"Nové" konektory na HC - náhrada Deans

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Marek71 »

Mne sa to tiež prihodilo, to nepopieram. Len hovorím, že ako argument pre "domeček" je to scestné. Konektory by sa mali vyberať v prvom rade podľa kvality.

Ak v tom púzdre (červenom, či modrom z HC, to je jedno) sú tie isté "kvalitné" konektory, aké sa predávajú na HC samostatne, tak radšej tam dám MPJ s tým, že "risknem" možnosť skratovania. Ak by v tom domečku boli MPJ, tak to je iná...

Pochopili sme sa ? HOWG.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
JENDA01

#47 Příspěvek od JENDA01 »

Marek71 píše:Mne sa to tiež prihodilo, to nepopieram. Len hovorím, že ako argument pre "domeček" je to scestné. Konektory by sa mali vyberať v prvom rade podľa kvality.

Ak v tom púzdre (červenom, či modrom z HC, to je jedno) sú tie isté "kvalitné" konektory, aké sa predávajú na HC samostatne, tak radšej tam dám MPJ s tým, že "risknem" možnosť skratovania. Ak by v tom domečku boli MPJ, tak to je iná...

Pochopili sme sa ? HOWG.

Pochopil jsem že je tady debata o nových konektorech které by měly nahradit -T- a které asi na rozdíl od tebe mám a tudíž je mohu alepoň
trošku posoudit z hlediska funkčnosti. Samozdřejmě nevím jak budou trvanlivé ale zdají se být fortelnější než ty -T-, a mnohem lépe se s nimi
manipuluje.
Pochopili jsme se ? HOWG :lol:

Jenda
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Marek71 »

Nie. Otázka bola obecne o použití konektorov v domečku, prečítaj si originál post od koko. Ja tvrdím, že než "zlaté" goldy china quality v domečku, to radšej MPJ samostatne aj s rizikom škrtnutia, skratovania. To je všetko, čo som tým chcel povedať.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
georg
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od georg »

No já po zkušenostech rači plně přešel na MPJet a mám svatej klid. Mám jak 2,5mm tak ty 3,5 mm a krása. Zatím jsem lepší konektory neměl v ruce jako tyto. To skartování, to je nevýhoda no :( .
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
arda1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od arda1 »

Co se týče Deans tak kámošovi se podařilo škrtnout i s nima- v setu SkyHawk jsou tak kvalitní že v "dutince"kontakty nejsou "utopené" ale zároveň s plastem - takže šrt a bylo. Jinak třeba Goldy když se zasmrští dobře samotné konektory a stáhnou se až u konce tak je mechanicky defakto nemožné s nima škrtnou o sebe a spojit je(zasunout do sebe) nelze bez násilného roztržení kabelů od sebe- . :wink:
ICQ 638556901
zdzd

#51 Příspěvek od zdzd »

kubajs píše:Leda, že by přívodní kabely k akumulátoru byly tak krátké, že by nebyla možnost zapojení samce do samice.

Už jsi na půl cesty. :wink: Přivody jsou tak dlouhé, jak potřebuješ, ale těsně u konektorů stažené k sobě smršťovačkou. A je po problému.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od RiMr »

Jé, tady se to rozjelo :D
Používal jsem dřív 3,5mm goldy bez domečku a ač je to bída nejbídovatější, nikdy jsem na ně nespadnul, vždycky na ruce. Ale je pravda že jsem je důkladně kontroloval a několikrát jsem musel samečky které už neměli dostatečnou erekci vyměnit. Pak jsem jednou v zimě se zmrzlýma rukama propojil baterku do sebe samečka se samičkou... :D Až se kouř poněkud rozplynul, tak jsem se rozhodnul že zkusím něco s domečky a přešel jsem na Deany. Čili, bez domečků v pohodě, ale já jsem prostě velké dřevo. Nejspíš by se mi už nikdy nic takového nestalo, ale prostě jsem to riziko trochu zmenšil. Nic víc nic míň. Ale ano, je to štrachadlo do éra navíc.

zdzd píše:Taky té argumentaci moc nerozumím. Pravděpodobně se jedná o MPJ 2,5.

Dva páry stojí 70,-
Šet dutinek + šest kolíků stojí 210,-

Cena páru je tedy na úrovni ani ne dvou piv, nebo deseti cigaret. Za takové zbytečné položky kde kdo vyháže mnohem více. A MPJ konektor je za tu cenu skoro zadarmo.

No, já ani nepiju ani nekouřím (už), takže... Ale vím jak to myslíš.
Mě se MP-Jety líbí, jsou bezpochyby vychytané. Odhaduju že cena za kompletní překonektorování by byla cca 800,- (cca 15 accu a 5 regů + nějaké na nabíječích apod.). Není to sice nic neufinancovatelného, ale když budu nakupovat, raději si koupím jeden nový motor... Ale počítám s tím že se tomu jednou nevyhnu, tedy přechodu na MP-Jet nebo podobně kvalitní ekvivalent. Do té doby (éra nad tři metry u větroně a metr dvacet u motorových) budu používat levnější řešení, které si myslím že s poctivou kontrolou jsou použitelné. :)
JENDA01

#53 Příspěvek od JENDA01 »

Marek71 píše:Nie. Otázka bola obecne o použití konektorov v domečku, prečítaj si originál post od koko. Ja tvrdím, že než "zlaté" goldy china quality v domečku, to radšej MPJ samostatne aj s rizikom škrtnutia, skratovania. To je všetko, čo som tým chcel povedať.

Ale no tak MARKU, nebudeme se hádat jako malí kluci :lol: . Kažej má
svoje zkušenosti a samozdřejmě bude chválit ty svoje podle hesla -každej pes chválí svůj ocas- :D .Já jsem akrát chtěl říct že ty nové konektory na mě působí solidním dojmem jsou překvapivě festové (po každým vytažení si - mlasknou- :lol: což je znakem celkem přesné výroby. Jiná otázka je jak dlouho to vydrží . Ale ty kolíčky nejsou žádné -plecháče-, tak by to mohlo držet. Tady jsem je vyfotil z blízka:

http://jenda01.rajce.idnes.cz/NOVE_KONE ... RY_021.jpg

Jenda
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od RiMr »

Bezva fotky, díky.
Otázka je, zda časem po proudovém "prohřívání" neztratí samečci svoji pružnost a nebude docházet k opalování (což má MPJ tak chytře vyřešeno).
Se uvidí :D !
JENDA01

#55 Příspěvek od JENDA01 »

RiMr píše:Bezva fotky, díky.
Otázka je, zda časem po proudovém "prohřívání" neztratí samečci svoji pružnost a nebude docházet k opalování (což má MPJ tak chytře vyřešeno).
Se uvidí :D !

To se dá zjistit asi jenom provozem a měřením odporu. Nic jiného mě nenapadá.

Jenda
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RiMr »

Tak tak, přihodil jsem si do košíčku 4 balení, když tak dostane tchán od Ježíška o dárek víc. :)
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od slavoo »

Na HC momentálne nemajú skladom a aktuálny stav je -366 STOCK, tak neviem kde by sa dali ešte prípadne zohnať v ČR-SK.
Zatial hladám.. :(
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od RiMr »

Vydrž, průběžně je doplňují, lidi to kupují po kilech, aby se vyhnuli stejné blamáži jak s Deany... :-)
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od slavoo »

RiMr píše:Vydrž, průběžně je doplňují, lidi to kupují po kilech, aby se vyhnuli stejné blamáži jak s Deany... :-)

Už som nevydržal a objednal tady: Hobbydream
Možno tady nie su taký vyťažený a poštovné je za 3€.. :wink:
Zasa tá Hong-Kong-ská pošta i tak nebude stíhat.. :)
Inak niečo som si tam ešte pri-objednal, tak uvidíme.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RiMr »

slavoo píše:
RiMr píše:Vydrž, průběžně je doplňují, lidi to kupují po kilech, aby se vyhnuli stejné blamáži jak s Deany... :-)

Už som nevydržal a objednal tady: Hobbydream
Možno tady nie su taký vyťažený a poštovné je za 3€.. :wink:
Zasa tá Hong-Kong-ská pošta i tak nebude stíhat.. :)
Inak niečo som si tam ešte pri-objednal, tak uvidíme.

Link nefachčí ostudo! :D
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“