KOmpresor

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od AR1 »

lakotamm píše:
Vysvetli mi jednu vec. Mám 14 rokov. Bol som vyhlásený za najlepšieho žiaka školy. Vyhral som xy súťaží. Možno som ekofanatista, ale ako mi to škodí :?: :lol: :wink:

Nikdo nemá šprty rád? :lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od AR1 »

lakotamm píše:Freóny z jednej chladničky poškodia ozónovú vrstvu tak, ako keby si prešiel autom 20 000 km!!! :cry:

To podla mňa nieje zanedbateľné :!:

Tak to vem obráceně - auto za 20.000km poškodí ozon jen tolik, jako je (bylo) freonu v jedné lednici.

To je podle mě zanedbatelné. Příští auto budu mít min. třílitr. :wink:
tox232
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od tox232 »

Co tento kompresor
http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... 9_220-240v
Máte s ním někdo nějaké zkušenosti
http://tox232.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od AR1 »

Používal jsem dříve dva podobné kompresory a řekl bych že pro příležitostnou práci ano. Docela hlučí a hřejí se, chce to dělat přestávky. Tento z HC ale neznám.

Pokud to chce někdo na kity, kde se u dobrých modelů štětcem téměř nic nedělá nebo na airbrush, tak ne.
mat100

#50 Příspěvek od mat100 »

K těm freonům.
U nás ve zběrnym dvoře jeden člověk přímo lednice rozebírá a vyndavá kompresory, které prodává za 50Kč. A nemyslím si , že řeší nějaké freony . Je spokojenej , že si přivydělá a já taky že za dobrou cenu seženu už vyndaný kompresor
SuPa

#51 Příspěvek od SuPa »

mat100 píše:K těm freonům.
U nás ve zběrnym dvoře jeden člověk přímo lednice rozebírá a vyndavá kompresory, které prodává za 50Kč. A nemyslím si , že řeší nějaké freony . Je spokojenej , že si přivydělá a já taky že za dobrou cenu seženu už vyndaný kompresor
To je ten dvůr směrem na Kamensko?
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od lubo1 »

....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
coro

#53 Příspěvek od coro »

Pridám sa k ekologickej debate...
Niekedy mám pocit, že rôzne "zelené" strany a hnutia si platí práve chemický priemysel, aby normálnym ľuďom znechutili všetko "zelené" - podstatná väčšina aktivít zelených je postavená na hlavu, až si dovolím povedať že je úplne idiotská a prejavujú sa ako sfanatizovaní primitívi.
Ak som sa niekoho dotkol tak sorry - ale som o tom presvedčený.

Na druhej strane si myslím že práve citovaný prístup k veci nás onedlho ak nie úplne vyhladí, tak drsne zdecimuje - proste že na tých "50 korun a dobrý obchod" naše deti pokapú ako muchy.
Ale nevidím inú možnosť ako by sa ľudstvo ako celok mohlo poučiť skorej, než počkať kým to nastane. To že jeden triedi odpad je síce pekné, ale kým sa druhý vozí v bavoráku len zato že znesie zo sveta pár tisíc ton jedovatého odpadu napríklad tak že ho utopí v mori, alebo možno že práve jeho fabrika vyrába tie freóny, je to celé o hov_e.

A to porovnanie s 20tis km autom, to som nepochopil, lepšie povedané pripadá mi to ako poriadna chobotina.
CO je nestabilný, a CO2 nie je nič neprirodzeného. Aj keď každé fosílne palivo sa v princípe spáli len na CO2, to je len o energii a o tom že zeleným primitívom lepšie vonia síra a popol z uhlia ako trocha uránu...
Ale Freóny sú principiálne čosi iné, čosi čo sa len tak nerozloží..

Pripadá mi zásadný rozdiel medzi tým že v lete na slnku bez brýlí oslepnem ako austrálska ovca, za 15 minút mi zlezie koža z chrbta a dostanem rakovinu-...
, a niečo úplne iné keď bude priemerne trochu teplejšie a tu kosa jak v kyjeve, viac dažďov a vytopené holandsko..
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od lakotamm »

Súhlasím s corom.

To prirovnanie som niekde čítal - už neviem kde. Je pravda, že je to omnoho horšie, lebo vzniknutá chemická látka sa naspäť na freóny a ozón nikdy nerozloží.

To si však žiaľ ľudia neuvedomujú a naša budúcnosť ich netrápi.

Len pre zaujímavosť - ak by sa ľadovce topili takým tempom ako doteraz, do roku 2020 - 2070 by sa mali roztopiť.

Čo to však pre ľudí znamená?

Zem bude môcť uživiť len 500 000 000 ľudí. Zvyšných 5 500 000 000 zomrie.

Nehovorím o ďalších sprievodných dejoch.

Ľudia však pred tým zatvárajú oči, namiesto toho, aby sa postavili čelom k problému.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
AR1
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od AR1 »

lakotamm píše:Len pre zaujímavosť - ak by sa ľadovce topili takým tempom ako doteraz, do roku 2020 - 2070 by sa mali roztopiť.

Čo to však pre ľudí znamená?

.

Všichni musí umět plavat :?:
holda29
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od holda29 »

Rikam predem, ze vlakno jsem necetl, ale jeden zajimavy graf:
Obrázek
Vyvoj globalni prumerne teploty v geologicke historii. Zatim mame teplotu zcela podprumernou.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Nakadah »

Panove to jste se dostali ponekud mimo problematiku hobby kompresoru :lol:

Mam doma jeste vysokotlaky dvoupistacek z nejake mrazici jednotky. Nasel sem to loni ve sberu. Motor 380V, prevod klinovym remenem. Objem je myslim 2x20ccm. Tlak sme zkouseli 15bar, pak uz se nebezpecne nafukovala hadice :D Jeste k tomu dodelam tlakovou nadrzku, pojistny ventil, reduktor + manometr a bude. Bezi to celkem tise, na drobne prace ideal. Nak
holda29
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od holda29 »

No at nejsem uplne OT, tak ten kompresor z HC by mela byt rebrandovana Fengda: http://www.cnbida.com/pro2.php?name=Min ... S-16&id=30
Dostal jsem strasnou chut udelat si na policku par stihacek 1:72 a stetcem se mi to delat nechce, asi by to nedopadlo nejlip :)
mat100

#59 Příspěvek od mat100 »

SuPa píše:
To je ten dvůr směrem na Kamensko?

JJ

Ja nevim jestli ty freony někam ukládá nebo jestli je vypouští !!! Ale silně pochybuju.

Jinak pokud se lidstvo bude ubízar tímto směrem , tak již za pár let budou následky jako povodně,ukrutné hyce, orkány ....

Bohužel je to na každém , jak se k tomu postaví.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od lakotamm »

Ak bude človek poškodzovať prírodu, príroda sa postaví proti človeku a začne škodiť jemu.

A prakticky to má aj logiku - bude menej ľudí, ktorí budú menej škodiť.

Inak tie sprievodné javy môžu byť ešte horšie - silné snehové búrky vystriedané horúčavami - to všetko nás čaká.

Slabí odvar toho už môžme cítiť aj teraz - pred 2 dňami -25 stupňov celzia, včera + 5 stupňov celzia. 30 stupňový rozdiel behom 24 hodín. Obidve teploty sú merané v noci.

Toto nieje teória. Toto je realita!
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Odpovědět

Zpět na „Dílna“