Základy létání s vrtulníkem VIDEO škola.
sim
Na simu nestačí docela dobře, ještě v prosinci jsem zvládal v realu jen ocasem k sobě, začal jsem více trénovat na simu a světe div se, opravdu to pomohlo, dnes jsem to vytáhl na 4 baterky a bez zaváhání bokem na jednu i druhou stranu, čumákem k sobě taky bez problémů, chce to mít vypilované na simu a v reálu pak není problém.
Sám jsem se divil že to vyšlo, musím ale říct že mě to na simu už opravdu moc nebavilo, ale vydržel jsem, možná jsem už na online vypadal jak trotl 
Re: sim
geriatrix píše: dnes jsem to vytáhl na 4 baterky a bez zaváhání bokem na jednu i druhou stranu, čumákem k sobě taky bez problémů l
Máš na mysli tu 400, nebo je to jinak ?
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
jojojo
Jo, blade 400, musím říct, že je na mě ve skutečnosti hodnější než na simu
PS: co jsem napsal platí pro takové to domácí létání ode mě ke mě, bokem, nosem ke mě, jak to vypadá s nějakým lehčím akro fakt nevím, ale doufám , že to brzy zjistím
PS: co jsem napsal platí pro takové to domácí létání ode mě ke mě, bokem, nosem ke mě, jak to vypadá s nějakým lehčím akro fakt nevím, ale doufám , že to brzy zjistím
Naposledy upravil(a) geriatrix dne ned 27.02.2011 20:51, celkem upraveno 1 x.
Re: jojojo
geriatrix píše:Jo, blade 400, musím říct, že je na mě ve skutečnosti hodnější než na simu
Je to tak a je to dobře. Já mám podobnou zkušenost s Trex 250
Zalezi jak hodnejsi... sim by mel byt nastavenej tak aby se vrtulnik choval malicko mene stabilneji nez v realu, aby se napriklad propadal jak v realu atd, ovsem nemel by byt rychlejsi v obratech.
Obraty mam na simu spis mirne pomalejsi abych v realu mel o neco vice rezervy.
Ale je to samozrejme na kazdym soudruhovi... kazdopadne mit sim nastavenej ostreji v cyklice nez real neni idealni.
Ale je to samozrejme na kazdym soudruhovi... kazdopadne mit sim nastavenej ostreji v cyklice nez real neni idealni.
psena píše:Zalezi jak hodnejsi... sim by mel byt nastavenej tak aby se vrtulnik choval malicko mene stabilneji nez v realu, aby se napriklad propadal jak v realu atd, ovsem nemel by byt rychlejsi v obratech.
No já s tím moc neexperimentuji. Idealisticky předpokládám, že ten co to programoval věděl co a proč dělá..........
Edit:
Když si to tak přemílám v hlavě, tak jestli to taky nebude tím, že někteří soudruzi (včetně mě) tak jaksi mají v reálu vyšší hladinu pudu sebezáchovy a tudíž rvou za páčky poněkud rozvláčněji....
Bohuzel Phoenyx v defaultu je ostrejsi, vykonejsi, stabilnejsi nez bezni smrtelnici litaji v realu. to ti rekne kazdej, proto je docela vhodny si to sam prizusobit.
V podstate se podobne lisi i stejne heli v realu podle osobniho nastaveni, to nastaveni delaji asi dost profici (betatesteri) a jejich nastaveni pro 3D je proste trosku jinde nez moje
V podstate se podobne lisi i stejne heli v realu podle osobniho nastaveni, to nastaveni delaji asi dost profici (betatesteri) a jejich nastaveni pro 3D je proste trosku jinde nez moje
Než bude heli v kupě tak trénuju a taky hledám optimální nastavení, byť bez veledůležité zpětné vazby
Trex 450 PRO 3G, hmotnost 0,9kg, Lift tuning 120%, Cyclic tuning 115%, Flybarless default, bez Govenoru = křivky. zatím lítám na Normál s křivkou THR - 0/50/60/85/90 PIT - 45/45/55/75/100. Expo v Phoenixu 0, na vysílači 0 nebo -25%. Právě ty Expa mě překvapily. Když trénuju vis v Layout F3A Box a zapnu si expo -25 na AIL,ELEV i RUDD, mám hodně práce udržet se celých 5 minut ve visu s heli v tom čtverci, většinou to ani nevyjde a je jedno jak je heli vůči mě postavená. Jakmle expa vypnu,je téměř po problému. Odezva a korekce okamžitá, sice si musím víc hlídat prsty ale řídí se to prostě líp..... Dřív jsem Expa považoval za nejméně nezbytná až samospasitelná, opak je pravdou
Trex 450 PRO 3G, hmotnost 0,9kg, Lift tuning 120%, Cyclic tuning 115%, Flybarless default, bez Govenoru = křivky. zatím lítám na Normál s křivkou THR - 0/50/60/85/90 PIT - 45/45/55/75/100. Expo v Phoenixu 0, na vysílači 0 nebo -25%. Právě ty Expa mě překvapily. Když trénuju vis v Layout F3A Box a zapnu si expo -25 na AIL,ELEV i RUDD, mám hodně práce udržet se celých 5 minut ve visu s heli v tom čtverci, většinou to ani nevyjde a je jedno jak je heli vůči mě postavená. Jakmle expa vypnu,je téměř po problému. Odezva a korekce okamžitá, sice si musím víc hlídat prsty ale řídí se to prostě líp..... Dřív jsem Expa považoval za nejméně nezbytná až samospasitelná, opak je pravdou
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
Zdravim, ja jsem vcera objevil toto
http://www.youtube.com/watch?v=WvYhnyFLe0g&NR=1
je to ze simulatoru, ale celkem se na to hezky kouka a je tam vic lekci.
to abych se vratil k tematu...
http://www.youtube.com/watch?v=WvYhnyFLe0g&NR=1
je to ze simulatoru, ale celkem se na to hezky kouka a je tam vic lekci.
to abych se vratil k tematu...
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
MX-16 IFS
AEROFLY
RealFlight 5.5
Ahoj,
nemam cas procitat tohle vlakno cely - takze se omlouvam za pripadne redundadni odpoved
Taky jsem nejdriv hledal videa na Youtube - a jsou tam nektery fakt pouzitelny. Pred dvema tydny mi dorazil RealFlight 5.5 a musim rict, ze jsem uplne nadsen. Jednak jsou tam vyukovy "videa" snad na vsechno. Druhak je tam vyukovej rezim na viseni (ucite se viset cumakem k sobe, od sebe, na zadech, stridat pozice) - coz si myslim, ze je pro zacatecnika uplne super.
Cili pokud jeste simulator nemas, tak doporucuju nejakej, kterej umi vyse uvedeny.
Jinak ja zatim jenom litam na simu - vrtulnik poridim az budu litat aspon zakladni prvky naprosto spolehlive - verim, ze me to potom vyjde levnejc
nemam cas procitat tohle vlakno cely - takze se omlouvam za pripadne redundadni odpoved
Taky jsem nejdriv hledal videa na Youtube - a jsou tam nektery fakt pouzitelny. Pred dvema tydny mi dorazil RealFlight 5.5 a musim rict, ze jsem uplne nadsen. Jednak jsou tam vyukovy "videa" snad na vsechno. Druhak je tam vyukovej rezim na viseni (ucite se viset cumakem k sobe, od sebe, na zadech, stridat pozice) - coz si myslim, ze je pro zacatecnika uplne super.
Cili pokud jeste simulator nemas, tak doporucuju nejakej, kterej umi vyse uvedeny.
Jinak ja zatim jenom litam na simu - vrtulnik poridim az budu litat aspon zakladni prvky naprosto spolehlive - verim, ze me to potom vyjde levnejc