Pro protažení jsme si na kus niti přilepil drát z rozvinuté kacel. sponky: sponka prošla vzadu dírou do trupu,váha drátu stáhla nit dolů do hlavice. Pak stačilo na volní konec niti přilepit táhlo a protáhnout.
Náhon torzní pružinou
Re: Náhon torzní pružinou
Ahoj, když jsem dodatečně řešil zařezávání lanka do trubky, pomohl rámeček ohnutá ze struny přilepený na tu díru(neměl jsem odvahu vrtat těsně před ocasem větší díru do uhlík. trubky, k dispozici byla jen bílá trubka z náhonů pro strunu o průměru 0.
. Rámeček měl tvar širokého U. Svislé nožičky účka byly cca 3mm dlouhé, délka tak aby táhlo šlo pod přední nožičkou do trupu a přes zadní nožičku k ocasu. Výhodou bylo to, že při opatrném lepení bylo možné ponechat původní táhlo (nit/šňůru).
Pro protažení jsme si na kus niti přilepil drát z rozvinuté kacel. sponky: sponka prošla vzadu dírou do trupu,váha drátu stáhla nit dolů do hlavice. Pak stačilo na volní konec niti přilepit táhlo a protáhnout.
Re:
milost píše:Hledám jeden racionální důvod instalovat torzní pružinu a nechat jako ovládací prvek mikrobovden - místo niti, kvůli které se torzní pružina dělá. Pomůžeš mi?
Nenajdeš jediný důvod.
Slabé místo torzní pružinky a nitě je teplotní a hlavně vlhkostní závislost nitě. Musíš to lehce přetrimovávat. Dá se to vyřešit ocelovou strunou a torzní pužinkou. Ocelová struna stačí cca 0,15mm, ale vyžaduje to absolutní přesnost provedení koncových oček struny, pokud to má přinést adekvátní výsledky.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Re: Re:
JMalik píše:milost píše:Hledám jeden racionální důvod instalovat torzní pružinu a nechat jako ovládací prvek mikrobovden - místo niti, kvůli které se torzní pružina dělá. Pomůžeš mi?
Nenajdeš jediný důvod.
Byla to ironie... a je přes rok stará
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
milost píše:Byla to ironie... a je přes rok stará
Napsal jsem to jenom proto, kdyby jsi po roce intenzivního výzkumu přece jen na něco přišel
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:Napsal jsem to jenom proto, kdyby jsi po roce intenzivního výzkumu přece jen na něco přišel
Já proboha ne!
garfield píše:Díky tomuto vláknu jsem také osadil Longshota3 torzními pružinami a konečně mikrobovdeny začaly fungovat jak mají
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
- robin
- Kontaktovat uživatele:
Takhle jsem to chtěl původně, ale mám strach z tažení čtyřech, místo dvou provázků trupem. Mám slabší trubku než všichni používáte. Cca 12-7 mm.[/quote]
Když tam ty nitě budeš tahat postupně - jednu, tu provizorně ukotvit izolepou, pak další - naklonit trup, aby jsi to nepromotal mezi sebou....atd., tak to není problém ani u menšího průřezu.[/quote]
Presne tak. Ja si este pomaham tym, ze mam asi 1 m dlhy drot hr. 0,8 mm na konci ktoreho vzdy sekundakom prilepim tu nitku a s nim sa mi prevlieka jedna radost. Ked k tomu este vzdy vhodne pootocim trup, ako spominal JMalik, nie je to ziadne trapenie a nakoniec vsetko chodi volne.
Když tam ty nitě budeš tahat postupně - jednu, tu provizorně ukotvit izolepou, pak další - naklonit trup, aby jsi to nepromotal mezi sebou....atd., tak to není problém ani u menšího průřezu.[/quote]
Presne tak. Ja si este pomaham tym, ze mam asi 1 m dlhy drot hr. 0,8 mm na konci ktoreho vzdy sekundakom prilepim tu nitku a s nim sa mi prevlieka jedna radost. Ked k tomu este vzdy vhodne pootocim trup, ako spominal JMalik, nie je to ziadne trapenie a nakoniec vsetko chodi volne.
Ale to se můžou o sebe otírat, není to nebezpečné? Jak se to dělá nejlíp, v těsném trupu? Do mého se vejdou serva vedle sebe, ale už žádný prostor tam není. Páky serv se nejspíš potkají. Myslím že v případě 4 provázků budou muset za sebe. A to bych nechal jako poslední možnost.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Golfista píše:Ale to se můžou o sebe otírat, není to nebezpečné? Jak se to dělá nejlíp, v těsném trupu? Do mého se vejdou serva vedle sebe, ale už žádný prostor tam není. Páky serv se nejspíš potkají. Myslím že v případě 4 provázků budou muset za sebe. A to bych nechal jako poslední možnost.
Dát ty serva za sebe je naprosto standartní uspořádání. V Osirisu, Gladiátorovi, Stobelu...., všude jsem to tak měl. Stačí ty serva o málo výškově přesadit.
JMalik píše:Dát ty serva za sebe je naprosto standartní uspořádání. V Osirisu, Gladiátorovi, Stobelu...., všude jsem to tak měl. Stačí ty serva o málo výškově přesadit.
To bohužel taky nejde.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Golfista píše:JMalik píše:Dát ty serva za sebe je naprosto standartní uspořádání. V Osirisu, Gladiátorovi, Stobelu...., všude jsem to tak měl. Stačí ty serva o málo výškově přesadit.
To bohužel taky nejde.
Důvod?
Důvod?[/quote]
Větší přijímač a proto míň místa.
Větší přijímač a proto míň místa.
Golfista píše:Větší přijímač a proto míň místa.
Takhle se ale F3Káčko neosazuje
Budeš nucený dělat kompromisy na té úrovni, že Tě to bude mrzet.
Nebude vadit nitím dynema při náhonu dvou na jedno kormidlo, že se budou třít o sebe, nebo o trup?
- robin
- Kontaktovat uživatele:
Nebude.
Ale dá sa to urobiť aj tak, že sa o seba netrú. Ako písal JMalík jedno z tých serv sa na tej balzovej doštičke trochu vypodloží a na chvoste ich tiež môžeš dať do inej výšky - rozumej tiahla k smerovke môžu končiť na páčke uloženej mierne vyššie a tiahlo k výškovke ide pod ním - stačí rozdiel 1 - 2 mm.
Snáď je to zrozumiteľné. Ak nie, pýtaj sa.
Ale dá sa to urobiť aj tak, že sa o seba netrú. Ako písal JMalík jedno z tých serv sa na tej balzovej doštičke trochu vypodloží a na chvoste ich tiež môžeš dať do inej výšky - rozumej tiahla k smerovke môžu končiť na páčke uloženej mierne vyššie a tiahlo k výškovke ide pod ním - stačí rozdiel 1 - 2 mm.
Snáď je to zrozumiteľné. Ak nie, pýtaj sa.
Golfista píše:Nebude vadit nitím dynema při náhonu dvou na jedno kormidlo, že se budou třít o sebe, nebo o trup?
Přesně jak píše Robin:
Vadit to nebude, ale dá se to udělat tak, že se o sebe třít nebudou.
Velmi pečlivě však musíš ty nitě zatáhnout do trupu a nepřipustit, aby se mezi sebou promotaly.
Napřed provlékni jednu, tu přichyť izolepou, niť připlácni maximálně ke stěně trupu.
Nakloň si trup na opačnou stranu a provlékni druhou.
Potom už nikdy nepovoluj obě nitě současně. Zakotvi jednu na kormidlo a servo, potom druhou.
(provlékám to pomocí 0,6mm struny a kontroluji si to svícením baterkou do trupu)