Nabíječka Turnigy Accucell-6

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od jyrry »

Je tam menu "Input Power Low" - da se nastavit 10-11V po desetine.
Nastav tech 10.
Jaky proud muze davat tvuj zdroj? Kolik jsi nastavil pro nabijeni tech dvou sad soucasne? Budes mozna muset snizit ten celkovy proud, pokud to prenastaveni na 10V nepomuze...
Naposledy upravil(a) jyrry dne úte 05.07.2011 21:36, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Nakadah »

Cim napajis tu nabijecku? Nak
Míra 66

#48 Příspěvek od Míra 66 »

No,napájím 5A zdrojem.Ale nastavil sem místo 1,8A jen 1,4A a už to jde.Tak nevím,asi na 6s víc nejde.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jyrry »

Slo by o neco malo vic, ale s tvrdsim zdrojem. Tahle nabijecka ma softwareove omezeni na 50W; pri 6s nabitych na 4V kazdy mas 24V celkem, tedy neco malo pres 2A. Cim vyssi napeti, tim mene to bude davat.
Zapremyslej nad iCharge 106, mozna i 206 - pokud poridis nano clanky, uz ty "jen" 1800mAh muzes valit 5C a pak potrebujes vykon.
Míra 66

#50 Příspěvek od Míra 66 »

Jo jo máš pravdu,ještě to šlo na 1,5A ale všiml sem si že kabeli k nabíječi jsou dost horký.No zatím nepospíchám dal sem 1,3A.Tak budu přemýšlet na nějaké silnější.Díky.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od jyrry »

Míra 66 píše:Jo jo máš pravdu,ještě to šlo na 1,5A ale všiml sem si že kabeli k nabíječi jsou dost horký.No zatím nepospíchám dal sem 1,3A.Tak budu přemýšlet na nějaké silnější.Díky.

To je nejaka chybka, musi byt studene pri tomhle proudu. Dej silnejsi, alespon 1,5mm2. Konektory/bananky se nehrejou? To se stava a od nich se hreje kabel.
edit: Ony ty kabely prilozene k nabijecce sice vypadaji silne, ale maji silnou jen izolaci.... Zkus silnejsi, je pak na nich zbytecna ztrata - pri 1,5A do baterek tam tece neco ke 4A ze zdroje, mozna i vic a pak se muzou hrat.
Martin.Č

Turnigy Accucell-6 - malý problém

#52 Příspěvek od Martin.Č »

Zdravím, před dvěma týdny jsem si koupil nabíječku Turnigy Accucell-6. No a teď ten problém: Jak jistě víte když se baterka nabije ,tak se ozve zvukový signál a na displeji bliká Li-full, je tam ještě čas nabíjení a dobitá kapacita. A mě se občas stane, že se ozve jen část signálu a nabíječka se přepne do menu, kde si volíte proud a počet článků. Takže se někdy nedozvím kolik jsem dobil a čas nabíjení :(. Prosím o radu jestli to třeba nejde jen někde přepnout, popř. opravit

Letu Zdar !
t9x, Swift II, Flash, Crack Yak, Bristol scout
ciko7

Re: Turnigy Accucell-6 - malý problém

#53 Příspěvek od ciko7 »

Nechci malovat :evil: na zeď, ale tady bych to asi viděl na reklamaci. Pokud jsi ji koupil přímo na HK, tak s tím asi moc nepochodíš,jelikož je možné, že by reklamace mohla proběhnout úspěšně,ale ta doba, než se k Tobě dostane z5, bude dlouhá.
A dělá to na všech baterkách, které nabíjíš, nebo to dělá jen jedna ??
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Martin.Č

#54 Příspěvek od Martin.Č »

asi bych řekl, že jen jedna : je to Turnigy 3s 1300mAh.
JMalik

#55 Příspěvek od JMalik »

Zkus to na víc baterkách a napiš sem výsledek.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
flubber
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od flubber »

toto dělá krátkodobý výpadek napájení. Zkontroluj napájecí kabel a zahýbej konektorem co vede do nabíječky. Ale klidně to může být i chyba někde uvnitř...
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
Martin.Č

#57 Příspěvek od Martin.Č »

Tak zkusil jsem tři baterky, ani na jedné to neudělalo. Je to jen tak náhodne. Napajecí kabel je v pořádku a tím že zahýbu s konektorem nic nezjistim.
robotmz

#58 Příspěvek od robotmz »

potom bude problém asi v samotnom packu a nie v nabíjačke...
olda
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od olda »

Rozhoď nabíječ a laickým pohledem (předpokládám, že nejsi elektrikář) omrkni, jestli tam není něco špatně naletovanýho nebo nějakej pájecí bordel.
Není třeba se ničeho bát. Minule jsem dělal z domácích zásob tento bastl.
http://mkalka.cz/modely/model.php?id=140
otázka taky, co zdroj. Já měl od Robbe (ten na foto) a několikrát jsem opravoval výstupní drát do nabíječe. Z plošňáku jsou 2 dráty a za průchodkou je to jako koax (opletený) a to opletení se furt lámalo fena. Než jsem na to přišel, to byla doba. Vadu ukázala až frézka, kterou jsem na to napojil.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
JMalik

#60 Příspěvek od JMalik »

Martin.Č píše:Tak zkusil jsem tři baterky, ani na jedné to neudělalo. Je to jen tak náhodne. Napajecí kabel je v pořádku a tím že zahýbu s konektorem nic nezjistim.

Musíš si být stoprocentně jistý, že to dělá právě jen na té jedné baterce, na ostatních ne.
Pokud dospěješ k tomuto závěru, tak na té problémové baterce pečlivě prověř konektory a pokud budou v pořádku, tak bych jí vyhodil (protože se to nevyplatí ani rozebrat na články)
V opačném případě musíš zkoumat nabíječ.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“