Marabu
Re: Marabu
Nooooo, tak to mě mrzí, že to neuvidím in natura, fakt škoda. CharlieCh
...s větrem o závod.
Snad se mi povede neco natocit, ale vybaveni na to moc nemam - bude to mobilem.
Tchor píše:nakonec tam bude 1 kubikovej zhavik nejak se mi tam nechteli vejit rozumny baterky ;-). Takhle se 900mAh (4 mikrotuzky) prijimacovky vejdou pod nadrz.
V tom případě bych zkusil nerozumné baterky
Co jsi tam dal za nádrž? To vypadá na nějakou 80ml. S tou budeš lítat tak hodinu. Mám k tomuhle motoru udělanou nádržku z malé lékovky - tvarově takovou, v jaké se běžně prodává Purex ( http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=5246 ), ale rozměrové asi poloviční. Má objem kolem 20 ml (měřil jsem to, ale už jsem zapomněl, není to podstatná veličina) a motor na ní šlape na plný plyn asi 11 minut (je ve větráku, aby to tahal nahoru). Mimochodem, pokud budeš mít hmotnost do 500g na ten jednokubík, tak to bude docela dělo.
Hitec Aurora 9X
je to padesatka - motor jsem zabihal se stovkou a na tu decku to jelo cca 25minut.
Ta hmotnost asi vyleze pres 500 ale pocitam ze do tech 550 by se to vejit mnelo.
Ta hmotnost asi vyleze pres 500 ale pocitam ze do tech 550 by se to vejit mnelo.
Vypadá to velice zajímavě.....že bych šel do něj taky?? 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Zdravím všechny přátele modelu El Marabu
Už jej mám také doma, prohlídkou stavebnice jsem byl nadšený, kvalita i uložení dílů v krabici perfektní už se těším na stavbu 
Krásná stavebnice, šítá mně přímo na míru
. Škoda, že na ni momentálně nemám peníze
. Doufám, že bude k mání i po konci dubna a až na ni budu mít peníze, tak si ji asi koupím, jestli ještě bude tedy k mání
.
Taky se hlásím do klubu. Marabu mi včera přistálo na stole. Krásně provedená stavebnice.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Povedené již začínám potahovat Vliesem
Já zatím nestavím, jen si to "očichávám", ale vypadá to, že se mi tam nevejdou ani jedny baterky co tu mám.
Jaký se tam vejdou? Máte to někdo už osazený? Předpokládám 2s.
Jaký se tam vejdou? Máte to někdo už osazený? Předpokládám 2s.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Ahoj taky jsem majitelem Marabu včera jsem si pro něj byl přímo u pana Hiesboka.Pan Hiesbok je velice solidní a šikovný pán.Hlavně jsme řešili osazení Marabu spalováčkem 1ccm.Slíbil mi že se na to podívá a skusí mi udělat nebo navrhnout nějaký upgrade na spalováček.Jinak stavebnice Marabu a vubec i jiné létadla od tohoto výrobce jsou velice precizně a dokonale připraveny.Pokud se splní vše co pan Hiesbok plánuje tak se nám tu rodí nový výrobce modelů nejen letadel jako byla IGRA,Modela a ostatní legendy.Držím mu palce ať mu to vyjde.Jinak jestli by to dopadlo tak já bych asi potahoval Mikelantou teda jestli ji pan Hiesbok doveze.
paegas123 píše:Pokud se splní vše co pan Hiesbok plánuje tak se nám tu rodí nový výrobce modelů nejen letadel jako byla IGRA,Modela a ostatní legendy.Držím mu palce ať mu to vyjde.Jinak jestli by to dopadlo tak já bych asi potahoval Mikelantou teda jestli ji pan Hiesbok doveze.
Jsem docela zvědavý na podzimní Model Hobby Veletrh, kde zatím pravidelně Hiesbök vystavoval. Těším se, jestli "dodrží slovo" a reinkarnuje vůbec první stavebnici, kterou jsem sám stavěl (a nedostavěl
Hitec Aurora 9X
DAF píše:paegas123 píše:Pokud se splní vše co pan Hiesbok plánuje tak se nám tu rodí nový výrobce modelů nejen letadel jako byla IGRA,Modela a ostatní legendy.Držím mu palce ať mu to vyjde.Jinak jestli by to dopadlo tak já bych asi potahoval Mikelantou teda jestli ji pan Hiesbok doveze.
Jsem docela zvědavý na podzimní Model Hobby Veletrh, kde zatím pravidelně Hiesbök vystavoval. Těším se, jestli "dodrží slovo" a reinkarnuje vůbec první stavebnici, kterou jsem sám stavěl (a nedostavěl), model Plameňák. To byl gumáček o rozpětí asi 800, "příšerná" žbrdlinková konstrukce, papírový potah a vrtule s listy jak lopaty. V té velikosti by šel velmi dobře "elektrifikovat". Jen by byl mírný problém s řízenou VOP, protože ta byla mírně šípová, muselo by se to nějak dělit. Ten model jsem viděl postavený kýmsi a dokonce také ve vzduchu a bylo to nádherné.
PS - "Rodím se už cca 12 let a porodní bolesti jsou šílené." (zvláště pak poslední čtyři roky)
Omlouvám se všem, kteří čekají na dokončení návodu k El Marabu. Pracuji na tom.
Plameňáka mám ještě v originální krabiče ještě s nenačnutým lepidlem. Také se na něj těším, ale nevím jestli to stihnu do model hobby.
Letadel je, ale moc a já jsem na to sám. Do konce roku (pokud vše klapne) bych rád namaloval a zrealizoval cca 12 - 20 nových stavebnic modelů (4 už mám).
Vzhledem ke kvalitě a ceně balsy budou převážně z topolové překližky.
Ze starých stavebnic bych rád dotáhl Flamingo (cca 2x větší než originál) Spery Messenger (cca 1 m rozpětí) a Pinto.
Pak je mojí prioritou RC Moskyt a ještě jedno podobné RC překvapení.
Děkuji všem za podporu a přeji hezký den.
R Hiesbök
to Hiesbok, nic se neděje, do důchodu daleko
. Jen jsme se jednou spolu o Plameňákovi na MHV na stánku bavili, že až příjde čas, že bude opět na světě. Kvůli špatné paměti - měl jsem ho jako asi 10ti letý kluk, jsem si v rozhovoru toho správného ptáka spletl s Pelikánem (vodní pták jako vodní pták). Dnes už vím jak se správně jmenuje. Jestli ta "reinkranace" Plameňáka bude letos, nebo příští rok, nebo až na přesrok, na tom vůbec nesejde
, to je v poho.
Marabu je také krasavec, toho jsem měl nejméně 3x na gumu. Třeba si ho pořídím i na elektro (ale rozdělaného toho mám ve sklepě hromadu). V každém případě držím palce v plánovaném úsilí.
Marabu je také krasavec, toho jsem měl nejméně 3x na gumu. Třeba si ho pořídím i na elektro (ale rozdělaného toho mám ve sklepě hromadu). V každém případě držím palce v plánovaném úsilí.
Hitec Aurora 9X
to Hiesbok rozhodně pokračujte El Marabu je výborně zpracovaná stavebnice jen tak dál. Pokud se podaří vyrobit Messengera tak do něj jdu na "sifóna" jsem ho stavěl 2x jako malej kluk. Je to moje srdeční záležitost.
Snad brzo postavím Marabu a udělám nějaké fotky a jestli budu mít i kameramana tak bude také video ze záletu a lítání (možná i v HD).
Snad brzo postavím Marabu a udělám nějaké fotky a jestli budu mít i kameramana tak bude také video ze záletu a lítání (možná i v HD).