Test: Lipolbag Turnigy

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět

Udrží lipobag oheň uvnitř?

Anketa končí za stř 08.09.2010 20:57

Ano, nehrozí nebezpečí zapálení okolí
11
17%
Částečně, oheň pronikl mimo lipobag, ale nehrozilo velké nebezpečí.
28
44%
Lipobag ničemu nepomůže, oheň šlehá široko daleko.
24
38%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
HonzaS

#46 Příspěvek od HonzaS »

rimr: Podle mě udělat něco co by vydrželo přetlak by jistě udělat šlo. Ale nebude to stát 2usd ani 300kč. A to by pro 90% uživatelů asi byl problém...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
m2
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:Úplně v normálu. Co jsi čekal jiného? Že se to pomalu ugriluje jako klobásky a ten směšný pytlík to udrží?

Možno len zvolili priveľkú baterku? Je naivné si myslieť, že taký sáčok dokáže udržať v medziach akokoľvek veľkú baterku, ktorá sa do neho ešte zmestí. Takže ak nemá uvedenú max. veľkosť batérie, ktorú ustojí, tak čo k tomu môžu povedať? Akurát, že takáto baterka je pre ten sakel už priveľká. S 2s 200mAh by to bolo zrejme OK...

Ono to totižto môže aj fungovať, len to musí byť nadesignované / použité tak, aby to fungovalo!

http://www.youtube.com/watch?v=z3o_2mwRPdw

========================
Naposledy upravil(a) m2 dne úte 07.09.2010 17:00, celkem upraveno 1 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
AR1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od AR1 »

HonzaS píše:
Jak jsem psal, pokud jej pelikán k testu nedá, koupím si ho. Pokud jeho lipo-safe nebude fungovat, reklamuju ho! :D

Včetně rekonstrukce bytu po požáru. Docla zajímavé, jak prodávat něco co nefunguje (kdyby mu to nefungovalo) .
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od RiMr »

HonzaS píše:rimr: Podle mě udělat něco co by vydrželo přetlak by jistě udělat šlo. Ale nebude to stát 2usd ani 300kč. A to by pro 90% uživatelů asi byl problém...

Jasné... Souhlasím...
Dzordzik

#50 Příspěvek od Dzordzik »

Není sáček jako sáček ... Tento funguje: http://www.youtube.com/watch?v=iX1MdkSU ... re=related
HonzaS

#51 Příspěvek od HonzaS »

m2: vycházel jsem z této fotky:

Obrázek

zcela jasně mají mnohem plnější pytlík, než byl ten do kterého jsem dali ten 3s pack - tam byla rezerva místa poměrně velká. S tím že to nemůže být plné jsme počítali. A jak je vidět, baterka by musela být opravdu malá, odhadem tak do 1000mAh kapacity a 4s.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
m2
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od m2 »

HonzaS píše:Jak jsem psal, pokud jej pelikán k testu nedá, koupím si ho. Pokud jeho lipo-safe nebude fungovat, reklamuju ho! :D

Drźím vám palce, len pozor na to, že keď chcete publikovať, potrebujete nejakú metodiku postavenú na pevných základoch, aby prinajmenšom aspoň podmienky boli porovnateľné. Inak to bude veľmi kontroverzný test...

už prinajmenšom zopakovať test s druhou batériou "3s lipol 2650mAh, jeden článek proražený" bude zrejme dosť problematické.

Nemajte pocit, že pindám ... chcem vám pomôcť, lebo mám dojem, že ste začali s nejakým porovnávacím testom bez toho, že by ste si premysleli metodiku. Samozrejme, čo sa týka overenia tej marketingovej fotografie, palec nahor. Hodné zverejnenia. Len pozor na ten porovnávací test, to je o kus tenší ľad.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od arda1 »

Dzordzik píše:Není sáček jako sáček ... Tento funguje: http://www.youtube.com/watch?v=iX1MdkSU ... re=related
Nevěř všemu co natočí výrobce. :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
m2
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od m2 »

HonzaS píše:rimr: Podle mě udělat něco co by vydrželo přetlak by jistě udělat šlo. Ale nebude to stát 2usd ani 300kč. A to by pro 90% uživatelů asi byl problém...

podľa mňa udržať pretlak nie je reálny cieľ. prvý výron plynov sa zapáli na baterke, čím sa spotrebuje kyslík v sakli. potom by mal oheň skapať na nedostatok okysličovadla. vtedy, pri definovanom tlaku od zohriatych plynov zodpevedajúemu množstvu kyslíku v objeme sakla, musí programovo povoliť nejaká časť sakla, ktorá je na to účelovo dizajnovaná a správať sa ako spätný ventil - plyny von (ale pri výstupe zo sakla pod zápalnou teplotou) a žiadny kyslík dnu.

toto si myslím ja, ale ako som uviedol, presný mechanizmus horenia mi nie je úplne jasný, takže možno aj celé zle...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Jameson »

Abslútny súhlas s M2 za predpokladu porovnávacieho testu. Na druhú stranu však - mne osobne, ako užívateľovi a nie marketingovému poradcovi pre dovoz ochranných sáčkov pre LiPo batérie - stačí vedieť, či ten sáčok vydrží najväčšiu batériu, akú doma mám. Ak áno, je mi jedno, či iný sáčok buchne skôr alebo neskôr. Turnigy je týmto pre mňa nepoužiteľná voľba aj pre nabíjanie 240mAh dvojčlánku pre Honzovho Bristola, lebo viem, že moje 2200mAh trojčlánky by som do neho tak či tak dať nemohol (a tých mám - a myslím, že nie len ja - drvivú väčšinu).

Je jasné, že ak pri teste použíjú akku do Bristola alebo, naopak 6-článok 5000mAh, tak to úplne porovnateľné nebude. Ak sa však akku udrží v rozumných medziach - tak je mi to fuk.

Ešte malý dodatok: mnoho ľudí vo fórach píše, že "no áno, vybuchlo to, ale to je preto, že nabíjate 20A, to sa však bežne v prírode nevyskytuje". Bolo by možné zaujímave nechať vyletiť do vzduchu dve identické batérie, z toho jednu pod vysokým prúdom a druhú pri bežnom nabíjaní na 1C - nemusia byť v sáčkoch, ide len o to, či tam skutočne bude taký veľký rozdiel, alebo nie...
HonzaS

#56 Příspěvek od HonzaS »

m2 píše:
HonzaS píše:Jak jsem psal, pokud jej pelikán k testu nedá, koupím si ho. Pokud jeho lipo-safe nebude fungovat, reklamuju ho! :D

Drźím vám palce, len pozor na to, že keď chcete publikovať, potrebujete nejakú metodiku postavenú na pevných základoch, aby prinajmenšom aspoň podmienky boli porovnateľné. Inak to bude veľmi kontroverzný test...

už prinajmenšom zopakovať test s druhou batériou "3s lipol 2650mAh, jeden článek proražený" bude zrejme dosť problematické.

Nemajte pocit, že pindám ... chcem vám pomôcť, lebo mám dojem, že ste začali s nejakým porovnávacím testom bez toho, že by ste si premysleli metodiku. Samozrejme, čo sa týka overenia tej marketingovej fotografie, palec nahor. Hodné zverejnenia. Len pozor na ten porovnávací test, to je o kus tenší ľad.

No a co že byl jeden článek proražený? myšlíš že bouchl silněji? :wink: naopak ten proražený je poškzený nejméně...

Drozdik: ten vak vypadá dobře, už jen proto že je propustný a fučí to z něj všude. jen by mě zajímalo jak dobře opravu drží oheň, ne kouř.

jameson: ze srandy už jsem lipolku přebíjel (tuším tehdy nějaký Entech nebo jak se to jmenovalo) a při pomalém nabíjení bouchla naprosto stejně, jen byla menší (800mAh) a tak i méně hořela. Další sady máme staré 2000mAh a 2200mAh, tak si myslím že v rámci porovnání to bude dostatečné.

M2: jistě, ale opět jsme u toho že to nebude za 2usd, ani 300kč. Podle mě slušný základ by byl částečně propustný vak celý z nehořlavého materiálu. Už jen to že hoří sám vak je trochu blbý...
m2
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od m2 »

HonzaS píše:Podle mě slušný základ by byl částečně propustný vak celý z nehořlavého materiálu. Už jen to že hoří sám vak je trochu blbý...

Hej, tak nejak by to aj podla mna malo vyzerat. Mozno tie druhe su prave take, ale ved to vyskusate. Pockame si.
zdekar

#58 Příspěvek od zdekar »

Nejlepší bezpečnostní sáček je takový, který je vodotěsný a lze ho strčit i s baterkou do belíku s vodou. Pak by se tím nic nezapálilo ;-) :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
pozemni_personal

#59 Příspěvek od pozemni_personal »

HonzaS píše:Screeny z termokamery nejsou nic moc (nízké rozlišení po exportu do JPG, ale je zřejmá teplota před tím, co lipolky "pufly" - 65°C na povrchu lipobagu, okolní teplota byla kolem 10°C.

Lomená čára vlevo je nabíjecí kabel, malý bod vpravo je měřáček napětí článků.

začátek nabíjení
Obrázek

před explozí
Obrázek

Hlavní problém - zdá se - je s tou čínskou šičkou, co sešívá ohnivzdornej sáček bavlnkou. Ta se vypařila první. Ta bavlnka, ne ta šička !

Jak vidno ze snímků naší exhumačně-výzkumné laboratoře, na okraji pytlíku jsou ještě patrné otvory po niti, přitom okraj není vyškubnutý.

Obrázek

Obrázek
arda1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od arda1 »

To je skelná tkanina?
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“