Minicirkulárka MEGA MOTOR

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jio

#46 Příspěvek od jio »

Na http://yorg.rajce.idnes.cz/modelarska_pilka/ jsem přidal fotky řešení pily od PetaF.

Řešení vtipné, zejména se mi líbí využití uchycení rozbrušovačky za šroub ručky bez složitých objímek i pauza v řezací desce předpokládám, že pro pravítko.

Jen mi nesedí to, že řez řezacím 1 mm kotoučem na železo průměru 115 mm je jak od nože. Zkusil jsem tose svou rozbrušovačkou stejných rozměrů a se stejným kotoučem a výsledek na na poslední fotce nazvané vynalézavě fotka. :-) Je ale fakt, že jsem držel rozbrušovačku v ruce. Takže možná proto to je tak očouzené. Ten smrad páleného dřeva ale moc příjemný nebyl.
PetaF

#47 Příspěvek od PetaF »

JIO to trochu popletl.... :-)
Ten kotouč na fotce je na řezání Al trubek a laminátových tyčí. Na dřevo tam dávám normální (zubatý :-)) pilový kotouč. Pauza v desce je opravdu na pravítko. Bruska je chycena za oba závity pro rukojeti. Jeden je vidět na fotce. A druhý zapuštěný přitahuje brusku k desce.
Ta druhá pila má motor ze škodovkovýho větráku a nastavování výšky řezu.
jio

#48 Příspěvek od jio »

PetaF píše:JIO to trochu popletl.... :-)

Ale nepopletl, jen použil informaci dříve uvedenou autorem. :-)

PetaF píše:Já mám jako pohon 115mm rozbrusku a 1mm silnou pilou na kov. Řezy jsou jako od nože!
A to i do překližky!
PetaF

#49 Příspěvek od PetaF »

Ale poplet! :-) Píšu S PILOU NA KOV. Na fotce je řezací kotouč na kov do rozbrusky.
Pila má zuby a kotouč ne. Pila na kov nemá šraňk a pila na dřevo jej má.(plechová bez TK plátků)
Pila na kov je k vidění na fotkách tý druhý pilky. Holt chybka se nám vloudila... :-)
jio

#50 Příspěvek od jio »

Jo, tak to ano. Mi se spojily ty fotky s 1 mm řezacím (rozbrušovacím) kotoučem s pilou na kov, kterou obvykle v běžném železářství moc vidět není. :-)
PetaF

#51 Příspěvek od PetaF »

No tak vidíš,že jsem tě nenaváděl! :-)
Pila na kov v železářství opravdu nebývá. Maj to ve speciálkách s obráběcím nářadím. Čím větší průměr,tím musí být kotouč tlustší. Na sílu 1mm je max průměr okolo 100mm. Jinak to má tendenci se v delších řezech vlnit a nakopávat. Nebo zmenšit trochu točky.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jyrry »

arda1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od arda1 »

Pěkný ale ten stůl bych řešil jinak(ty díry - kol kotouče co nejmenší"fuk" a na ten motor vůbec) -arda1BOT
ICQ 638556901
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od jyrry »

no, tak samozrejme tam bude 2mm deska z kartitu, s uzkou drazkou. To snad da rozum, tak blbej nejsem abych to takhle nechal.
Vyrezy jsou tam a) aby se motor dostal co nejvys k horni desce = kotoucek 60mm ma dostatecny prorez (11mm); b) aby se kam mel hnout unasec pri naklapeni (az 45°).
avionic
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od avionic »

to jyrry:
kde jsi prosím sehnal ten kotouček a kolik má motor otáček?
dik
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jyrry »

Kotoucek je z nejmenovane nastrojarny, je to 0.8x60mm freza na kov, z boku lehce podbrousena. Ale vejde se tam i kotouc Pilana 80x0,8mm na drevo.
Motor ma 910kV, krmim to aku 3s nebo 2s, co mi prijde pod ruku....
avionic
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od avionic »

diky za info
sviznik

#58 Příspěvek od sviznik »

17. března 2011: Příjemné prožití vánočních svátků a vše nejlepší v novém roce Vám přeje MEGA MOTOR :evil:
www.megamotor.cz odkaz Novinky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jyrry »

sviznik píše:17. března 2011: Příjemné prožití vánočních svátků a vše nejlepší v novém roce Vám přeje MEGA MOTOR :evil:
www.megamotor.cz odkaz Novinky

No, dobry, a co jako? Nemam ji, neokopcil jsem ji. Jestli jsi chtel rict prave tohle.
sviznik

#60 Příspěvek od sviznik »

Pouze jsem chtěl opět upozornit, jak firma MEGa MOTOR pravidelně aktualizuje svůj web... Nic víc.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“