- na tři dobré večeře?z.zemanek píše:A na co mu stačí ty peníze, ale popravdě
Opět rozhodnutí začátečníka, mám už představu.
Třeba na tohle:z.zemanek píše:A na co mu stačí ty peníze, ale popravdě
http://img109.imageshack.us/f/p1010001w0.jpg/
Zdenku
Asi jsem minule na své niti začal blbě, ale o tom jsem již napsal
Jestli jsem se snažil něco si zjistit?
-----------------------------------------
Free Spirit Micro,Solo Pro,Free Spirit-létají
CopterX CX450 Black Angel,CopterX CX-CT6B 2.4GHz,vše sestaveno a zalétáno od výrobce!!!-nelétá
--------------------------------------------
to jsem doplnil dodatečně podle pravdy
Stále se učím a pročítám leccos, dokonce se trápím i s počítačovým překladem z angličtiny, značně komoleným a někdy těžce pochopitelným(hlavně zkratky,kterými se to hemží je těžké dát do nějakého kontextu), snad nikoho neurážím,to by mi vadilo, at se mi ozvou postižení
anglicky neumím a ti co znám se s odbornou znalostí jazyka dost perou
Tebe jsem snad neurazil, již jednou jsi mi vyšel vstříc a já si toho vážím, jen snad bys mohl napsat postiženému po pravdě, at se svým koníčkem sekne a vrátí se k IT, nebo našetří více!
Asi jsem minule na své niti začal blbě, ale o tom jsem již napsal
Jestli jsem se snažil něco si zjistit?
-----------------------------------------
Free Spirit Micro,Solo Pro,Free Spirit-létají
CopterX CX450 Black Angel,CopterX CX-CT6B 2.4GHz,vše sestaveno a zalétáno od výrobce!!!-nelétá
--------------------------------------------
to jsem doplnil dodatečně podle pravdy
Stále se učím a pročítám leccos, dokonce se trápím i s počítačovým překladem z angličtiny, značně komoleným a někdy těžce pochopitelným(hlavně zkratky,kterými se to hemží je těžké dát do nějakého kontextu), snad nikoho neurážím,to by mi vadilo, at se mi ozvou postižení
anglicky neumím a ti co znám se s odbornou znalostí jazyka dost perou
Tebe jsem snad neurazil, již jednou jsi mi vyšel vstříc a já si toho vážím, jen snad bys mohl napsat postiženému po pravdě, at se svým koníčkem sekne a vrátí se k IT, nebo našetří více!
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
Peteer píše:napadlo tě třeba že do budoucna budeš potřebovat 7 kanál?Futaba FF7, FF8, Aurora atd.?Já jen že potom by si zase musel měnit vše - vysílačku, příjímač a zbykat si na to. Být tebou určil bych si priority - co budu chtít létat a co budu chtít do budoucna kupovat.
No, mrzí mě, jestli to tak z mých zápisků vypadá, ale ja opravdu vím, co chci. Jak už jsem psal, na 99% vím, že dál už nepůjdu. Já dělám IT, RC jsem nikdy aktivně nedělal, ale lákaly mne vždy. Ale čas na intenzivní létání opravdu nemám a nebudu mít, takže opravdu 450 mi stačit bude. Samozřejmě na budoucnost myslím a pokud už bych se dostal do stavu, že bych chtěl opravdu dál, tak to bude za hodně let a pak mi určitě nebude vadit nakoupit kompletně nový vybavení, protože už určitě bude dál a klidne to stávající zkusit prodat, ikdyž spíš to bude na smeťák (budou novější a levnější). Navíc se spíš obávám, že možná ten vysílač odejde dřív, než bych chtěl kupovat nový.
Peteer píše:Já jsem si nejdříve říkal - jooo pohoda 450ka to je akorát to mě bude stačit, a podívej, mám T-REX 600 létající sekačku, to to za rok a půl létání. O tomhle bych uvažoval, bohužel budu se opakovat a ostatní mě dají jistě za pravdu - čím větší pro začátek tím lepší a ušetřit se na tomhle opravdu nedá. Chápu že se jedná o finanční stránku, proto bych třeba doporučoval investovat do super vysílačky o které budeš vědět že ti bude nějaká ta léta stačit a koupil k tomu kabel a PHOENIX a za zimu sám uvidíš co tě baví a co ne.
Máš pravdu, obvykle to takhle s jinýma věcma děláme. Ale tady v tom případě vím, že ten limit je nepřekročitelný, takže vybírám do aktuálního limitu a vím, že víc potřebovat nebudu.
Peteer píše:Snad jsem fórum nezahltil informacema, na tebe nemám![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No jo no jo, vtipný
z.zemanek píše:anglicky neumím a ti co znám se s odbornou znalostí jazyka dost perou
jen snad bys mohl napsat postiženému po pravdě, at se svým koníčkem sekne a vrátí se k IT, nebo našetří více!
Pokud potřebuješ pomoci s překladem, není to problém. Samozřejmě jestli to není nějaká bible.
Pokud se nepletu, tak dostal radu nebrat DX6, ale T8FG. Jinak řečeno, našetřit více...
Naposledy upravil(a) zdzd dne pon 06.12.2010 21:52, celkem upraveno 2 x.
psena píše:Tu Futabu nekupuj, DX6 je na tom o hodne lip.
A je to tu zase. Jeden radi DX6i a odrazuje od Futaby, druhej zase Futabu doporučuje a odrazuje od DX6i
rowos píše:A je to tu zase. Jeden radi DX6i a odrazuje od Futaby, druhej zase Futabu doporučuje a odrazuje od DX6iTohle je trošku škoda, že se ani profíci nedokážou dohodnout.
Tak zkuste důvody, ať se mám podle čeho rozhodovat.
Problém je v tom, že špatně čteš. Není futaba jako futaba. Šestka futaba není lepší naž DX6, zato T8FG je lepší x-násobně.
Rozhodovat? Třeba podle tohoto:
http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
rowos píše:No, mrzí mě, jestli to tak z mých zápisků vypadá, ale ja opravdu vím, co chci. Jak už jsem psal, na 99% vím, že dál už nepůjdu. Já dělám IT, RC jsem nikdy aktivně nedělal, ale lákaly mne vždy. Ale čas na intenzivní létání opravdu nemám a nebudu mít.....
Nikdy neříkej nikdy. Když mě kluci lákali na letiště, ťukal jsem si do čela, vysvětloval jsem jim, že jsou naprosto blbí a kde bych já na to bral čas. Pak mě to ve slabé chvilce přemohlo a už v tom jedu, i když jsem ze začátku taky tvrdil, že nemám ambice na nic dalšího. Nakonec člověku dojde, že dělat nějakou naprosto zbytečnou činnost je metoda, jak vylít z hlavy stres, problémy a trable a uchovat si tak aspoň trochu klídku, pohody a rovnováhy v tom dnešním splašeným světě (jestli děláš v IT tím víc důvodů..). Práce a dokonce ani rodina nebo zdraví není úplně všechno, co člověk na světě má
OK2WY
z.zemanek píše:Jsou na tebe o třídu hodnější, než na mě. Tudíš jsem se drobek zocelil a snad i něco pochopil. Já dostal bití, o jakém by se ti nesnilo, asi proto, že pokukuješ po T-REXu a já jen po X-Copteru.
Tak samozřejmě jsem pročítal diskuze, kde se začátečníci ptali, s čím mají začít a právě jsem četl, že na levný se maji vykašlat a začít něčim rozumným. Navíc ja bych nechtěl postupovat dál, takže chci rovnou vzít něco, co mi vydrží dlouho, pravděpodobně navždy:-)
z.zemanek píše:To "Apache" co máš asi nebude lepší nežli Free Spirit. Já začal s Free Spirit Micro 2-rotor,Solo Pro rozměrem to samé akorát jednorotor,Free Spirit větší klon předešlého. S tím posledním jsem schopen přeletět 8-mi patrový penelák(na šířku), vyletět oknem z ložnice ve třetím patře a po 10-ti minutách se většinou vrátit do stejného okna.
No, tak to máš asi super vysílač. Řekl bych, že apache bys vyslal z okna a možná v 5.patře by se k tobě rozhodl vrátit:-)
z.zemanek píše:Na foru ses určitě dočetl, že 15,000 je tak akorát na slušnou soupravu(vysílač,přijímač,serva,gyro,baterky)
Kit vrtulníku potřebuje ještě baterku, motor, regulátor, nabíječ.....
Tak snad ještě chvilku šetři.
Jojo, to jsem už viděl a už jsem si udělal testovací nákup, celkově to jde na 1170CHF, ale to už je pro manželku moc:-) Tu to nebere a dokáže si za stejnou cenu představit něco jiného:-) Takže proto je mi jasné, že nic dalšího dražšího nebude - a vy máte štěstí, že máte manželky a přítelkyně, který vám to vyhazovaní tolerujou:-)
A nejde o šetření. Kdybychom nechtěli zakládat rodinu, tak si můžu v pohodě z fleku koupit o hodně lepší vybavení, ale prostě když máš rodinu, tak nebudeš vyhazovat prachy za věci, který nikdy pořádně nevyužiješ - já nikdy nebudu RC letec s ovladačem např. Futaba T-14 (tady cena 2950CHF) a letadlem T-REX 700 Pro Combo včetně motoru a Schalldämpfer (ať je to cokoliv:-) ) za cenu 1500CHF a dalšíma věcma pohybující se v celkové hladině kolem 100tis. kč.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby mě heliny za posledních šest let stály jenom 100tis, tak bych si blahopřál. To jsem dal víc jenom za letošek. Ale nelituju jediné koruny, je to krásná zábava a mám to moc rád. A rád si dělám radost. Zase nechodím do hospody 
Naposledy upravil(a) pkotatko dne pon 06.12.2010 23:02, celkem upraveno 2 x.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16