KASAMA 90E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od pkotatko »

Pro porovnání cen třeba bočnic rámu.
Jedna bočnice na Trexe 700E 1773Kč :
http://www.heliservis.eu/index.php?page ... &Itemid=53
Jedna bočnice na Kasamu 100USD :
http://www.completeheli.com/index.php?m ... sbsihqr0h1
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
krtek2k

#47 Příspěvek od krtek2k »

A na druhou stranu , on taky přehnaně tuhej rám je tak akorát šiřičem vibrací.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Mad_Box »

A měkej rám je zase zdrojem vibarcí. Ono si nevybereš, musí to být vše tak akorát.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Drop

#49 Příspěvek od Drop »

pkotatko píše:Prosím, neber to že ji budu obhajovat za každou cenu jen proto, že jí mám. Klidně bych napsal že je to krám, nekupujte to. A třeba to ještě později napíšu. Teď jsem zatím unešenej z nové hračky.
Baterky jsou rozděleny kvůli lepšímu rozložení hmotnosti. První verze při vývoji měly baterky stejně jako Trex a ostatní. Uchycení serv je převzato z nitro verze a je to vymyšleno takto, aby se omezily vibrace do nich přenášené. Jsou docela dost pružně uložena ale nemá to žádný vliv na přenos nežádoucích pohybů do cykliky. Proč jsou bočnice rámu od sebe 22mm nevím a netuším. Tuhý je to ale neskutečně. Vypadá to složitě a to je jeden z hlavních argumentů jejích odpůrců. Ano je to pravda. V porovnání třeba s TDR je to velký rozdíl. Nicméně váhově to vyjde lehčí než Trex (teda mělo by). Kde se ale rozhodně nešetřilo je kvalita použitých materiálů.
Uvidíme, koukal jsem po ní dost dlouho a jeden z hlavních důvodů byl mít něco jiného než Trexe. Jak to bude lítat, jak to bude s opravou po ráně a kolik věcí se bude muset měnit se uvidí.
Dost lidí se třeba potýká s vibracemi od náhonu vrtulky. Tam je konstrukční chyba, ale už se ví jak na to. Nenašel jsem ale jediný názor zpochybňující letové vlastnosti. Uvidíme, nechci soudit a ani se nějak předčasne přespříliš rozplývat. Zatím mi stačí že je to prostě hezký :D

Tomu Petře rozumim, ale co LOGO 700E?Myslim že to bude velice povedené, jak jsem ti psal, tak to bude asi největší adept z třídy 90 elektro.Kasama je klenot a vrchol preciznosti, koukal jsem na pár US inter. obchodů a ceny dílů jsou opravdu hodně vysoké.O tom, jak je to řešeno s navazujíci destrukcí dílů na Kasama 90 = téměř vše kov, jsem také zvědav.Určitě na to někdo při výrobě myslel, ale moc kovu v určitých věcech také škodí.Každopádně si třídu 90 kupují lidé, co musí s vysokou investicí při nehodě počítat.o tom to naše létání ale je.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od pkotatko »

Nevím, neodpovím. Já Logo nesleduji. Mimochodem, helina je na lítání.
Když si koupíš auto, koukáš na cenu plechů ?
Drop

#51 Příspěvek od Drop »

pkotatko píše:Nevím, neodpovím. Já Logo nesleduji. Mimochodem, helina je na lítání.
Když si koupíš auto, koukáš na cenu plechů ?

:roll: no Petře, upřímně, na výkon, spotřebu a náklady.
Ale asi mi odpovíš...auto je na ježdění a spotřební věc, ano stejně tak i heli to máš pravdu.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od pkotatko »

Ne neobhajuji Kasamu, sám nemám zkušenosti. Ještě neletěla a do ledna nepoletí, natož abych věděl co bude stát rána. Dneska jsem si ale domluvil, že mi tu budou držet skladem dvě stavebnice na ND. Malý zázrak.
Ale když tak na ni tady koukám, přemýšlím co je na ní navíc kovového proti Trexu. Snad jen ten držák serv.
Ne nechci polemizovat, nikdo o tom nic nevíme. Až s ní poprvé říznu tak se pozná. :D Pár ran s devadesátkou už jsem dal, tak srovnání může být. :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:........ Ještě neletěla a do ledna nepoletí, natož abych věděl co bude stát rána. Dneska jsem si ale domluvil, že mi tu budou držet skladem dvě stavebnice na ND. Malý zázrak.
.................... Až s ní poprvé říznu tak se pozná. :D Pár ran s devadesátkou už jsem dal, tak srovnání může být. :D

Petře !!! ty zvííííře :D

......... koukej si pořídit nějakou parádní a fajnovou poličku na zeď tu si pověš nad postel .....na ni ten tvuj brus posaď a vůbec na to nešahej :D

vždycky až půjdeš spát si řekni ".....dneska byl dobrej den ... dálší den kdy jsem to nerozbyl..." :D :D :D

PS:
jak pak jsi vyřešil to co ten tvuj skvost bude nosit?? listy?? padla?? vrtulka??
krtek2k

#54 Příspěvek od krtek2k »

jak pak jsi vyřešil to co ten tvuj skvost bude nosit?? listy?? padla?? vrtulka??

a co si takhle prolistovat tohle vlákno a 21příspěvků zpátky to Petr psal
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od pkotatko »

Aby jsi nemusel listovat, listy Radix 710 SB, padla V-Blades a vrtulka Edge. Vše už je tady u mě.
Jediné co mi schází je motor. Ten bude po Svátcích. To si přivezu i regl a baterky. Teď momentálně vymýšlím kudy a jak nejlépe natahat elektriku.
Zálet vidím na druhý lednový týden. :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od OPR »

krtek2k:

pardon pane :D

pkotatko píše:Aby jsi nemusel listovat, listy Radix 710 SB, padla V-Blades a vrtulka Edge. Vše už je tady u mě.
Jediné co mi schází je motor. Ten bude po Svátcích. To si přivezu i regl a baterky. Teď momentálně vymýšlím kudy a jak nejlépe natahat elektriku.
Zálet vidím na druhý lednový týden. :D

Díky že nemusím listovat ;-)

Já se jen divím že jsi nešel s dobou, a nevzal rovnou bezpádlo když je dneska taková móda. Neb každý kdo chce dnes být "IN" nesmí na pádla ani pomyslet ..... :mrgreen:

Počkej ty jedeš na svátky domu ...... do Čech? A na jak dlouho?
asi moc dlouho ne když plánuješ zálet 14 dnů po novym roce.....
já jen jestli nezaskočíš na Sobínku..... pokud teda nebude kosa jak sviň a budeš zrovna v Práglu....
:)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od pkotatko »

Bezpádlo se chystá :D Budu in :D
Budu doma od 19.12 do 7.1. ale musím do Němec a na hory a tak. Na Sobínce bych se chtěl zastavit 1.1 na Novoroční lítání, pokud bude. Ale jen na čumendu. Nic lítacího doma nemám.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:Bezpádlo se chystá :D Budu in :D
Budu doma od 19.12 do 7.1. ale musím do Němec a na hory a tak. Na Sobínce bych se chtěl zastavit 1.1 na Novoroční lítání, pokud bude. Ale jen na čumendu. Nic lítacího doma nemám.

To nevadí já ti půjčím gutalax a budeme lítat oba dva :lol:

ale teď vážně. :D .... pokud se něco takového chystá a ty se dostavíš budu rád ....
boZZda

#59 Příspěvek od boZZda »

Petr zapomněl říci, že tam půjde Microbeast a to nejdřív v setupu jako gyro vrtulky a potom se jen přepne na bezpádlo :)
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
OPR
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od OPR »

boZZda píše:Petr zapomněl říci, že tam půjde Microbeast a to nejdřív v setupu jako gyro vrtulky a potom se jen přepne na bezpádlo :)

Nezapoměl ...... :D :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“