Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
StrycAlois

#46 Příspěvek od StrycAlois »

JirkaA píše:Strécu Lojzo, to su zvědavé, kdy od tebe uvidím jinačí canc než offtopic o tom, jak strašné lump je JMalik...

Jééé, děkuji, tohle nářečí mám rád, je mi blízké a připomíná mi mladost.
Jsem off topic? Ani ne, ale kdyby náhodou, tak se podvolím a připouštím. Ale je to jen má reakce na současné dění ve straně a společnosti v průběhu krizového vývoje.
Když se podíváš na mé dávnější diskusní příspěvky, tak byly on topic.
Ale je tady několik lidí, ale lumpy bych je nenazval, kteří rozvrátí jakoukoliv diskusi, v níž se probírá něco, s čímž oni nesouhlasí. Po jejich vstupu do diskuse se jakékoliv on topic celkem rychle stane off topic.
A tak jsem to nevzdal, jako někteří, ale rozhodl jsem se oplácet stejnou mincí. Ať kluci vědí, jaké to je, když někdo soustavně demoralizuje snahu jiných dopídit se cíle. Jaké to je, když někdo kolem dokola stále omílá pár celkem nesmyslných slov, aby tím znechutil těch několik, co ještě vyznávají přísloví: Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

Vždy to začne stejně: Začínající se zeptá, jak vyřešit konkrétní problém. Další se mu snaží celkem pomoci, až do chvíle, než se tam vmísí někdo a naznačí mu, že to co má, je stejně hnůj a že ....
Na rozdíl od jiných, jsem vždy slušný a své argumenty se snažím podpořit důkazy.
Nepoužívám neslušná slova ani vulgarizmy, přesto jsem byl zmazán, na rozdíl od těch, kteří tak činí.
Takže čekám, kdo bude napomenut, nebo zabanován. Pokud jenom já, tak je to jasné. A činím tak úmyslně veřejně a velice okatě. Protože vždy jen reaguji na něčí výpad a aroganci. Nikdy můj diskusní příspěvek neobsahuje znevažování toho, co kdo má, anebo toho o co se snaží. Na rozdíl od jiných.
Pokud budu zabanován, tak na rozdíl od jiných, kteří se jen potichu stáhli, mne bude hřát pocit, že jsem před tím alespoň nahlas vykřičel pravdu, která některým není příjemná.
A jelikož jsme v sekci Ostatní, tak se můžeme propadnout už jen na Smetiště. Takže až tak moc offtopic zase nejsem. A velice mne bude zajímat důvod sankcí vůči mně, kterak pravidla rcmanie neporušuji.
coro

#47 Příspěvek od coro »

LV píše:Súdruhovia coro a strýcalois,
Ste posadnutí a chcelo by to vyháňača zlých duchov. :lol:
Prečítal som si iba stránku na ktorú bol odkaz...

Ja proti montáži Assanu do T10 nič nemám aj kamarát to tak lieta v halákoch.
Malík iba napísal že príde o rýchlosť a plnohodnotné FS, pretože jak je známo to funguje iba v PCM. A to je pravda. Samozrejme za predpokladu že to pôjde do modelu trebarz akrobata 1,4m a viac, polomakiet, stíhačiek....
Lukash napísal že bez problémov. A to je polopravda. Bezproblémová bude montáž a funkčnosť, S tým čo popísal Malík.

Ale s vami je to márne, márne, márne

Fakt je, že človek sa pýtal konkrétne KTORÉ, a mal svoje dôvody..
a namiesto odpovede na otázku sa mu dostalo presviedčania že robí chybu a nech si kúpi niečo uzavreté do čoho bastliť nebude (a možno to ani nepojde)..
A najviac ma pobúrilo to strašenie "problémami".

Pretože tie problémy podľa mňa "problémy" neexistujú, funguje to tak ako s 35MHz bez PCM..
Ak si niekto zvolí napríklad ten Assan, musí vedieť aký tam napríklad ten FailSafe je, či nie je, aké rozlíšenie má a vôbec že čo to posiela servám.. To je jeho vec, či mu to stačí.

Mnohé systémy ktoré fungujú na PPM, pritom FailSafe normálne majú, nastaviteľný - len nie cez menu vysielača a spojený s pamäťou modelu, ale napríklad pri párovaní alebo tlačidlom alebo cez nastavovací box..
Inak ani Hitec (ak sa nemýlim!?) nie je úplne integrovaný, myslím že sú tam veci ktoré sa musia nastaviť na príjmači pomocou toho HPP-20 externého programovadla, napriek tomu že Aurora sa tvári natívne a digitálne a supermoderne...
A niektoré FASST príjmače nemajú Failsaf, len jeden kanál ktorý by mal byť natvrdo motor - hold nepovažujem za failsafe, je to jednoducho generovanie starých polôh čo prišli dávno, asi aby si človek nemohol detekovať že vypadlo spojenie.

A k tomu rozlíšeniu a PPM a rýchlosti - pri oneskorení ktoré zrovna Aurora a s pomocou Hitec 2,4GHz Spektra systému, do riadenia vkladá, sú tie reči úplne scestné.

Navyše, pre človeka ktorý si kupuje lacné servá ktoré zoberú informáciu z príjmača len každých 20ms, s problémom do tých 14ms futabáckych, je to všetko fakt úplne irelevantné, o ničom, až choré.

To že T8FG je super rádio, beriem. ALE JE TO ÚPLNE MIMO TÉMU. Keby napísal jednu opatrnú poznámku, to OK, ale keď napíše X príspevkov a dokola opakuje aký je ten zakladateľ vlákna aj so všetkými čo mu chceli poradiť, asi blbý (aj keď to nepíše priamo), tak je to odveci a viac sa na to hodia prívlastky "flamer" alebo "troll" ako že je jednička.

Sme v ostatní takže tu kludne nepíšem len o elektronike a technickej stránke veci a budem komentovať správanie, ale tam, v "elektronika", to je off-topic, zasieranie vlákna. Presnejšie, v množnom čísle - všetkých vlákien čo nie sú o Futabe.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od boboland »

--
Naposledy upravil(a) boboland dne ned 09.01.2011 13:54, celkem upraveno 3 x.
qq
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od qq »

zdekar píše:Když už tu házíte těmi pravidly, což takhle využít pravidla 6
"Pravidlo #06
Příspěvky bez věcného obsahu a příspěvky přímo se nevztahující k tématu může být bez upozornění odstraněn."
a smazat většínu příspěvků včetně těch několika moderátorů a administrátorů v tomto tématu, jelikož upozornění na pravidla apd. se nevztahuje k tématu jestli založit sekci o T9X... ;-)

Úroveň rcmanie bohužel poslední dobou dost klesá... klidně můžete smazat i tento příspěvek, když v tom budete (až na následující část):

Myslím že zakládat samostatnou sekci o T9X,aby se to nezaplevelilo je nesmysl, spíš bych byl pro obecnou sekci o tuningu (ať už opensource vysílaček nebo vylepšení modelů apd.)
T9x nemám, neměl jsem a ani o ní momentálně neuvažuji. Nevím, proč by tu měla být její samostatná sekce. Já jsem navrhoval třeba auta, nebo projekty. To je daleko širší okruh a stejně to "vedení" dalo k ledu (čímž nechci říct, že mě to nějak rve žíly). Na tohle, jak psal sám coro, který se v této diskuzi angažuje, stačí vlákno, které může být obsáhlejší. Případně jedno může být o programování, druhé o nastavení a originálním vybavení a dalšáí třeba o poruchách, ale pro tři vlákna je zbytečná sekce. Třeba v sekci "co jsem dnes snídal", by toho bylo spousta různého, ale v sekci "dnes jsem snídal jogurt" by byl pořád jen ten jogurt...

Jedno mi ale opravdu není jasné. Když se nadšenci o této vysílačce chtějí bavit, proč se do toho pletou ti, kteří ji zatracují a při tom neznají. Pokud to bude diskuze o její spolehlivosti a bezpečnosti a mají negativní zkušenost, prosím, jen dobře, když se to lidé dozví. Pokud se ale baví o jejím SW a HW, tak tam podle mého, hloupého, názoru vůbec, ale vůbec nepatří řeči typu: "je to čínský zgarb." Mysli si to, používej dál Optic 6 jako já, nebo svou FX 30 či MC 24 a nech je, ať si tlachají o svém. Přece jsme všichni stejní lidé a máme své zájmy, které pokud někomu neubližují, tak jsou v pořádku...

V úterý jsme měli ordinaci plnou simulantů, snad na jednoho - dva. Taky jsem jim nikomu neřekl: "Je Vám bobek, tak padejte domů a neotravujte tady!"

Zamyslete se, prosím :(
StrycAlois

#50 Příspěvek od StrycAlois »

LV píše:Súdruhovia coro a strýcalois ....

Umí tenhle člověk napsat příspěvek do diskuse bez toho, že by použil nějaký, pro něj charkteristický, myšlenkový skvost?

Já komanč nebyl. Já vím, tady se to blbě dokazuje, ale věř nebo nevěř.
A vzhledem na tvůj věk i ty jsi byl soudruh a ostatní oslovoval podobně. Tehdy i učitelka byla soudružka učitelka. Všichni, kterým je dnes přes 30 let, někoho oslovovali soudruh, soudružka.

Přesto nechápu, co tím chtěl básník říci. Chce snad coro nebo já něco zakazovat, direktivně nařizovat? Na to jsou tady jiní, co by něco zakázali jednou a provždy. A jsou tady jiní, co jsou schopni ukamenovat každého, kdo nevyznává to jejich technologické náboženství anebo modelářskou ideologii.
coro a ostatní dělají pravý opak. Nabízejí možnost volby, možnost něco, s čím nejsou úplně spokojeni, změnit. To je podle tebe charakteristická vlastnost soudruha?
Tu tvou úvodní větu bych tedy ohodnotil, jako pěkný blábol. A nebo dokaž, že si oslovení soudruh zasloužím. Ale konkrétně, žádné neurčité kecy a soustavné opakování tvého už trochu ošuntělého zaklínadla.
Poznámka: já nepřestanu. Ale vždy budu až ten druhý, ten co se brání, ten co reaguje na osočování, na urážky, na aroganci. Ale nepřestanu.
LV
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od LV »

coro píše:A niektoré FASST príjmače nemajú Failsaf, len jeden kanál ktorý by mal byť natvrdo motor - hold nepovažujem za failsafe,
Môžem vedieť presne o aký prijímač sa jedná?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
coro

#52 Příspěvek od coro »

LV píše:
coro píše:A niektoré FASST príjmače nemajú Failsaf, len jeden kanál ktorý by mal byť natvrdo motor - hold nepovažujem za failsafe,

R617FS ? Nebol (aspoň kedysi) najbežnejší?
googie
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od googie »

Mne to neda LV, zasieras uz niekolke vlakno, preco ich nenechas na pokoji? Tiez uvazujem kupit to radio Turnigy do malych modelov, jedno vlakno je uz aj kvoli tebe uzamknute. Pourazal si Mira (miora), nazyvas ich diletantami (vlakno o paralelnom spajani Lipoliek), pritom ich web je ukazkovy, vsetko o com pisu maju odskusane a nafotene. Este si mal tolko drzosti, ze si pod original clanok o Turnigy radiu na Mirovych strankach rcmodely.cevaro.sk musel vlozit ironicku poznamku. Vyjadruj sa vecne a ked si myslis, ze dany produkt je haraburda, nechaj si to pre seba. Chod na rcgroups a zober si priklad ako sa diskutuje aj o smejdoch.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
zdzd

#54 Příspěvek od zdzd »

StrycAlois píše:Přesto nechápu, co tím chtěl básník říci. Chce snad coro nebo já něco zakazovat, direktivně nařizovat? Na to jsou tady jiní, co by něco zakázali jednou a provždy.
.
.
coro a ostatní dělají pravý opak. Nabízejí možnost volby, možnost něco, s čím nejsou úplně spokojeni, změnit.

Naprostý nesouhlas. Pro možnost volby je třeba znát souvislosti. Takovou souvislostí je i údaj, že když se někdo neuspěšně snaží o něco na zařízení x, tak řešením může být zařízení y. Protože kdo hledá co k čemu použít, pomůže mu to. Jenže takové údaje jsou tady z nepochopitelných údajů trestné. Okamžitě se následně vyrojí trestné komando antiypsilonů, kteří vlákno rozbijí nesouvisejícími výkřiky o zdůvodňování si ceny, snobismu, bla, bla, bla. Ani nečtou, co tam bylo, natož se nad tím zamyslet. Viz jedno několikilometrové vlákno o Turningy, kde mi bylo vyčteno, že neustále všude prosazuji a tahám Futabu. Celé jsem si ho schválně prošel. Použil jsem v něm slovo Futaba jedinkrát a to ještě jako reakci na chybný coro údaj o tom, že má v kniplech magnetické snímače.

Tady totiž stačí, aby se o někom vědělo, že Futabu má. Nemusí o ní ani psát, bojovníci se ji tam hnedka doplní.

A že nikdo nikomu nic nezakazuje? Vzpamatuj se. Nikdo ze zastánců kvalitnějšich řešení nikoho nikam neposlal ani mu neřekl aby držel hubu. Naopak je to tu ovšem pořád. Od tvých sprostých výlevů, až po cituji: "Len si zabudol na to že niekoho Tvoja neochvejná pravda ani celé Tvoje F3K nemusí zaujímať...
To že to je šmejd si zopakoval veľakrát, ale na tento názor sa Ti môžem vykašlať a snaha natĺcť mi ho do hlavy mi pripadá smiešna a obťažuje ma."

Kdo se tedy chová korektně? Ten, kdo poví svůj technicky podložený názor, nebo ten kdo nemajíce argumentů přejde ke sprostým nadávkám či zakazování se vyjádřit? Napsal snad někdo z potírané skupiny, že jsou mu směšné a obtěžují ho vlákna o Turningy nebo čemkoliv jiném? Kdo tahá Turnigy do debaty i o silničním provozu? To se bez toho slova nedá ani sednout za volant?

Trochu objektivity prosím.
zdzd

#55 Příspěvek od zdzd »

coro píše:
LV píše:

Jde o všechny RX s přenosem FASST7. FS/HOLD jde nastavit na plynu, na ostatních kanálech jen HOLD. Což je mimochodem mnohem lepší než třeba HItec řešení, kde lze buď FS na všechno, nebo HOLD na všechno. To je špatně. Plyn musí jít stáhnout i bez toho, aby ostatní serva někam přejela.
LV
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od LV »

coro píše:
LV píše:

Takže si najprv naštuduj a potom píš. Motor sa pri FS na Futabe dá "vždy" stiahnuť.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#57 Příspěvek od JMalik »

coro píše:.....A niektoré FASST príjmače nemajú Failsaf, len jeden kanál ktorý by mal byť natvrdo motor - hold nepovažujem za failsafe, je to jednoducho generovanie starých polôh čo prišli dávno, asi aby si človek nemohol detekovať že vypadlo spojenie....

To, proč přijímače fasstu mají rozdílné možnosti FS je proto, že to dělal někdo, kdo u toho přemýšlel.
Do halovek, EPPéček.... nepotřebuješ FS, nebo ti stačí jen to stažení plynu.
Do složitějších letadel a vrtulníků, kde vyžaduješ plný FS potřebuješ většinou více kanálů, není problém použít osmi a více kanálový RX s plným FS.
Že HOLD je velmi dobrý (jeden z nejlepších režimů FS) zjistíš hned jak přestaneš létat kuličky a pořídíš si něco rychlejšího, akrobatičtějšího, nebo vrtulník
Taky můžeš jít vlastní cestou - pokusy s nastavováním vlastního vymyšleného režimu FS v opensource. Pak si klidně řekni, že ti co tohle připravili do RX a ti co to používají a často létají jsou blbci a nemají to ještě zmáknuté.
JMalik

#58 Příspěvek od JMalik »

RolloThomassi píše:
.......Já tě chápu a toleruju , znám lidi , pro které jsou jediná pravá modelařina žbrlinkové volňásky. Ale rozvoj nových věcí nezastavíš a pokud by amatérský vývoj pomohl bezpečnosti rozmáhajícího se odvětví FPV , bude to jen dobře a když výrobci uvidí , že je poptávka , vyvinou profi aplikace. ( i když ty teď třeba nevidíš souvislost )

Nevím , kde pro tebe končí modelařina.
Mi to připomíná , proč je Eva a Vašek nejprodávanější album - důchodci neumí vypalovat.

Zatím se mi nezdá, že bych se nějak tady snažil brzdit pokrok.
Dal jsem někam dopředu dotaz na Vpershinga, ale můžete se k tomu vyjádřit kdokoliv z vás.
Můžete sem začít psát zadání SW programu pro TGY9 a může se to konzultovat, můžete zkusit opravit stávající programové vybavení toho TX, protože jste si tohle vlákno právě s tímhle názvem založili,.... můžete zkusit udělat cokoliv konkrétního, vedoucí ke změnám toho TX.
Zatím jsem tady neviděl jediný konkrétní čin jak si s tím poradíte, s výjimkou Rimra, který nabírá chytrosti o mixech, letových režimech, řazení přepínačů, limitech mixů.... a snaží se s tím doma něco dělat.
Zatím jenom kvičíte jak vám někteří ubližují a hledáte třídního nepřítele.
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

coro píše:Bacha už je v nemilosti aj Assan..
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=15o,
A doblba, jak kolovrátok. :)
Ale vlastne, pravidlá fóra to nezakazujú, takže: nech žije žumpa.

Můžeš tohle prosím zkonkretizovat, dát sem citaci, kdo to tam kde přesně napsal.
Přečetl jsem si to dobře, nenašel jsem to tam nikde.
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RolloThomassi »

zdzd píše:Pro možnost volby je třeba znát souvislosti. Takovou souvislostí je i údaj, že když se někdo neuspěšně snaží o něco na zařízení x, tak řešením může být zařízení y.

My si hrajeme na tomhle pískovišti s lopatičkama , tak nepruď s bagrem - dostaneš lopatičkou po hlavě.

Notravuj na punkovém festivalu s folkem. Desky s Nedvědama jsme nechali doma, dneska chceme chlastat a křičet oj oj oj . Tak si dej pivo , obuj těžký boty a nezlob , nebo budeš bit.

Všichni už víme , že nejlepší je FX30 , HUDY a Hundaj.

Založ si vlákno FX30 best ever. Uvidíme , jak se ti bude líbit , až ti tam budou turnigáči , wflyové , frskyáni a assanisti říkat , že FX30 ( řešení x ) je naprd , protože já si napíšu SW jak chci , dám si vypínač kam chci a mám to ( řešení y) lepší.
Nemluvě o uživatelích MPX 3030 , 4040 . Ti mají ještě lepší možnosti.

Že se tobě líbí , když všechno vymyslí někdo jiný neznamená , že se to líbí všem. Někdo to prostě chce dokázat na zařízení x. y má doma , ale to je nuda !
Zhovadilost do diskusí přinášejí dvě skupiny lidí: Fanatičtí zastánci či odpůrci jedno čeho a ti, kteří záměrně nebo z neschopnosti nerozumí psanému textu a diskutují s něčím, co autor neřekl, takže výsledkem je "argument", odvozený vadnou logik
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“