mat100 píše:K těm freonům.
U nás ve zběrnym dvoře jeden člověk přímo lednice rozebírá a vyndavá kompresory, které prodává za 50Kč. A nemyslím si , že řeší nějaké freony . Je spokojenej , že si přivydělá a já taky že za dobrou cenu seženu už vyndaný kompresor
Pridám sa k ekologickej debate...
Niekedy mám pocit, že rôzne "zelené" strany a hnutia si platí práve chemický priemysel, aby normálnym ľuďom znechutili všetko "zelené" - podstatná väčšina aktivít zelených je postavená na hlavu, až si dovolím povedať že je úplne idiotská a prejavujú sa ako sfanatizovaní primitívi.
Ak som sa niekoho dotkol tak sorry - ale som o tom presvedčený.
Na druhej strane si myslím že práve citovaný prístup k veci nás onedlho ak nie úplne vyhladí, tak drsne zdecimuje - proste že na tých "50 korun a dobrý obchod" naše deti pokapú ako muchy.
Ale nevidím inú možnosť ako by sa ľudstvo ako celok mohlo poučiť skorej, než počkať kým to nastane. To že jeden triedi odpad je síce pekné, ale kým sa druhý vozí v bavoráku len zato že znesie zo sveta pár tisíc ton jedovatého odpadu napríklad tak že ho utopí v mori, alebo možno že práve jeho fabrika vyrába tie freóny, je to celé o hov_e.
A to porovnanie s 20tis km autom, to som nepochopil, lepšie povedané pripadá mi to ako poriadna chobotina.
CO je nestabilný, a CO2 nie je nič neprirodzeného. Aj keď každé fosílne palivo sa v princípe spáli len na CO2, to je len o energii a o tom že zeleným primitívom lepšie vonia síra a popol z uhlia ako trocha uránu...
Ale Freóny sú principiálne čosi iné, čosi čo sa len tak nerozloží..
Pripadá mi zásadný rozdiel medzi tým že v lete na slnku bez brýlí oslepnem ako austrálska ovca, za 15 minút mi zlezie koža z chrbta a dostanem rakovinu-...
, a niečo úplne iné keď bude priemerne trochu teplejšie a tu kosa jak v kyjeve, viac dažďov a vytopené holandsko..