"Optic 6 2,4 GHz + optima7" vs. "DX6i + AR620

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Ktorú z týchto dvoch RC súprav by ste momentálne kúpili odhliadnúc od ceny?

OPTIC 6 2,4 Ghz + Optima 7
31
66%
Spectrum DX6i - AR 6200
16
34%

Celkem hlasů: 47

Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

lubo1 píše:Bohužiaľ s tou EPA funkciou má rovnaký problém aj Eclipsa, aj Aurora, aj T10....
T8 a Evo funguje OK. Ostatné neviem.

Jaký problém s EPA má T10 ?
walter2

#47 Příspěvek od walter2 »

lubo1 píše:
havrous píše: .

Nazdar.
Ešte by som poprosil upresni? tie letové režimy....
Vedia aspo? yloži? rôzne trrimy - v každom letovom režime iný?

Neumi. Optic ma pouze 2 pseudo letove rezimy, ktere jsou v zakladu na tripolohovem prepinaci LANDing, NORMAL, CAMBER. Tyto 3 "rezimy"
Po zapnuti aktivuji predepsanou vychylku napriklad na kridelka,vyskovka(asi lze i klapky). Prepnuti je skokove bez zpomaleni behu serve. Neni proporcinalne rizeno.

S prepnutim "rezimu" se neda zmenit nastaveni trimu, D/R atd.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od lubo1 »

JMalik píše:Nějak si s kolegou napřed rozeberte priority. .
(Doufám, že mě tady nebude nikdo chytat za slovíčka, co se dá koupit za 3k a co za 10k)

Priority sú dané. Len teraz treba vybrať rádio..... a podľa manualu si človek môže myslieť ako to funguje a skutočnosť nepríjemne prekvapí.... Viď letové režimy Opticu....Zatiaľ u každého rádia,čo som mal v rukách sa dali nastaviť aspoň samostatné trimy.... Podľa manualu sa dajú priradiť spínače, ale podľa toho, čo som sa dozvedel sa nedá nastaviť v ktorej polohe budú aktívne.....
Ja viem, čo by to rádio malo mať, kolegovi to môžem predložiť štýlom - toto rádio nebude vedieť ..... a on sa rozhodne.
Ja som sa poučil pred mnoho rokmi u Eclipsy, že nieje podstatné, čo podľa manualu rádio dokáže, ale podstatnejšie je zistiť, čo nevie... u Eclipsy to bola nemožnosť trvalého zapnutia mixov, čo je u vetroňov nepríjemné.....
JMalik

#49 Příspěvek od JMalik »

lubo1 píše:
JMalik píše:Nějak si s kolegou napřed rozeberte priority. .
(Doufám, že mě tady nebude nikdo chytat za slovíčka, co se dá koupit za 3k a co za 10k)

Priority sú dané. Len teraz treba vybrať rádio..... a podľa manualu si človek môže myslieť ako to funguje a skutočnosť nepríjemne prekvapí.... Viď letové režimy Opticu....Zatiaľ u každého rádia,čo som mal v rukách sa dali nastaviť aspoň samostatné trimy.... Podľa manualu sa dajú priradiť spínače, ale podľa toho, čo som sa dozvedel sa nedá nastaviť v ktorej polohe budú aktívne.....
Ja viem, čo by to rádio malo mať, kolegovi to môžem predložiť štýlom - toto rádio nebude vedieť ..... a on sa rozhodne.
Ja som sa poučil pred mnoho rokmi u Eclipsy, že nieje podstatné, čo podľa manualu rádio dokáže, ale podstatnejšie je zistiť, čo nevie... u Eclipsy to bola nemožnosť trvalého zapnutia mixov, čo je u vetroňov nepríjemné.....

Ještě jednou pro Optika = nemá to letové režimy. Ani jeden, vůbec žádné !!!
Jinak jako TX je to celkem bezproblémové. Nevyžaduj od toho nemožné.
robotmz

#50 Příspěvek od robotmz »

Predbežne voľba padla na OPTIC 6 35 MHz....
robotmz

#51 Příspěvek od robotmz »

Takže OPTIC 6 35 MHz je zakúpený. Ak by nedostali túto poslednú várku, boli sme rozhodnutí zobrať z 2,4 GHz súprav AURORU ...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od OPR »

robotmz píše:Takže OPTIC 6 35 MHz je zakúpený. Ak by nedostali túto poslednú várku, boli sme rozhodnutí zobrať z 2,4 GHz súprav AURORU ...

Já teda do letadýlek nedělám (ventilátory) a netušim co všechno je podstatné pro uživatelovo pohodlí ale je škoda že jste nesáhli po Auroře - tam se člověk vyblbne a pak zjistí že vlastně neobjevil vůbets nits oproti tomu co by eventuelně mohl - letovejch režimů mraky a krom větrońářu se složitější mechanizací ve křídle netušim kdo by toliko let. režimů mohl použít a vůbec využít ...... (možná je to jen mejma omezenejma vědomostma)
- ..výhoda u tý Aurory je že když člověk neni schopný na něco přijít sám (nebo začátečník) mrkne se do manuálu který je dle mne velice dobře vyhotoven - je to polopatě vysvětleno a i takový blb jako já spolu s návodem je schopen nějakého výsledku
Například v návodu pro T8 jsem se ztrácel a vůbec jsem se nebyl schopný chytit a pochopit básníkovu tezi....... určo je to super rádio ale už pro někoho kdo má nějaké zkušenostě ... já k ním určo nepatřim
.......pro mne AURORA 9 je tak drobet vysvobozením.......
kribo

#53 Příspěvek od kribo »

zatím jsem na foru a ani na Hitec str. nenašel jednoznačnou odpověď jak a jestli funguje telemetrie i na Optic6, tzn jestli je třeba upravit firmware nebo jestli to již dovede ukazovat na displeji napětí přijímače. Plánuji koupit modul 2.4G a dobudoucna i ty měřící teleblbůstky. Pokud ale na Opticu není žídná možnost zobrazení dat, pak jsou to vyhozené peníze a raději si nechám 40Megáč a dobudoucna pořídím rovnou Auroru.
Na modulu 2.4G je zezadu Telemetric Data Port pro HPP-22, ale jak zobrazit data "on the fly" ???
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“