ten smrad, uz si ho ani nepamatuju. :D
dneska je to same nitro smradlavy, zlatej detonak.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od JirkaA »

to sem vzdycky rad cuchal ten smrad, uz si ho ani nepamatuju. Velmi šťastný

to možná mnohé vysvětluje...
OK2WY
DOL

#58 Příspěvek od DOL »

ja mam taky mk-17 ale nejde mi nastartovat :( a navic unika palivo pod šroubem co reguluje kompresi . da se to opracit nebo je po morory
DAF
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od DAF »

to DOL. a skudyma te senku seš? Nikde nemáš místo svého výskytu, aby ti případně někdo mohl s motorem pomoct. Napiš a možná se budem bavit dál, jsi-li z blízka.
Hitec Aurora 9X
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od MichoCZ »

U jednoho z MK-17 mi taky pod šroubem štelování trošku uniká palivo, ale až když motor chvílí (cca 30s) běží. Bohužel jsem blb nasadil špatně zadní víko a motor běžel jen obráceně. No a potom jsem měl domlácené ruce takže jsem s opraveným už nepokračoval. Každopádně pokud to nejsou značné úniky tak by to vadit nemuselo.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“