"Překopávka" z Učka na RC - úpravy konstrukce

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re:

#46 Příspěvek od DAF »

Hmmm, už bych se do toho mohl konečně pustit. Pro spoustu jiných věcí jsem se k tomu ještě nerozhoupal :( , ale dokončil jsem mnoho jiných projektů 8) .
Hitec Aurora 9X
MáraD

Re:

#47 Příspěvek od MáraD »

No jsem na tom podobně. Už mockrát jsem ji chtěl postavit, ale nikdy se nemohl rozhodnout jestli RC nebo CL. Nakonec zvítězil jiný model. Teď jsem zase na rozcestí...
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re:

#48 Příspěvek od DAF »

Jestli na to dojde, chtěl bych to postavit zvětšené, plánek už zvětšený, jen se rozhoutat a začít. Rozpětí cca 1600 a motor 4T 8,5 ccm.
Hitec Aurora 9X
MáraD

Re:

#49 Příspěvek od MáraD »

To by mohlo fungovat pěkně. Ocasní plochy bys ponechal stejný ?
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re:

#50 Příspěvek od DAF »

Asi ano (stejne), ale na férovku, tak daleko jsem nepostoupil. V podstatě jsem skončil u překopání pevného křídla na odnímatelné, také jsem chtěl upravit podvozek (nohy). Úpravu na uchycení motoru jsem už vyřešil, zatím nezakreslil. S křidélky problém nevidím. Chci to jen jako polomaketu, takže samozřejmě určité mírné úpravy nejsou vyloučeny. Ovšem chtěl bych přeci jen něco do kabiny nacpat, to bude malinko problém - serva a na nich sedadla :(. Ale protože mám rozdělané další projekty, na tohle je ještě čas.
Hitec Aurora 9X
Golfista

Re:

#51 Příspěvek od Golfista »

Ano. Měl jsem jí a je to nádherné letadlo. Dobrá volba pro stavbu makety.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re:

#52 Příspěvek od DAF »

...a měl jsi to jako CL nebo RC? Pokud RC, tak s jakými úpravami?
Hitec Aurora 9X
Golfista

Re:

#53 Příspěvek od Golfista »

RC
Řízené křidélka, směrovka výškovka. Na elektrický pohon. Rozměry si už moc nepamatuji, je ta cca 20 let. Prodal jsem ho (už nevím komu).
Znám jednu maketu asi 1,5 m rozpětí. Nikdy neletěla, ale postavená je exklusivně. I vrtuli má maketovou. Majitel se bál, že to po tak šílené práci rozbije. Je v jedné nejmenované modelářské firmě na zdi. Určitě mnozí budou vědět. :wink:
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
MáraD

Re:

#54 Příspěvek od MáraD »

Pamatuješ si podle jakého plánku jsi to stavěl? A ta prodejna mně zajímá . 8)
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re:

#55 Příspěvek od DAF »

Vím jen o tomhle http://eshop.rcrevue.cz/planky-modelar/ ... e-555.html plánku. Ten jsem si nechal zvětšit.
A že se někdo bojí hodit fajnovou práci do luftu. Taky jsem jeden model měl dva roky na stole, než jsem se rozhoupal. No a teď už nádherně létá. Znám kolegu, od nás z letiště, má naprosto luxusní maketu, také už několik let. Také se mu to nechce, nebo možná nechtělo, hodit nahoru.
Hitec Aurora 9X
MáraD

Re:

#56 Příspěvek od MáraD »

Ano, z tohodle plánku samozřejmě vycházím i já. Teď jej porovnávám s Betou Minor od pana Vitáska a myslím že by se dalo ledacos okoukat. Přeci jen skutečné stroje jsou si příbuzné. I ta velikost by mi vyhovovala... že bych postavil Betku :mrgreen:
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re:

#57 Příspěvek od DAF »

Beta je o dost velký fous větší a je konstruovaná na desítku. Já Bibinu zvětšil na nějakých 166 cm, Beta má necelých 180 cm. Ale je také pěkná a plánek na ní také vlastním. Tam by to jen chtělo doplnit vztlaky, je na to velká dost. Jen prostě (z mnoha důvodů) nestíhám postavit všechno, co se mi líbí.
Hitec Aurora 9X
Golfista

Re: Re:

#58 Příspěvek od Golfista »

MáraD píše:Pamatuješ si podle jakého plánku jsi to stavěl? A ta prodejna mně zajímá . 8)

Není to prodejna. Je to výrobce. A nejsem si jistý tím, že by se mu to líbilo, proto jsem neuvedl kdo to je, hned na začátku.
MáraD

Re:

#59 Příspěvek od MáraD »

Betka klapky má, takže toho překreslování by mělo být minimum.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“