Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikelo

#46 Příspěvek od Mikelo »

Přeučovat se mody nemá smysl. Mozek neví předem jak to má být správně a učí se prostě to co se po něm chce. Pokud mé nátuře vyhovuje mod 2 ani mě nenapadne to měnit a obráceně totéž. Sice zrovna pro kvedlačky má 2 pár výhod, ale ne tak podstatných aby o něčem měly samy o sobě rozhodnout. Proti tomuto tvrzení se ovšem dá postavit jiné, psychologické, které praví, že když se řízení ve dvou kolmých rovinách rozloží na dvě ruce a tím tedy na dvě hemisféry mozku, zvládá to ten biokompjůtr líp, než mít obě roviny na jedné ruce.
Buď budu do smrti pochybovat a váhat na tím jestli jsem ty kniply rozhodil správně, protože vždycky bude něco co mi nepůjde, nebo na to prdím a věnuji se lítání.
FlyBear

#47 Příspěvek od FlyBear »

Mikelo píše:Buď budu do smrti pochybovat a váhat na tím jestli jsem ty kniply rozhodil správně, protože vždycky bude něco co mi nepůjde, nebo na to prdím a věnuji se lítání.

Já jsem o rozložení ovladačů do smrti nepochyboval a neváhal, ale ani na to neprděl. Když jsem prostě narazil na problém, naučil jsem se to lépe v jiném módu - a věnuju se létání :)

Jak vidíš, cesty jsou různé. Každému může vyhovovat jiná. Proto odmítám taková kategorická tvrzení jako Mód XY je lepší, ale i taková tvrzení jako Přeučovat se mody nemá smysl.

Pokud má někdo pochyby, ať si to prostě zkusí sám, co mu lépe vyhovuje. I přeučení módu pak může mít někdy pro někoho smysl.
Mikelo

#48 Příspěvek od Mikelo »

Budu souhlasit s přeučováním dokud si to začátečník sotva osahává a teprve se rozhoduje. Pokud ovšem má možnost zkoušet, na simu je to asi nejpravděpodobnější varianta.
Ale jak již jsou prostorové návyky v hlavě, musí se navíc proti prvnímu učení smazat. Ostatně jak již někdo dříve zmínil. A to se nepovede 100% jako na harddisku. Mozek prostě neumí selektivně zapomenout na volní povel. Někdo to jistě zvládne, ale jsem přesvědčen, že obecně to dobrý nápad není. Mod sám o sobě nerozhoduje, jak prokazují špičkoví piloti, kteří lítají v různém procentu zastoupení všechny čtyři a sem tam ještě nějaký svůj svéráz.
DaveLister

#49 Příspěvek od DaveLister »

Nekdo tu psal ze vetsina spickovych pilotu v modu 1 nelita, jak to teda je? Zkousel jsem vygooglit nejaky prehled ale nasel jsem prd :)
Jesli je nejake rozumne procento spickovych pilotu co litaji v modu 1 tak neni co resit :)
Howking
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Howking »

DaveLister píše:Nekdo tu psal ze vetsina spickovych pilotu v modu 1 nelita, jak to teda je?
- psal jsem to já - tady si to můžeš proklikat : http://www.rcheliresource.com/notable-pilots/
Z celé téhle naprosté špičky lítá mod 1 jen Matt Botos :-) Asi to o něčem svědčí.
Naposledy upravil(a) Howking dne stř 01.12.2010 12:30, celkem upraveno 1 x.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od psena »

Prehled mas tady http://www.rcheliresource.com/notable-pilots/ , ale jsou to opravdu pouze komercni piloti, verim ze na svete najdes dalsi skvely piloty, kteri litaji i MOD1.
Tradicni rozdeleni modu byvalo MOD1 Evropa, Australie
MOD2 Severni amerika
Dnes uzje v tom, ale gulas.
Edit: Howking me predbehl... stejne to ani nemusis cist, jednicku tam nelita nikdo.
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Peteer »

Jestli se můžu přidat a říct svůj názor - za
1: Každý by měl létat tak jak mu to nejlépe vyhovuje
2: Já létám mode 3 z jednoho prostého důvodu - plyn mám v pravo a mám tam i ocas, v levo je cyklika a křidélka - protože když visím tak se mě helina hýbě přesně podle toho co udělám levým knyplem - dopředu, dozadu, levo, pravo. Je to pro mě jednodušší.
3: pro mě určitě palcování, zdá se mě že tak mám o chlup rychlejší reakce a to je nejdůležitější a pult můžu mít také - bez problému
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
Mikelo

#53 Příspěvek od Mikelo »

Nejsou na světě jen vrtulníky.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Howking »

Mikelo píše:Nejsou na světě jen vrtulníky.
- Nekecej????!!!!! :-O :-D 8O
youtube.com/heyingosl
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od pkotatko »

Jepřesně poznat, že se nedá lítat. Řešej se nesmysly. :D :D
Je to fakt úplně jedno. Řeší snad někdo která noha je lepší vepředu na snowboardu ?
Palec nebo prst, kolektiv vlevo, vpravo nebo na vypínač. Každý si vybere a vyzkouší co mu vyhovuje. Neexistuje řešení. A taky není jedno lepší než druhé. Je potřeba ze začátku najít to co ti mozek lépe pobere a používat.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Peteer »

pkotatko píše:Jepřesně poznat, že se nedá lítat. Řešej se nesmysly. :D :D
Je to fakt úplně jedno. Řeší snad někdo která noha je lepší vepředu na snowboardu ?
Palec nebo prst, kolektiv vlevo, vpravo nebo na vypínač. Každý si vybere a vyzkouší co mu vyhovuje. Neexistuje řešení. A taky není jedno lepší než druhé. Je potřeba ze začátku najít to co ti mozek lépe pobere a používat.

tak poraď co máme jiného dělat když nám to tolik ,,chybí", já jsem navíc tento rok dělal hodně kolem baráku takže na novou 600stovku nebyl moc čas - kolegové látali a já dělat zahradu:o(
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
FlyBear

#57 Příspěvek od FlyBear »

Peteer píše:...já jsem navíc tento rok dělal hodně kolem baráku takže na novou 600stovku nebyl moc čas - kolegové látali a já dělat zahradu:o(

A jak si, u všech všudy, sekal trávu???
Máš na to ještě něco jiného, než to šestikilo?
:D :D :D
FlyBear

#58 Příspěvek od FlyBear »

Tak tohle mě teda dostalo - není nad rady odborníků:

"K výše uvedeným nabídkám potřebujete jen vědět jednu věc pro správné zařazení zboží do košíku - že MODE 1 znamená plyn vravo a MODE 2 plyn vlevo - na vysílačce. ....... Pokud ještě nic nemá tak pravák bere MODE 2, levák pak - jak správně tušíte - MODE 1."

Kdo se chce dle své nátury pobavit, nebo zaplakat, koukněte sem:
http://www.rcking.eu/akce-vanoce/6289-jsem-zena.html

No jo, já vím. Business je business :evil:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pkotatko »

tak poraď co máme jiného dělat když nám to tolik ,,chybí"

mno, já mám vyřešeno :D :D :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Howking
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Howking »

FlyBear píše:tak pravák bere MODE 2, levák pak - jak správně tušíte - MODE 1
- důvod už nikdy si nic u "odborníků" nekoupit.
youtube.com/heyingosl
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“