Sháním RC - poraďte :)

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
FlyBear

Re: Sháním RC - poraďte :)

#46 Příspěvek od FlyBear »

Byl by do takového auta vhodný regl Mamba Max Pro od Castle?
Jezdím s tím v ČR někdo?
Zbynass1

#47 Příspěvek od Zbynass1 »

Castle creations u nás nemají podoporu prodejců-promotérů závodů, takže s tím moc lidí nejezdí, ale regulátory to jsou kvalitní. Já mám slabšího bezsenzorového bráchu Sidewindera v bugyně a po několika sezonách pořád jede jako zamlada. Jako minus bych viděl že je ten regulátor trohu větší a těžší než konkuence. Na druhou stranu je to dobrá volba pro magory a kutilyy protože myslím snese 4články lipo, což třeba b třeba v nějakém 1/10 trucku mohlo dělat zajímavé věci.
Abych to shrnul castle beru jako kvalitní výrobky, ale přímo mambu nemám a neznám nikoho kdo by ho jezdil v onroadu na špici, takže nemůžu řít že je to regl se kterým se dá vyhrát MČR.
nahoru může, dolů musí
FlyBear

#48 Příspěvek od FlyBear »

Dík za info.

Já taky Castle považuju za velmi slušné regly, mám jeden v Emaxxovi a zvažuju dát tu zmíněnou menší Mambu i do nové bugginy. Ale sám nezávodím a na českém fóru se Castle v autíčkách moc nezmiňuje, takže jsem nějak neměl přehled o jeho vhodnosti...

Proto ten dotaz, teď už je mi to jasnější :)
martys

#49 Příspěvek od martys »

Zbynass1 píše:Jet to pojede, ale nic moc motor i regl, hlavn tn regl jsou vyhozené peníze. Dneska bych se rozhoně díval po něčem o umí dynamické časování, např Tekin Rs, Lrp Sxx, Speed Passion GT nebo jeho ekvivalent Hobywing Xerun http://www.rcmart.com/catalog/rc-brushl ... 32690.html

Tekin RS - dokáže dostat i z např.17,5T motoru neuvěřitelný výkon, má jak turbo tak i boost a pro stock specifikaci je to dobrý regl, ale pro motory tzv. modified, řekněme závity 4,5 - 6,5T už není moc vhodný, horko těžko se z něj dostává dost potřebná linearita plynu = Tekin RS je vhodný spíš pro stock.
LRP SXX - ted momentálně jezdím s 5,5T X12 a pro modified dobrá volba, navíc se tento regulátor dá sehnat i za zajímavou cenu 2000,- Kč i doma, máli člověk štěstí.
Speed Passion jsme nikdy nejezdil, ale na závodech se vyskytuje docela často
ps. ta jeho čínská verze vypadá zajímavě, máte někdo zkušenosti z přímého porvonání??
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
macik

#50 Příspěvek od macik »

mám mezery v pojmech :)..
stock, modified?
martys

#51 Příspěvek od martys »

macik píše:mám mezery v pojmech :)..
stock, modified?

podívej se do propozic závodů, tzv. stock jsou pomalejší kategorie se slabšími motory, obvykle 17,5T, nebo 13,5T, i když na druhou stranu se právě díky spec. stockových regulacím dají z takových motorů dostat max. rychlosti, z kterých se taky točí hlava :) , ale není tam ten kroutíci moment.
Modified, nebo open jsou už neomezené motorizace, kde se použije silnější motor a tím padem stačí regulace bez jakéhokoliv "dopingu" pro slabší motor, jako je tomu u Stocku.

ALE podivej se do těch propozic kolem, ono těch názvů je více a stock se také jezdí s 9,5T motory a někdy modified není open, je v tom bohužel trochu guláš...
macik

#52 Příspěvek od macik »

Jasná věc, to pořeším, díky.
Zbynass1

#53 Příspěvek od Zbynass1 »

martys píše:
Zbynass1 píše:Jet to pojede, ale nic moc motor i regl, hlavn tn regl jsou vyhozené peníze. Dneska bych se rozhoně díval po něčem o umí dynamické časování, např Tekin Rs, Lrp Sxx, Speed Passion GT nebo jeho ekvivalent Hobywing Xerun http://www.rcmart.com/catalog/rc-brushl ... 32690.html

Tekin RS - dokáže dostat i z např.17,5T motoru neuvěřitelný výkon, má jak turbo tak i boost a pro stock specifikaci je to dobrý regl, ale pro motory tzv. modified, řekněme závity 4,5 - 6,5T už není moc vhodný, horko těžko se z něj dostává dost potřebná linearita plynu = Tekin RS je vhodný spíš pro stock.
LRP SXX - ted momentálně jezdím s 5,5T X12 a pro modified dobrá volba, navíc se tento regulátor dá sehnat i za zajímavou cenu 2000,- Kč i doma, máli člověk štěstí.
Speed Passion jsme nikdy nejezdil, ale na závodech se vyskytuje docela často
ps. ta jeho čínská verze vypadá zajímavě, máte někdo zkušenosti z přímého porvonání??

Hobbywing Xerun 120A a Speedpassion GT by měly být totožné regulátory, fyzicky mají jenom drobný rozdíl ve tvaru obalu, adresa výrobce na krabici je shodná, programovací karty jsou shodné, soft ze Speedpassiona nejde dát do Hobbywinga, Hobbywing má vždycky se softem drobné zpoždění, na rozdíl od Tekinu se dělají dvě verze software jedna pro stock a jedna pro open. U stock verze je něco jako boost i turbo jenom se to jinak jmenuje a trochu jinak nastavuje. Zatím jsem v nastavení Hobbywing nenašelo položku která by omezovala maximální výkon/proud což tekin uměl (než mi shořel :) pro zadohrab velmi užitečná položka). Celkově je možné nastavit 60° přečasování. Tekin myslím dá o něco víc. viz http://www.hobbywing.com/upload/manual/ ... 110125.pdf

pojmy:
open: třída bez omezení pohonu, auta jsou obvykle omezeny rozměry a váhou, akumulátor voltáží a rozměry, motor a regulátor jsou volné, když se to umí je to nejrychlejší kategori, když se to neumí může to být masakr, nákladný masakr.

stock: závodění pro "normální" lidi auta jsou o něco pomalejší, auta a baterky omezené jako open k tomu, ale ještě přichází omezení výkonnosti motorů, výrobky jdou stále kupředu proto dnes jezdí "slabý" 17,5 motor stejně rychle jako před třemi lety 10,5, často se stává že ten který seriál předepisuje i použití jednotného typu pneumatik, mazání, regulátorů, motorů, proto je dobré se nejdřív poinformovat co se v okolí bude další sezonu jezdit aby se zbytečně nevyhodily peníze. Stock motory se mimo jiné strašně zrychlují i díky vychytávkám v regulátorech, obecně se tomu říká dynamické časování, ale výrobci to označují jako boost nebo turbo nebo supercharger atd. jde o to že "předstih" motoru u starého regulátory je efektivní pouze pro určitou část otáček, regulátory s dynamickým časováním umí předstih podle přání majitele měnit se zvyšujícími se otáčkiami a tak je zjednodušeně možné dostat z motoru který by normálně točil 25000 ot/min třeba 35000 ot/min čímž se samozřejmě zvedne maximálka, ale zátah v nízkých otáčkách je zachován a motor se nepřehřívá.
V posledních dvou letech tato vymoženost udělala ve stock závodění vítr a tak dneska není nic neobvyklého, že některé seriály vypisují kategorie "stock zero boost" tzn dynamické časování zakázáno.

Já se nepovažuju za žádného střelce, ale určitě bych v dnešní době sáhl po reglu s dynamickým časováním už jenom z toho důvodu že s jedním motorem mám mnohem větší rozpětí použitelného výkonu než s obyč reglem.
nahoru může, dolů musí
martys

#54 Příspěvek od martys »

Zbynass1 píše:....., ale určitě bych v dnešní době sáhl po reglu s dynamickým časováním už jenom z toho důvodu že s jedním motorem mám mnohem větší rozpětí použitelného výkonu než s obyč reglem.

asi jsem to takhle přímo nenapsal = plný souhlas, ale pozor na regulatory s čistě stockovou specifikací, nejsou pak tolik vhodné pro open kategorie, tzn. silné motory....a at je te regulace alespoň od 4,5T.

A k tomu openu - je to rychlé a na začátek možná"smrtelné" na ND, ale při rozumném přístupu, tzn. omezení na rádiu se to dá přežít. Na co je třeba se však připravit, že tuhle kategorii jezdí málokdo ze začátečníků, takže douhlo trvá než se člověk vyjezdí aby tzv. dohonil peleton a trochu si zazávodil. Je pravda, že ve stock kategorii si začátečník většinou najde jedince, nebo skupinku se kterou se lze trochu potahat.
Zbynass1

#55 Příspěvek od Zbynass1 »

A o tom to je najít si soupeře a sním si pořádně zazávodit, mi nikdy nešlo o bedny nebo hromádku plíšků na regálu, ale když se našel někdo s kým jsem mohl kolo co kolo bojovat o centimetry na dráze, získal závod o 100% silnější náboj.

To rozdělení Stock Modifiet u regulátorů provozuje hlavně LRP i když se podle mně jedná o totožné výrobky těží z toho že při přechodu z kategorie do kategorie si člověk musel koupit novou regulaci a nebo ji musel rok co rok kkupovat znovu jenom proto že se u lrp rozhodli uvolnit novou verzi softwaru a stím přišel na trh nový regl. Třeba tekiny se vyrábějí co já vím přes tři roky a když měl člověk štěstí a vydržel mu stačilo updatovat firmware a bylo každoročně ušetřeno cca 4000,-. Stejně tak ten Hobbywing updatuje fimware a má vždy dvě verze jedna mod a druhá stock. Ten 120A za 125USD má omezení od 3,5 závitů...
nahoru může, dolů musí
Odpovědět

Zpět na „Auta“