iCharger 208B
Icharger 208b - chyba měření
Mám tuto nabíječku asi dva roky a teď se vyskytl problém. Kanál 7 a 8 ukazuje na balanceru 2,67V a tudíž nechce začít v režimu balancování lixx nabíjet. Články baterky mají 4,17V. Po hledání tady jsem zkoušel měřit odpor jednotlivých pinů - cesty od rozvodné desky až k odporům uvnitř nabíječky a všechny jsou cca 0,5 ohmu. Taky jsem zkoušel měřit jednotlivé odpůrky (jestli to jsou odpory) uvnitř nabíječky a ty ukazují všechny 8,3 ohmu (nevím ale jestli měřím správně). Prostě hroty na krajích každého z nich. Dál jsem nešel. Kalibrace co jsem našel mne takto velký rozdíl asi nepustí srovnat a hlavně i kdyby, je chyba někde jinde, než v jemném ladění. Poradí někdo co by jí asi tak mohlo být, jak případně, nebo kdo by kdo chybu odstranil? Díky za jakékoliv info. Papíra
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Icharger 208b - chyba měření
ahoj, měl jsem se stejnou nabíječkou jiný problém. konkrétně ti nepomůžu, ale tady je 500 stran dobré diskuse:http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=839657
Zakladatel tématu Junsi je snad spoluvlastník firmy, co tyto nabíječky vyrábí. Excelentně komunikuje a snaží se poradit.
Klidně mu písni SZ, odpoví druhý den (několikrát vyzkoušeno)
Troufnu si říct, že odpověď bude vypadat nějak takto:
Hello Sir,
Please press STOP for 3 seconds to monitor the voltage of each cell to see if there is any difference between the displayed voltage and measured voltage? If different, please check if the battery balance port, the wire from balance board to the charger, and the balance board are damaged or some lines are disconnected. You can contact us directly via harrief111@hotmail.com, pictures will be appreciated.
Junsi
No mě to nepomohlo,po dvou mailech mi nabídl mi poslat to do číny k bezplatné opravě. Zatím na tom zkouší kluci v práci, pokud zítra nepůjde, prubnu cenu u naší milé pošty. Když jsem reklamoval v Hobbykingu Spektrum, platil jsem kolem šesti stovek??? a za tři týdny nové rádio bylo doma. Ale je fakt, že to už bylo před nějakým rokem.
Pokud to nedáš dohromady anglicky, písni SZ, nějak to provedeme
Zakladatel tématu Junsi je snad spoluvlastník firmy, co tyto nabíječky vyrábí. Excelentně komunikuje a snaží se poradit.
Klidně mu písni SZ, odpoví druhý den (několikrát vyzkoušeno)
Troufnu si říct, že odpověď bude vypadat nějak takto:
Hello Sir,
Please press STOP for 3 seconds to monitor the voltage of each cell to see if there is any difference between the displayed voltage and measured voltage? If different, please check if the battery balance port, the wire from balance board to the charger, and the balance board are damaged or some lines are disconnected. You can contact us directly via harrief111@hotmail.com, pictures will be appreciated.
Junsi
No mě to nepomohlo,po dvou mailech mi nabídl mi poslat to do číny k bezplatné opravě. Zatím na tom zkouší kluci v práci, pokud zítra nepůjde, prubnu cenu u naší milé pošty. Když jsem reklamoval v Hobbykingu Spektrum, platil jsem kolem šesti stovek??? a za tři týdny nové rádio bylo doma. Ale je fakt, že to už bylo před nějakým rokem.
Pokud to nedáš dohromady anglicky, písni SZ, nějak to provedeme
O diskusi na RCG vím, ale moc se mi to nechtělo louskat, protože v AJ nejsem zrovna nejzdatnější
. Nicméně půjdu se do toho ponořit a hledat a případně písnu přímo Junsi - mu, to bych dát mohl. Vím že takovéto věci se pokouší řešit ke spokojenosti všech, ale je to přecejen na dýl. Doufal jsem, že najdu někoho tady v cz, kdo by si stím poradil. V každém případě díky. Papíra
Jen pro úplnost doplním jak to dopadlo.
Po kontaktu Jun-si ho jsem dostal následující odpověď:
Please open the PCB and check the two components, R83 and D17. Replace the R83 with another resistor of 100 ohm if it was damaged, then remove the D17(36V zener diodes) if it was burnt, and replace it with another zener diodes.
Tak jsem tak učinil i když jsme nevěděl která bije, ale tady mi bylo porazeno viz toto téma viewtopic.php?f=40&t=51069 a už vše funguje. Díky Papíra
Po kontaktu Jun-si ho jsem dostal následující odpověď:
Please open the PCB and check the two components, R83 and D17. Replace the R83 with another resistor of 100 ohm if it was damaged, then remove the D17(36V zener diodes) if it was burnt, and replace it with another zener diodes.
Tak jsem tak učinil i když jsme nevěděl která bije, ale tady mi bylo porazeno viz toto téma viewtopic.php?f=40&t=51069 a už vše funguje. Díky Papíra
Servis pro iCharger 208B
Zdravím všechny uživatele nabíječe iC 208B. Jsem si vědom, že zde i jinde již bylo řečeno na toto téma mnohé, ale ačkoliv jsem přečetl snad vše, nenalezl jsem řešení mého problému. Jsem několik let spokojeným uživatelem iC 208B, až došlo i na mne. Přestal mi správně fungovat balancer. Úmyslně neuvádím podrobný popis závady, ale je podobná, jako již dříve popsané. Pokud by to někoho zajímalo, popíšu podrobně.
Jde mi o to, že je to již několik let, co běží (i neběží) diskuze na téma balancer iCharger 208B. Nechci otevírat starý problém, ale odstup let mne vede alespoň k dotazu, jestli mezitím se nenašel někdo, kdo by už získal nějaké praktické zkušenosti s opravami těchto nabíječů a kdo by měl chuť a čas pokusit se opravit i můj balancer (všechny zde dříve popsané nápady jsem vyzkoušel; Junsi-neochotný, odkazuje usilovně na prodejce, prodejce (HK) to nebude řešit je to po záruce, zkoušel jsem i RC servis pana Hnízdila-pokus o opravu neúspěšný, atd., atd.).
Chci se tedy zeptat, zda se v mezičase neobjevil nějaký šikovný elektronik, nebo firma, který by mohl můj balancer opravit, nebo jestli někdo o někom takovém nevíte?
Za každý tip všem velice děkuji a přeji jen samá úspěšná přistání
Jde mi o to, že je to již několik let, co běží (i neběží) diskuze na téma balancer iCharger 208B. Nechci otevírat starý problém, ale odstup let mne vede alespoň k dotazu, jestli mezitím se nenašel někdo, kdo by už získal nějaké praktické zkušenosti s opravami těchto nabíječů a kdo by měl chuť a čas pokusit se opravit i můj balancer (všechny zde dříve popsané nápady jsem vyzkoušel; Junsi-neochotný, odkazuje usilovně na prodejce, prodejce (HK) to nebude řešit je to po záruce, zkoušel jsem i RC servis pana Hnízdila-pokus o opravu neúspěšný, atd., atd.).
Chci se tedy zeptat, zda se v mezičase neobjevil nějaký šikovný elektronik, nebo firma, který by mohl můj balancer opravit, nebo jestli někdo o někom takovém nevíte?
Za každý tip všem velice děkuji a přeji jen samá úspěšná přistání
Re: iCharger 208B
Včera mi nabíječka začala po 2 minutách házet error "Termination at (nějaká kapacita) (nějaký čas)" Bez ohledu na to čím jí napájím, co nabíjím, měnil jsem i nabíjecí kabely. Tušíte někdo o co jde? Nesetkali jste se s tím?
Dík
Dík
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
HonzaS píše:Včera mi nabíječka začala po 2 minutách házet error "Termination at (nějaká kapacita) (nějaký čas)" Bez ohledu na to čím jí napájím, co nabíjím, měnil jsem i nabíjecí kabely. Tušíte někdo o co jde? Nesetkali jste se s tím?
Dík
Něco takového? https://traxxas.com/forums/showthread.php?496652-iCharger-208b-Capacity-Cut-Off-setting
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Ne, já mám kapacity cut off nastavený na 6000mAh, vypíná to řádově při 50mAh. Už mi psali z junsi, že jde o závadu, a můžu jim nabíječku poslat
to se asi nevyplatí, nicméně asi 5 let sloužila dokonale. Neva, koupím si k mojí hyperionce nějakou jinou náhradní 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16